Het 10-stappenplan bij verkoop van eigendom

Het 1O stappenplan bij verkoop van eigendom

1. Een waardebepaling wordt gemaakt door één van de medewerkers van ERA BECUE, de werking van ons kantoor wordt uitgebreid toegelicht. De exclusieve verkoopopdracht wordt besproken met de verkoper(s) en ondertekend. Dit is het startschot!

2. Jeff gaat ter plaatse met de zelfstandige medewerker van ons kantoor, om de beschrijving op te maken, foto’s te nemen, bord(en) of de ERA tuinpaal ter plaatse te bevestigen. Voor specifieke eigendommen kan er een virtual tour worden opgemaakt.

3. Saskia (administratieve medewerker verkoop) gaat van start met de opmaak van het dossier, d.w.z. documenten worden bij verschillende instanties opgevraagd o.a.; kadastergegevens, bodemattest, uittreksel uit plannen-en vergunningsregister, stedenbouwkundige info, ...

4. Via ons kantoor kan ook een energiedeskundige aangeduid worden voor de opmaak van een energieprestatiecertificaat, en kan een erkend organisme aangeduid worden om de elektriciteitskeuring uit te voeren.

5. Het pand wordt op onze eigen website www.era.be/becue te koop geplaatst, en ook op een aantal andere websites zoals www.era.be; www.vlan.be; www.zimmo.be; www.immoweb.be; www.aha.be. De eigendom wordt met mooie foto’s te koop aangeboden in onze etalages in Zwevegem en Kortrijk.

6. Op regelmatige basis zal de eigendom verschijnen in de weekbladen, o.a. afwisselend in De Woonspeurder, Atlas, Streekkrant, Sélection, Karaat XL, Karaat, ... . 3 maal per jaar brengen wij ons eigen BQ-magazine uit, en tevens komt de ERA Vastgoedgids meerdere malen per jaar uit. Jeff doet de volledige coördinatie van alle publiciteit.

7. Dagelijks noteren wij alle wensen van kandidaat-kopers. Kristof maakt in ons computerprogramma een zoekopdracht voor elke kandidaat-koper. Dagelijks wordt er gecheckt of een kandidaat-koper in aanmerking komt voor uw eigendom. Indien er een ‘match’ is, krijgt de kandidaat-koper per brief of per email, uw eigendom voorgesteld. Momenteel beschikken wij over 1.339 geregistreerde zoekopdrachten.

8. Kandidaat-kopers worden steeds begeleid bij bezoek aan de eigendom door één van onze professionele
medewerkers.

9. De eigenaar-verkopers worden op regelmatige basis op de hoogte gehouden van de evolutie van hun dossier, dit zowel door het opsturen van het verkoopverslag, alsook door hen uit te nodigen op ons kantoor voor een evaluatiegesprek.

10. Als uw pand verkocht is, staan we in voor de opmaak van de verkoopovereenkomst, komen partijen koper(s) en verkoper(s) samen bij ons op kantoor ter ondertekening. Dossier wordt door ons verstuurd naar de betrokken notaris(sen) voor verdere afhandeling.

Welkom bij %broker:title_field

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van