Wat denken onze klanten?

De mening van enkele tevreden kopers en verkopers

We delen graag de visie van een aantal tevreden kopers en verkopers. Uiteraard zijn er ook minder tevreden klanten, maar we trachten dat aantal zo laag mogelijk te houden en te leren uit hun feedback. Alleszins willen we hierbij ook onze klanten bedanken om voor ons te kiezen als hun vastgoedmakelaar!

Vastgoed makelaar

De mening van Wim en Jan:

ERA Wonen spande voor ons duidelijk de kroon."

We hadden al eerdere ervaringen met immokantoren maar ERA spande voor ons duidelijk de kroon. Niet alleen kregen we correcte informatie en munten ze uit in professionaliteit. Johan en Raf kwamen ook erg spontaan over zonder iets te willen forceren. We hebben dan ook met een ontspannen gevoel de aankoop van ons droomhuis kunnen finaliseren. Alles werd tot in de puntjes geregeld door ERA. We waren zo tevreden dat we prompt besloten hebben onze andere woning via ERA te koop te zetten. Perfecte service met perfecte mensen die de nodige kennis van zaken hebben!

De mening van Heidi en Jan:

" ...dat het zo snel ging gaan hadden we niet durven dromen!"

Onze eerste kennismaking met ERA was via een rondleiding door Thijs bij onze prille zoektocht naar een nieuwe woning.  Het contact was aangenaam, vlot, professioneel,  vriendelijk en to the point. De zorg en aandacht voor feedback na het bezoekmoment wees op een grote klantgerichtheid. Ook de brochure van het huis vonden wij zeer verzorgd. We vertelden onze plannen om onze eigen woning particulier te verkopen. Zonder opdringerig te zijn bood hij zijn contactgegevens voor een vrijblijvend gesprek aan. De goede service bleef in onze hoofden nawerken, en we besloten toch op het aanbod in te gaan. De foto’s van ons huis waren prachtig. Op de eerste bezoekdag hadden we dan ook, binnen de week na bekendmaking, 8 kijkers. Daaruit kregen we ook een effectief bod, waarop we na onderhandeling door ERA zijn ingegaan.  We hadden vertrouwen, maar dat het zo snel ging gaan hadden we niet durven dromen.

Huis te koop

De mening van Alessandro en Laura:

" Zij heeft ons enorm goed begeleid bij het bezoek aan de woning en alles wat daar achteraf nog bij kwam kijken."

Enkele maanden geleden zijn wij op zoek gegaan naar ons toekomstig huisje. Na heel wat panden te bezichtigen, kwamen we uiteindelijk terecht bij deze woning en dus ook in contact met de makelaar van Era Wonen. Zij heeft ons enorm goed begeleid bij het bezoek aan de woning en alles wat daar achteraf nog bij kwam kijken. Dankzij ERA Wonen, hebben wij nu een huis gevonden waar we onze THUIS van kunnen maken! Enorm bedankt voor alle goede hulp! Wij zijn alvast enorm gelukkig en kijken uit naar onze toekomst in dit huis.

De mening van Louis:

"Pas dan realiseert men de perfecte en indrukwekkende werking van het ganse team."

Het is waarschijnlijk een traditie een “Proficiat!" toegewenst te worden, wanneer een compromis in een serene sfeer verlopen is, hetgeen dan met een handdruk bezegeld wordt onder de betrokkenen. Daarna kan men eventjes in de verlopen tijd terugblikken en dan pas beseft men ten volle wat ERA Wonen gerealiseerd heeft. 

De eerste kennismaking was met de ERA Wonen-zaakvoerder de heer Krijgsman die op professionele wijze accurate en goed gestructureerde uitleg met onderbouwde argumenten bezorgt.  Een logisch opgesteld contract is het startsein van een niet vermoede Sisyfus werkkracht: een uitgebreide reclamevoering waaronder aankondigingen, een netjes geïllustreerde brochure, advertenties alom en overal, aantrekkelijke uithangborden, minutieuze opvolging, een verkoopverslag, persoonlijke inspanningen om het te koop gestelde vastgoed aan de man te brengen. Pas dan realiseert men de perfecte en indrukwekkende werking van het ganse team.  Uiteindelijk wordt dit alles onderstreept met enkele aangename attenties.

