De ERA expertise

De ERA visie

ERA heeft een goede reputatie. Dat komt omdat we vastgoed serieus nemen en onze klanten serieus nemen. We hebben meer dan 40 jaar ervaring, een groot netwerk dat voor u werkt, en een unieke aanpak. We kunnen u doorheen het hele koop- of verkoopproces bijstaan met raad en daad. Lees meer over deze aanpak en onze diensten, en waarom ze voor u zo interessant zijn.

Neem een kijkje binnen

Onze ERA Open Huizen Dagen

Handige checklist voor huisverlaters

Geen plaats voor kleine letters

Onze ERA verkoopopdracht

Vind een era makelaar in jouw buurt

 • Onze aanpak

  • ERA Service Verplichting

   Klare afspraken maken goede vrienden.
   Service is voor ERA geen halfzachte belofte, maar een spijkerharde garantie. Ze staat duidelijk omschreven in de 10 punten van de ERA Serviceverplichting. Als u uw onroerend goed door ons laat verkopen, dan houden wij ons aan deze 10 verbintenissen.
   Is dat niet het geval, dan zegt u gewoon onze verkoopopdracht op, zonder verbrekingsvergoeding. 

  • ERA Visie

   We kijken verder dan uw woning lang is.
   Wij voelen ons verantwoordelijk bij alles wat we doen. Dat verklaart het succes van ERA. Half werk interesseert ons niet, wij zetten ons altijd voor de volle 100 procent in voor onze klanten. 

  • ERA Communicatie

   Reclame met verstand voor een woning met een hart. U wilt het wel van de daken schreeuwen dat u een geweldige woning te koop aanbiedt. Maar of u daarmee de juiste doelgroep bereikt? Met uw ERA-makelaar als partner dringt uw boodschap door tot het hart en het hoofd van de juiste mensen.

   Wij stellen een doordacht marketingplan voor u op en stoppen alle noodzakelijke elementen van de hedendaagse reclame in een goed gedoseerde mix.

  • ERA.be

   De snelste weg naar uw nieuwe thuis. 
   Op zoek naar een bouwgrond, woning of appartement? Langs de ERA-website baant u zich vlot een weg naar tienduizenden panden in binnen- en buitenland. Via een snelle zoekmachine vindt u moeiteloos een pand waar u warm voor loopt.

  • ERA Netwerk

   Ons hele netwerk werkt aan uw toekomstplan. 
   Hoe vindt u snel een geschikte woning als u uw baan in Brussel omruilt voor een job in Oostende? En hoe weet een Amerikaan of Zweed dat uw woning perfect in hun nieuwe Belgische leven past? Kort en krachtig antwoord: dankzij ERA.
   ERA staat voor Electronic Realty Associates, een hecht samenwerkingsverband van kwaliteitsmakelaars in residentieel vastgoed. 

 • Verkopen met ERA

  • ERA Vergelijkende Marktanalyse

   Een waardevol afscheid van uw eigendom.
   U verkoopt uw grond of woning? Dat verdient een grondige aanpak. Aan de hand van onze uitgebreide Vergelijkende Marktanalyse (VMA) berekenen wij de correcte marktwaarde en leggen we de troeven van uw vastgoed op tafel. Dankzij dit objectieve onderzoek weet u precies tegen welke prijs u uw grond of woning het best, en dus het snelst verkoopt. 

  • ERA Verkoopverslag

   Niets in de mouwen, alles op papier. 
   Wanneer u uw vastgoed door ERA laat verkopen, mag u zeker zijn: uw makelaar doet zijn uiterste best om er een nieuwe eigenaar voor te zoeken. U kunt die inspanningen op de voet volgen.
   Tenminste eenmaal per maand ontvangt u een punctueel verslag van alle acties die de makelaar voor u ondernomen heeft: de publiciteit die hij/zij voor uw woning heeft gemaakt;het aantal bezoekers van uw woning op de ERA-website, en het moment waarop; het aantal bezoekers en geïnteresseerden dat uw vastgoed met uw makelaar bezocht en wanneer. U krijgt het allemaal op papier en op tijd.

  • ERA Verkoopopdracht

   Geen plaats voor kleine lettertjes. 
   Verkoopt u een woning, dan mag u op beide oren slapen. In uw ERA Verkoopopdracht vindt u geen onduidelijke clausules, onbeperkte verbintenissen of onaangename verrassingen. Gewoon omdat ze er niet zijn.

  • ERA Service Evaluatie

   Uw oordeel, ieders voordeel.
   ERA legt de lat hoog. Elke transactie, hoe klein ook, verdient onze optimale aanpak. Onze verkoopcijfers bewijzen dat wij daar goed in slagen. Maar we willen het ook graag van u persoonlijk vernemen. 
   Nadat u een vastgoed heeft gekocht of verkocht via ERA, ontvangt u een evaluatieformulier waarop u uw ongezouten mening kunt geven over de kwaliteit van onze dienstverlening. Onze klanten geven ons gemiddeld 9 op 10 voor onze service. Wij spannen ons dan ook elke dag maximaal in om ook van u zo’n tevreden klant te maken.

