Wonen in Lo-Reninge

Wie zoekt naar een rustig dorpsleven met prachtige natuur in de omgeving, komt in Lo-Reninge volledig tot recht. Zo is de gemeente de ideale plek om tot rust te komen en kunnen kinderen er in alle ruimte leren, spelen en opgroeien. Het is ook een woonplaats dat zodanig klein is dat iedereen elkaar kent. Kortom, een gemeente waarbij je kan spreken van het ware dorpsleven. Maar wat biedt de gemeente nog zoal? Je komt het hier te weten. 

Lo-Reninge is een vredige gemeente gelegen in het centrum van de Westhoek. Het is er een oase van rust middenin prachtige natuur. Je kan er bijvoorbeeld wandelen langs de IJzerbroeken, een uitgestrekte verzameling van laaggelegen weiden en hooilanden waar je allerlei watervogels en bloemrijke weiden kan spotten. Ook fietsen is een optie: het nabijgelegen fietsroutenetwerk bedraagt immers meer dan 2000 km aantrekkelijke en veilige fietswegen.

Maar laat je niet vangen door de kalme uitstraling van de gemeente: Lo-Reninge is namelijk zeer actief inzake bedrijvigheid. Zo kan je aan de rand van het centrum de oorspronkelijke vestiging van Jules Destrooper terugvinden die sinds 1886 nog steeds voor heel wat werkgelegenheid zorgt in de buurt.

Wie elders werkt, komt in Lo-Reninge ook tot zijn recht. Zo is er een ruim busnetwerk aanwezig waarmee je vlot omliggende gemeenten en dorpjes kunt bezoeken. Ook doorkruisen de autosnelwegen N8 en N364 de gemeente waarmee je in een half uurtje in steden zoals Veurne, Poperinge, Diksmuide en Ieper staat.

Als kers op de taart liggen ook de Belgische kuststeden en de Franse grens vlakbij. Zo kan je tijdens een vrij weekend uitwaaien aan zee of genieten van een weekendje in het Franse Duinkerke, Calais of Rijsel. 

Immo te koop Lo Reninge - immokantoor ERA Vastgoed Vandenbussche

Meer informatie over onze bruisende stad vind je in deze infographic terug:

Wonen in Lo-Reninge - immokantoor ERA Vastgoed Vandenbussche (Veurne)

Overtuigd dat je nieuw verhaal in Lo-Reninge begint? 

Ontdek ook wonen in Veurne en wonen in Alveringem

Welkom bij ERA Vastgoed Vandenbussche

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA Vastgoed Vandenbussche