Felicitaties aan iedereen van het team, wiens inbreng ten volle naar waarde wordt geschat, zijn hier ten volle aangewezen. Misschien kan gesuggereerd worden dat de naam van de heer Krijgsman mag veranderd worden in Edelman: het neigt naar een nobele taak op deze wijze een verkoop te behartigen.

Met rechtmatige fierheid mag aangekondigd worden: het huis in de Dr.Verdurmenstraat 34: “VERKOCHT"!

 

immo verkopen

De mening van Ivo en Micheline:

" Ze zijn professioneel, eerlijk en doen alles voor hun klanten! "

Bijna niet te geloven dat ons huis verkocht is in een maand tijd... En dat aan een heel mooie prijs. Als we iets over ERA Wonen kunnen zeggen dan is het: " Wil je een huis kopen of verkopen? Neem contact op met ERA Wonen! Ze zijn professioneel, eerlijk en doen alles voor hun klanten!" Matthias, Thomas en het team, jullie zijn super!

De mening van Dirk en Rita:

" De ERA Wonen dienstverlening verdient 5 ***** "

ERA Wonen heeft ons vertrouwen niet beschaamd! Topprestatie van een heel goed draaiend team. Special thanks to Lynn, want zij heeft de korte rit met gemak tot een goed einde gebracht. De ERA Wonen dienstverlening verdient 5 ***** hoor. Nogmaals bedankt Lynn en Matthias!
 

De mening van Chris en Natasja:

" Deskundig en professioneel, maar ook met veel empathie "

Ongeveer anderhalf jaar geleden begon onze zoektocht naar een nieuwe woning. Niet lang daarna was er het eerste contact met Raf van ERA Wonen. We denken te mogen zeggen dat er onmiddellijk een positieve klik was. Raf heeft ons verschillende malen gecontacteerd om een woning te bezichtigen. Hij zal kunnen beamen dat wij niet de gemakkelijkste klanten waren. Wij hadden een bepaalde visie hoe onze nieuwe woning er uit moest zien. ERA Wonen is evenwel blijven zoeken voor ons en kijk… een maand geleden hebben wij in het kantoor van ERA onze handtekening kunnen zetten voor de aankoop van ons droomhuisje. Omdat wij zo tevreden waren over ERA Wonen hebben wij besloten onze woning bij hen (en Raf) te koop te stellen. Ook nu werd er weer schitterend werk geleverd met als resultaat dat onze woning, na 2 weken, verkocht is. We kunnen iedereen aanraden met ERA Wonen in zee te gaan. Deskundig en professioneel, maar ook met veel empathie.

huis verkopen Sint-Niklaas

De mening van Frits, Ilse, Inès en Senne:

" Steek je duim maar op, want ERA wonen is top "

Nadat we besloten hadden om onze woning te verkopen, startte er een zoektocht naar een nieuwe woning. Via de site van ERA wonen zijn we bij een huis in Sint-Niklaas terechtgekomen. We maakten een afspraak om deze woning te bezichtigen. We werden die avond zeer vriendelijk ontvangen door Raf, hij gaf ons een prima rondleiding met professionele uitleg. Snel waren we er van overtuigd dat dit wel eens onze droomwoning kon zijn. Zo geschiedde en die avond werd onze aankoop bezegeld. Aangezien onze woning nog verkocht moest worden, hebben wij niet getwijfeld om beroep te doen op ERA wonen, omdat we zeer tevreden waren over de aanpak van Raf bij de aankoop van onze nieuwe woning. En als bij wonder is Raf erin geslaagd om de woning op 6 dagen te verkopen aan de vraagprijs! We raden iedereen aan om met ERA wonen in zee te gaan! Van ons allen een dikke duim en speciaal voor Raf een grote pluim! 

