Hoe Verkoop Ik Mijn Huis: 9 Tips

Je wil je woning verkopen? Prima! Maar het is allesbehalve simpel, ook wanneer de vraag groot is en het huizenaanbod klein. Je doet er dus goed aan om na te denken over allerlei zaken zoals de vraagprijs, wat je allemaal moet regelen… En sterker nog: hoe je je appartement of huis snel kan verkopen zonder problemen. Want hoe zorg je juist dat potentiële kandidaten definitief de huissleutel vragen? We lijsten je hier de belangrijkste tips op.  

1. Kondig aan dat je woning te koop staat

Alvorens je potentiële kandidaat-kopers alle facetten van jouw woning kan laten zien, is het uiteraard belangrijk om je omgeving op de hoogte te stellen van de verkoop ervan. Dit kan je doen via allerhande social media kanalen. Het meest gebruikelijke daarvoor is Facebook.

Laat je je door ons team van vastgoedmakelaars in Veurne assisteren, dan zetten we je huis of appartement online in de kijker op onze website, onze Facebookpagina én via mailings naar mogelijke kandidaten die zich registreerden voor onze Koperwachtzaal. Offline doen we dat door een regionale mailing in jouw buurt. Dit alles met behulp van professionele foto’s waarmee kandidaten een beter beeld krijgen van welke troeven jouw woning juist te bieden heeft.

HANDIGE TIP: Op zaterdag 7 oktober 2017 houden we een ERA Open Huizen Dag waarop je je woning vrijblijvend kan openstellen aan kandidaat-kopers van over het hele land. Een prachtige verkoopstroef die ondersteunt wordt door zowel nationale als regionale campagnes via social media, radio- en persberichten, Youtube videos, mailings, folders en meer. 

Neem hier deel

Hoe Verkoop Ik Mijn Huis - Eerste Indruk - ERA Vastgoed Vandenbussche Veurne
Hoe Verkoop Ik Mijn Huis - Verzorg Tuin - ERA Vastgoed Vandenbussche Veurne

2. Laat een goede eerste indruk na

Van foto’s en 360° filmpjes op het web tot je eerste rondleidingen: zorg dat je woning niet alleen binnen maar ook buiten de juiste sfeer uitstraalt. Doe dit door voor je woning te gaan staan en de voortuin en/of gevel kritisch te bekijken. Is er iets dat specifiek opvalt of anders kan? Hoe verhoudt het zich ten opzichte van andere woningen? Lijkt de tuin verzorgd? Een eerste indruk doet immers veel en het zou jammer zijn als je die kans laat liggen.

Vooral op het internet is zodanig veel informatie aanwezig dat velen inhoud gaan scannen binnen enkele seconden en verder scrollen. Interesseert het hen? Dan klikken ze. Interesseert het hen niet? Dan ben je ze kwijt. Bij immo is dat niet anders.

Tijdens je rondleidingen kan je die eerste indruk alvast een zetje geven. Zorg dat alles mooi is schoongemaakt, fris ruikt en alle onafgewerkte klusjes aangepakt zijn. Rondslingerende spullen of een kapotte deurbel maken je woning er immers niet aantrekkelijker op.

3. Zorg dat je woning ruim en lichtrijk overkomt

Hoe meer ruimte en netheid je huis toont, hoe aantrekkelijker het wordt voor potentiële kopers. Onnodige meubels, drukke motieven, prullaria of onverzorgde kattenbakken zijn dus absoluut uit den boze.

Hetzelfde geldt voor natuurlijk licht. Heb je veel ramen en/of is je woning zuidelijk georiënteerd? Open dan je gordijnen en lap de ramen. Zo creëer je opnieuw een gevoel van ruimte én straalt je woning ook meer rust uit.

4. Leg nadruk op de sterktes van je woning

Van de aanwezigheid van garages, tuinen en andere voorzieningen tot de ligging of sfeer van je huis... Er zijn veel factoren die bijdragen aan de troeven van je woning. Ook extern kunnen er bepaalde zaken zijn die extra pluspunten opleveren. Probeer daarom voor jezelf na te gaan waarom jij destijds gekozen hebt voor deze buurt. Kwam dat door de aanwezigheid van openbaar vervoer, scholen, winkelcentra en sportvelden? Of eerder door de rust en kalmte op het platteland? Benadruk dit extra tijdens de rondleiding.

Hoe Verkoop Ik Mijn Huis - Creëer Ruimte - ERA Vastgoed Vandenbussche Veurne
Hoe Verkoop Ik Mijn Huis - Wees Zelfbewust - ERA Vastgoed Vandenbussche Veurne

5. Leg focus op de kleine details

Wanneer je zelf opnieuw op zoek gaat naar een huis of appartement, dan merk je het ook: je buikgevoel doet veel, ondanks de objectieve voor- en nadelen. Dat is ook zo bij de mogelijke geïnteresseerden van jouw pand. Zet dus in op gezelligheid door je woning regelmatig te verluchten en te spelen met de temperatuur.

6. Denk aan je eigen uitstraling

Naast jouw woning is het belangrijk dat je zelf een positieve indruk nalaat bij een potentiële koper. Niemand zou een woning kopen van een persoon die al even niet meer gedoucht heeft of er slordig bijloopt. Verzorg dus jouw uitstraling en ontvang je koper met een glimlach. Zo ligt de drempel voor hem lager om eventuele vragen te stellen.

7. Wees open over mogelijke gebreken

Je woning beter voorstellen dan wat daadwerkelijk het geval is, is allesbehalve een goed idee. Zo krijg je misschien wel meer kandidaat-bezoekers over de vloer, maar de kans dat ze kopen is gering.

Wees dus eerlijk als er gebreken aanwezig zijn zoals vocht in de muren, slechte isolatie of scheuren in de muren. De mindere aspecten van jouw woning komen vroeg of laat toch aan het licht, dus speel dan beter meteen open kaart.

8. Hanteer een realistische vraagprijs

In je huidige woning heb je vast herinneringen opgebouwd die voor jou een hoge emotionele waarde hebben, zelfs al kies je nu voor een nieuw hoofdstuk. Dat kan er soms voor zorgen dat je een prijs hanteert die hoger is dan wat kandidaat-kopers er mogelijks voor willen geven. Hou daarom vooral rekening met objectieve criteria zoals bouwjaar en -stijl, de locatie, mogelijke renovatiekosten en andere huizen in de omgeving. 

Hoe Verkoop Ik Mijn Huis - Hanteer Goede Prijs - ERA Vastgoed Vandenbussche Veurne
Team ERA Vastgoed Vandenbussche Veurne

9. Laat je bijstaan door een expert

Oké, bij de verkoop van je woning komt dus heel wat kijken. Ons team staat daarom voor je klaar om je doorheen het volledige verkoopproces te begeleiden. Zo hebben we de ervaring, de vaardigheden en de kennis van de vastgoedsector in huis die ervoor zorgen dat jouw huis sneller en voor een correcte prijs verkocht wordt in Veurne en omstreken.

Contacteer ons voor meer informatie

ERA Open Huizen Dag ERA Vastgoed Vandenbussche - zaterdag 7 oktober 2017

Welkom bij ERA Vastgoed Vandenbussche

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA Vastgoed Vandenbussche