  • ERA Magic

   Wij verspreiden de magie van uw woning in uw buurt. 
   Buren maken vaak de beste mond-tot-mondreclame voor onroerend goed dat te koop staat. Als ze zelf graag in uw wijk wonen, laten ze dat met plezier weten aan iemand anders die een woning zoekt.
   Of ze willen meteen zelf in uw woning intrekken. Daarom heeft ERA een speciale mailing gecreëerd om uw vastgoed in uw buurt bekend te maken: de Magic kaart.

  • ERA Tuinpaal

   Uw woning springt eruit.
   Over heel de wereld afficheren eigenaars hun vertrouwen in ERA. Wereldwijd hangen of staan er zo’n 100.000 ERA Tuinpalen en borden op de juiste plaats. 

  • ERA Virtual Tour

   Bezoek. Niet storen. 
   Met behulp van de Virtual Tour, de virtuele rondleiding op www.era.be krijgen kandidaat-kopers een scherp beeld van uw vastgoed. De opmaak en montage worden gerealiseerd door een professioneel team. Het is een dynamische en aantrekkelijke manier om de smaak van de kandidaat-kopers aan uw woning te toetsen.

  • ERA Luxebrochure

   Op het niveau van uw vastgoed.
   U hebt een eigendom van een hoger niveau te koop? Publiceer het in de ERA Luxebrochure. Uw villa, herenhuis, cottage, hoeve, penthouse of loft krijgt een stijlvolle ereplaats op een van de 8 pagina’s. Kwaliteitspapier, dat spreekt. De aantrekkelijke foto’s en accurate beschrijvingen doen potentiële kopers en investeerders wegdromen én reageren.

 • Kopen bij ERA

  • ERA Koper Garantie Plan

   Een unieke zekerheid dat alle mechanische installaties in orde zijn, die zou u toch meteen kopen? Dat vonden wij bij ERA ook, en daarom hebben we een uniek concept in de vastgoedsector bedacht: het ERA Koper Garantie Plan®.

  • ERA Koperswachtzaal

   Wie is vandaag op zoek naar uw eigendom?
   Wenst u te weten hoeveel mensen er geïnteresseerd kunnen zijn in uw huis, appartement, grond of handelseigendom?
   Vul hier de gegevens in met betrekking tot uw woning en u krijgt onmiddellijk het aantal potentiële kopers die zijn ingeschreven in het ERA zoek-opdrachtenbestand.

  • ERA Open Huizen Dag

   Een warm welkom voor duizenden kandidaat-kopers. 
   De ERA Open Huizen Dag die ERA meerdere malen per jaar in het hele land organiseert, is een vaste waarde in het Belgische immobiliënlandschap. Op deze zaterdagen zetten alle ERA-makelaars tegelijk de deuren open van zoveel mogelijk woningen uit hun aanbod. Zo kunnen potentiële kopers zonder afspraak meerdere woningen bezoeken die hun interesse wegdragen. 

  • ERA Mariage

   Verliefd, verloofd, verkocht!  Als netwerk biedt ERA een unieke service om uw vastgoed te ‘koppelen’ aan geïnteresseerde potentiële kopers. Deze dienstverlening kreeg de passende naam ‘Mariage’.

   Dit volledig automatische systeem toetst het vastgoedaanbod aan de woonwensen van potentiële kopers in de ERA-database en brengt hen onmiddellijk op de hoogte. Misschien wordt het wel liefde op het eerste gezicht!

  • ERA Zoekopdracht

   Zoek nog gerichter en krijg suggesties toegestuurd.

   Hebt u uw ideale woning nog niet gevonden in ons aanbod? Vul een zoekopdracht in met wat u precies zoekt. Dan laten we u meteen weten als er voor u een woning aan ons aanbod toegevoegd wordt.

    

 • Praktische tips

  • ERA Bezoekwijzer

   Make-up of facelift, het charmeert.
   Iedereen heeft zo zijn eigen idee over prettig en gezellig wonen. Met hoeveel liefde u uw woning ook heeft ingericht, een potentiële koper denkt er vaak anders over. Daarom krijgt u van uw ERA-makelaar 20 bladzijden bruikbare tips om uw woning nog aantrekkelijker en dus vlotter verkoopbaar te maken. Gebundeld in een gratis, maar waardevol boekje: de ERA Bezoekwijzer.

  • ERA Verhuiswijzer

   Deze planner maakt plaats in uw hoofd. 
   Wanneer u verhuist, loopt uw agenda vol. Maar ook uw hoofd. Stress kunt u - zeker nu - evenveel missen als de rommel op uw zolder. Gelukkig krijgt u van uw ERA-makelaar een gratis relaxgids: de ERA Verhuiswijzer. Met deze unieke planner ziet u het begin van uw nieuwe verhaal met vertrouwen tegemoet.