De mening van Carine:

" Wat mijn vraagprijs betrof (door notaris bepaald), hebben ze me subtiel met mijn voetjes op de grond gezet en een nieuwe realistische schatting gemaakt, dus het verhaal dat alle makelaars te hoog schatten ‘om hun % te halen’, kan ik hier volledig tegenspreken."

Als de beslissing valt om je huis te verkopen, heb je meestal 2 opties: je pakt het zelf aan of je kiest een makelaar. Dapper als ik ben koos ik voor het eerste. Een paar maanden later, na veel rompslomp, tijdverlies en een paar illusies armer besloot ik mijn dapperheid te laten varen en een makelaar onder de arm te nemen. Mijn keuze viel op ERA Wonen, door hun uitstraling (nette moderne verkoopborden), hun netwerk verspreid over het ganse land en hun grote klantenportefeuille was ik ervan overtuigd dat zij de geschikte kandidaat-koper voor mijn huis zouden vinden. Wat mijn vraagprijs betrof (door notaris bepaald), hebben ze me subtiel met mijn voetjes op de grond gezet en een nieuwe realistische schatting gemaakt, dus het verhaal dat alle makelaars te hoog schatten ‘om hun % te halen’, kan ik hier volledig tegenspreken. Hun klantenservice vind ik ook een groot pluspunt, kandidaat-kopers krijgen na de rondleiding een boekje mee naar huis met foto’s, tekst en uitleg zodat ze thuis nog eens alles rustig kunnen nakijken. Ook op hun website vind je mooie gedetailleerde foto’s en de nodige info terug. In de periode dat mijn huis te koop stond, werd er een ERA Open Huizendag georganiseerd, dat was dus mooi meegenomen. Zelf werd ik op de hoogte gehouden via telefoon, e-mail en een ERA-verkoopverslag, zo kon ik perfect opvolgen wanneer en wie er naar de woning kwam kijken, alsook de opmerkingen die er gemaakt werden bij de bezichtigingen. Altijd leerrijk ;-).
En… zoals ik verwacht had, vonden zij de geschikte koper. Dus waar míjn hoofdstuk zich afsloot zal nu voor een jong koppel een nieuw hoofdstuk beginnen. Veel geluk Stan en Delphine! Bedankt ERA Wonen!

De mening van Sotirios:

"1 ding hebben ze allemaal gemeen, het zijn echte professionals!"

Ik heb Era ‎Wonen enkele jaren geleden via een jonge en getalenteerde makelaar leren kennen, Matthias. Ik vond toen al dat ERA Wonen een aan te bevelen immobiliënkantoor was. Nu is Matthias doorgegroeid en heb ik andere medewerkers, waaronder Lynn, leren kennen. Eén ding hebben ze allemaal gemeen, het zijn echte professionals! Bedankt voor alles.
 

De mening van Nancy en Marc:

" ... een zeer klare, duidelijke en oprechte voorstelling van ons huis"

Wij zijn met ERA scheep gegaan omdat we van Lynn en Matthias een zeer klare, duidelijke en oprechte voorstelling gehad hebben van ons huis. Jullie spraken over hetgeen belangrijk was en wat er moest duidelijk gemaakt worden aan de mogelijke koper. Daarbij zijn jullie een jong, vriendelijk en dynamisch duo dat zich volledig voor de zaak inzet. Nogmaals hartelijk bedankt voor de goede verkoop van ons huis.

Vastgoed makelaar

De mening van de wat oudere man met ERA-zegeteken glunderend na de verkoop van de oude brouwerij:

" Er was eens... "

Er was eens . . . Er was eens een jonge prins M. die met zijn kleurig autootje de wereld van het vastgoed verkende. Zo ontmoette hij op zijn zoektocht een wat oudere man die een ‘oude brouwerij” - verwijst naar het adres al waar het pand gelegen is - wenste te verkopen. De pientere zoon van de wat oudere man en de jonge prins konden het snel heel goed met elkaar vinden en met vereende krachten werd besloten het pand presentatie-klaar te maken voor de ERA Openhuizendag. Heel wat gegadigden kwamen het pand bezoeken, zodanig dat zelfs logistiek de hulp diende ingeroepen te worden van de familie van de jonge prins. Eén kandidaat-koper bezweek meteen voor de charmes van de ‘oude brouwerij’ en ging snel over tot het indienen van een zeer aanlokkelijk bod. En wat niemand voor mogelijk hield . . . binnen de 14 dagen kreeg de ‘oude brouwerij’ een nieuwe trotse eigenaar. De jonge prins , de wat oudere man en diens pientere zoon glunderden. Een onverhoopt maar ideaal scenario.
Een sprookje . . . neen, het is de heerlijke werkelijkheid! Op minder dan 14 dagen slaagden de jonge prins M . en zijn team in hun opzet: zowel de verkoper (de wat oudere man) als de koper zéér tevreden stellen. En dit door:
• eerlijk advies naar de verkoper(s) toe Bvb. : een juiste/haalbare prijszetting
• een prima publiciteitsactie (nog snel ingebracht in de ERA Openhuizendag, geruggesteund door prachtige foto’s op de ERAwebsite (zowel van het huis , als van de meubels en zeker niet te vergeten van de kleurrijke tuin)
• objectieve informatie naar de mogelijke kopers toe (enige renovatie is wel gewenst)
Kortom, een prima campagne en zoals het hoort afgesloten met een glaasje champagne ten kantore ERA Wonen, Sint-Niklaas. Bij deze wensen wij de jonge prins en het ERA Wonen team nog veel succes toe met hun loopbaan in de vastgoedsector!
 

De mening van Walter en Ria:

" Van harte bedankt ERA Wonen, in de eerste plaats voor jullie menselijkheid en niet in het minst voor jullie professionaliteit. "

ERA Wonen - Ons vertrouwen herwonnen.
Ons huis met grote tuin, waar we 23 jaar gelukkig leefden met onze kinderen, werd te groot nu ze het huis uit zouden gaan. Al gauw vonden we een nieuwer huis met kleine tuin naar onze zin en stond ons huis te koop. Met de eerste vastgoedmakelaar kwam er niet veel schot in de zaak. Dat maakte ons na verloop van tijd ongerust en ons vertrouwen in de makelaarswereld kreeg een serieuze knauw. Toen we na 6 maand de vraag van ERA Wonen kregen om met hen in zee te gaan, stonden we hier eerder weigerachtig tegenover. We lieten de makelaar zijn uitleg doen, hij liet ons de tijd en de ruimte om alles te laten bezinken. Door zijn onbevooroordeeldheid naar andere vastgoedkantoren en zijn eerlijkheid, de transparantie waarmee ERA werkt, ondertekende we toch een verkoopovereenkomst.
Ten allen tijde konden we bij onze dossierbeheerder terecht met bedenkingen en vragen, hij gaf ons zeer regelmatig duidelijke feedback over het verkoopproces. Telkens opnieuw stonden we versteld van zijn enthousiasme en onwankelbaar geloof in de goede afloop. En hij kreeg gelijk. We konden ons huis verkopen, toch nog aan een mooie prijs en aan een koppel waarbij we een goed gevoel hadden. We werden er helemaal blij van om te zien hoe graag de kopers ons huis wilden en hoe ze het zouden renoveren. En binnenkort speelt er in de tuin, waar wij zoveel tijd doorbrachten, weer een kindje.
Van harte bedankt ERA Wonen, in de eerste plaats voor jullie menselijkheid en niet in het minst voor jullie professionaliteit. Zoveel we kunnen, maken we reclame voor jullie vastgoedkantoor.
ERA is een prima keuze!

Appartement verkopen

De mening van Patrick en Linda:

" ERA Wonen proficiat, goed bezig! "

Bij deze wil ik het ERA Wonen team van Sint-Niklaas hartelijk danken. Ons huis stond al maanden te koop zonder succes. Wij hebben dan de overstap gedaan naar ERA Wonen en zij hebben ons huis kunnen verkopen binnen de 3 weken... TOP... Alle verdiensten gaan naar onze gedreven verkoper uit. 
Wij kunnen aan iedereen ERA Wonen aanbevelen en zijn hun zeer dankbaar. 
ERA Wonen proficiat, goed bezig!

De mening van Karine en Emmy:

" De makelaar was ook heel eerlijk en deed geen valse beloftes. ... Wij hadden direct een goed gevoel bij ERA Wonen en beslisten al snel om met hen in zee te gaan. " 

Na het overlijden van haar echtgenoot, nu 3 jaar geleden, besloot mijn moeder om haar woning te verkopen. Het huis en de tuin waren véél te groot voor haar alleen en het huis lag nogal afgelegen. Mijn moeder is namelijk 75 jaar en in de winter was het telkens hetzelfde verhaal. Bij glad weer durfde ze de baan niet op en vóór het donker wou ze thuis zijn. Ze vond dus dat het moment er was om afscheid te nemen van hun huis, haar echtgenoot had dit namelijk volledig zelf gebouwd. En ze zou ergens in het centrum waar véél beweging te zien was, want dat had ze al die jaren gemist, een appartement huren. Deze keer ook dichter bij haar kinderen. Dus de kinderen werden allemaal samen geroepen en ze vertelde ons wat ze beslist had. Nu, we begrepen haar allemaal, maar hadden toch wel wat vragen.
Het is een groot huis met een héél grote tuin (3500 m²)! Hoe zouden we dat verkocht krijgen in deze crisistijd en hoe lang zou dit dan duren? We wisten dat we dit beter aan een makelaar konden overlaten. Maar welke? Liefst een kantoor dat in heel België gekend is, omdat het huis een goede ligging had voor zowel het Waasland, Antwerpen alsook de A12. En toen hoorde ik op een zaterdagmorgen op de radio een reclamespot van ERA. Op 1 juni zou er een ERA Openhuizendag plaatsvinden. Dit was een ideale periode voor een rondleiding in de tuin en de zomer was in aantocht! Dit is het seizoen dat de meeste mensen verhuizen. Ik had al gezien dat huizen in de buurt waar ik zelf woonde en die door ERA te koop werden aangeboden toch vrij snel verkocht geraken. Dus hebben we bij hen geïnformeerd en hier hebben we geen minuut spijt van gehad. We werden héél vriendelijk ontvangen en men zou naar het huis komen kijken. Er werd een afspraak gemaakt en al gauw werd duidelijk dat we de juiste keuze gemaakt hadden.
De makelaar gaf uitleg over hoe ze dit aan ging pakken en welke service door hun kantoor werd gegeven. Ik geef toe, dat ik hier toch aangenaam verrast was. Voor hun contract waren ze zelfs ten rade gegaan bij Testaankoop. Dus geen addertjes onder het gras! De makelaar was ook heel eerlijk en deed geen valse beloftes. Ze zou er voor zorgen dat het huis zeker bij de ERA Openhuizendag kon bezichtigd worden, maar kon aangezien de grootte niet beloven dat het snel zou verkocht raken. Wij hadden direct een goed gevoel bij ERA Wonen en beslisten al snel om met hen in zee te gaan. Er werden foto's genomen een paar dagen later en die werden al snel op de site gezet. Hiervan werden tevens ook mooie boekjes gemaakt waarvan er aan elke geïnteresseerde bezoeker één zou worden meegegeven.
Een week later was de ERA Openhuizendag daar! Het huis van mijn moeder kon men tussen 11:30u en 13u bezichtigen. De makelaar zorgde ervoor dat zij zeker aanwezig was vóór er bezoekers waren en dat was ook zo die 1ste juni. Ze had zelfs kleine doosjes pralines bij voor de bezoekers. Al gauw was er een 1ste koppel en wij blij. Want je vraagt jezelf toch wel af of er mensen zullen komen kijken naar het huis. Maar ja hoor, 5 min. later wederom een koppel. Enfin, de tijd was te kort om iedereen rond te leiden. We kregen feedback bij iedere bezoeker en hadden een fijn gevoel, want er was véél interesse voor het huis. Nu, geen van deze bezoekers heeft het huis gekocht maar wel een koppel dat pas 's avonds de affiche zag in het voorbijrijden. Zij hebben een afspraak gemaakt om het huis te bezichtigen. Dit hebben ze 2x gedaan. Al gauw werd duidelijk dat zij echt weg waren van het huis. En ja hoor, na enkele onderhandelingen kregen we op 13 juni te horen dat het huis verkocht was. Dit hadden wij nooit durven hopen! Op 23 juli werd de compromis getekend en op 17 oktober werd de akte verleden. Onze moeder woont nu ondertussen op een appartement waar ze héél gelukkig is!
Dus, denk je er over om je huis te verkopen, dan raad ik zeker ERA Wonen aan. Van mij verdienen die een dikke 9,5 op 10 (niemand is volmaakt, dus geen 10).

Vastgoed

De mening van Georges

" Hun professionele aanpak en de manier om met de verkoper en de koper te communiceren in een sfeer van wederzijds vertrouwen is werkelijk subliem. "

Na mijn 80ste verjaardag in 2011 heb ik mij ingeschreven op de wachtlijst voor een serviceflat in Heilig Hart Tereken te Sint-Niklaas. De gemiddelde wachttijd bedroeg toen ± 2 jaar. Toen ik de zekerheid had om in een serviceflat te kunnen intrekken, heb ik besloten om mijn woning te verkopen. Via de notaris werd mijn woning te koop aangeboden in het notarisblad en op immoweb.be. De eerste weken kregen wij een aantal bezoekers, maar weinig geïnteresseerde kopers. Na een 2-tal maanden boden zich enkele vastgoedmakelaars aan om mijn woning te verkopen.
Het contact met ERA Wonen verliep van in het begin super goed. Ze hebben een nauwkeurige studie gemaakt met een heel gedetailleerde waardebepaling van de woning. Ik kreeg deze schatting in een zeer verzorgde brochure met alle info en foto's van de woning. Ik ben dan ook heel tevreden over de samenwerking met het team van ERA Wonen te Sint-Niklaas. Hun professionele aanpak en de manier om met de verkoper en de koper te communiceren in een sfeer van wederzijds vertrouwen is werkelijk subliem. Zo is hij mijn huis binnen een termijn van 2 weken tijd verkocht. Nu kan ik mijn verhuis naar mijn serviceflat voorbereiden en tevreden vertrekken naar mijn nieuwe woonst!

De mening van Johan Daleman

" Vijf dagen later was het huis verkocht. Als mensen in de toekomst zullen vragen of ik iemand ken voor de verkoop van hun huis, één naam: “ERA Wonen”! "

Een huis met zicht op het Heidebos in Moerbeke, wie zou daar niet van dromen... Reeds meer dan 30 jaar woonde ik in dit huis, maar mijn eigen droom liet me niet los. Een appartement, gelijkvloers, met een tuintje tot aan het water… Daar droomde ik van. Ik leerde een nieuwe liefde kennen en in dezelfde periode stond er een project op stapel voor een kleinschalig appartementsgebouw, jawel aan de Moervaart. Dit kon ik niet laten voorbijgaan. Na lang praten met mijn vriendin besliste ik om mijn huis aan het Heidebos te verkopen.
Maar hoe begin je daaraan? Na wat opzoeken op internet, weet je al vlug dat er heel wat komt bij kijken. Na wat aarzelen, nam ik contact op met een immobureau. Al vlug werden het er drie om zo een juiste prijs in te schatten. We besloten om met ERA Wonen in zee te gaan. Hun professionele aanpak, hun eerlijke en ongedwongen manier van werken hebben de doorslag gegeven. Na de nodige info en afspraken werd de verkoop officieel aangekondigd. Vijf dagen later was het huis verkocht. We zijn heel tevreden dat we met ERA deze verkoop hebben kunnen realiseren.
Als mensen in de toekomst zullen vragen of ik iemand ken voor de verkoop van hun huis, één naam: “ERA Wonen”!
 

De mening van familie Verlaeckt - Van Landeghem

" Wat ons ook enorm is bevallen bij ERA Wonen, is dat de service niet ophield op het moment dat ons huis verkocht was. " 

Met de aankoop van een appartement in zicht, was de tijd gekomen om ons huis te verkopen. Op aanraden van verschillende vrienden kwamen we terecht bij ERA Wonen. Bij de eerste ontmoeting met Johan hadden we onmiddellijk een goed gevoel en was onze beslissing om met hen te werken snel genomen. Al onze vragen werden vriendelijk onthaald en snel beantwoord. De manier van werken werd ons duidelijk uitgelegd, zodat we goed voorbereid waren op deze, toch wel ingrijpende, gebeurtenis.
Er werden gedetailleerde foto's genomen en een mapje aangemaakt met alle info, foto's ... van het huis wat tevens een mooi aandenken is voor ons. Met enige zenuwachtigheid keken we uit of er interesse zou zijn in ons huis maar al vlug bleek dat we de juiste keuze gemaakt hadden om met ERA Wonen samen te werken. Alles werd perfect voorbereid en tot onze grote vreugde was de verkoop reeds rond bij de eerste bezoekdag! Dit was voor ons een grote geruststelling met de aankoop van ons appartement in het vooruitzicht.
Wat ons ook enorm is bevallen bij ERA Wonen, is dat de service niet ophield op het moment dat ons huis verkocht was. Zij hebben ons geholpen en meegezocht naar een oplossing om de tijd tussen de verkoop van ons huis en de oplevering van ons appartement te kunnen overbruggen in ons oude huis. Dit was een zeer grote meevaller, aangezien we nu niet meer op zoek moeten naar een 'tussenoplossing'. Wij willen graag het ERA Wonen-team hartelijk bedanken en sterk aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een professionele, correcte, efficiënte en bovenal vriendelijke makelaar!

De mening van familie Vandenhende 

" Toen we enkele maanden geleden opnieuw een huis wouden verkopen was de keuze dan ook snel gemaakt. "

Met het overlijden van “ons mama” en de verhuis van onze papa was de tijd in 2009 aangebroken om het ouderlijk huis te verkopen. Na een aanvraag om contact op te nemen via internet, werd er vlug een afspraak gemaakt. De eerste kennismaking verliep vlot en ERA Wonen liet een zeer aangename indruk na. Tot onze grote verbazing waren er na een tweetal weken al verschillende kandidaat-kopers en 4 weken na het eerste contact werd de compromis getekend. Als aandenken aan ons ouderlijk huis hebben we nog altijd het “verkoopbundeltje” met de gedetailleerde foto’s.
Toen we enkele maanden geleden opnieuw een huis wouden verkopen was de keuze dan ook snel gemaakt. We namen opnieuw contact op met ERA Wonen en vroegen hen om ook deze verkoop in goede banen te leiden. Net als de eerste keer waren we enorm verrast door de snelheid waarmee de verkoopcampagne werd opgezet. Na enkele weken kregen we dan ook het heuglijk nieuws dat er opnieuw enkele kandidaat-kopers waren en ondertussen is de verkoopakte bij de notaris al getekend.
We kunnen iedereen die in zee wil gaan met een makelaar ERA Wonen ten zeerste aanbevelen, zij die in onze opdracht reeds 2 huizen succesvol verkochten.

Vastgoed te koop Lokeren Sint-Niklaas Beveren Temse

De mening van Guido en Ann

" De bereikbaarheid van de makelaar was opvallend, je kon werkelijk op elk moment van de dag en avond bij hem terecht met vragen. "

Door een samenloop van omstandigheden besloten we in 2009 Lokeren te verlaten om ons geluk te zoeken aan de kust. Na een lange zoektocht via meerdere immo-kantoren aan zee werd ons idee om een huis met tuin te kopen opgeborgen en kozen we voor een ruim appartement. De tijd was aangebroken om te starten met de verkoop van het huis waar we woonden. Daar we nog een zee van tijd hadden, probeerden we de verkoop initieel zelf te regelen om op die manier een potentiële makelaarscommissie te omzeilen. Maar een huis verkopen, blijkt dus niet zo eenvoudig als we hadden verwacht ...
En daarenboven is de huidige economische toestand ons niet echt gunstig gezind. We besloten ons toch te richten tot een makelaar, maar ook daar lukt het allemaal niet zoals we gehoopt hadden. We raadpleegden zelfs een tweede en derde makelaar. In die periode kregen we wel al eens een alerte medewerker van ERA Wonen aan de deur die ons voorstelde om met hem in zee te gaan wat we op dat ogenblik niet deden wegens verplichtingen elders. Omdat er helemaal geen schot kwam in de zaak, besloten we half 2012 de verkoop en de samenwerking met makelaars voor onbepaalde tijd stop te zetten mede ingegeven met het feit dat de winterperiode ons geen goed verkoopmoment leek. Weer had het alerte oog van Matthias dat opgemerkt en weer kwam hij ten tonele. Er werd afgesproken dat we het er na de winter op zouden wagen om met ERA in zee te gaan.
Waarom we nu wel kozen voor ERA, was de professionele manier waarmee het dossier samengesteld werd en de aangename manier van onderhandelen. Ook de bereikbaarheid van de makelaar was opvallend, je kon werkelijk op elk moment van de dag en avond bij hem terecht met vragen. Om opnieuw te kunnen starten met de verkoop werden alle formaliteiten en officieel noodzakelijke documenten samengebracht door het ERA Wonen team. Bij de herlancering van de verkoop in februari werd het geen stormloop naar onze woning, maar daar zit de aard van de woning en de oppervlakte zeker voor iets tussen. Tot de makelaar er toch in slaagde om een koper te vinden. Daarbij mogen we gerust stellen dat alles op een erg professionele manier werd benaderd en het dossier zeer correct werd afgewerkt.
We kijken zeer tevreden terug op de voorbije samenwerking.
 

De mening van familie De Wilde

" Een jong team dat nog veel spirit heeft en met veel inzet het ver wil schoppen ten dienste van zowel de koper als de verkoper. "

In samenspraak met de familie beslisten we om het ouderlijk huis te verkopen. Het huis is van 1900 en dus niet zo nieuw meer. Het is landelijk gelegen, maar toch is er af en toe heel wat beweging door de lagere school aan de overzijde. Toen we ERA Wonen contacteerden en we elkaar ontmoetten aan de woning, was er meteen een aangenaam contact. Ondanks dat ze bij ERA Wonen iedere dag met verschillende woningen bezig zijn, waren wij geen nummer voor hen! Alles werd zorgzaam uitgelegd en ons dossier werd vlot in orde gebracht. Het is amper bij te houden welke documenten er allemaal moeten aangevraagd worden om te kunnen verkopen. Binnen de week stond de woning reeds te koop. Ze deelden eerst folders uit in de buurt, verschillende andere kanalen werden aangewend en tot slot organiseerden ze een ERA OpenHuizenDag. Dit bleek een succes te zijn voor onze woning!
Ze doen geen loze beloften, spreken een correcte prijs af en zeggen wat kan en niet kan. Had je een vraag dan werd deze onmiddellijk beantwoord. We werden op de hoogte gehouden van alle kandidaatkopers en de ontwikkelingen die aan de gang waren. Hun advies was zeer professioneel en discreet, maar de beslissing lieten ze aan ons over!
Als men tevreden is mag dit ook eens gezegd worden. Wij zouden iedereen aanraden om samen te werken met ERA Wonen. Een jong team dat nog veel spirit heeft en met veel inzet het ver wil schoppen ten dienste van zowel de koper als de verkoper. Doe zo verder !

Welkom bij ERA Wonen

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA Wonen