Wonen in Alveringem

Vlak naast het kloppende hart van het historische Veurne, ligt het rustige dorp Alveringem. Met slechts een 5 000-tal inwoners en de vele landelijke wegen en wandel- en fietsroutes, kan je er perfect in alle stilte genieten van de omliggende natuur. Ook zijn er tal van gezellige horecazaken en zijn de bewoners er warm. Dat kan ook niet anders: iedereen kent er iedereen. Maar er zijn echter nog troeven aan het wonen in Alveringem verbonden. We overlopen ze graag met jou.

Heerlijk wonen in een rurale gemeente

Te midden van de Franse grens en steden als Diksmuide, Poperinge en Veurne, ligt het landelijke Alveringem. Ondanks de gemeente negen omliggende dorpen telt, is de gemeente dunbevolkt en bijgevolg rustig om te wonen. Zo kan je er in alle stilte genieten van de prachtige groene vallei en waardevol historisch erfgoed zoals de laatgotische Sint-Audomaruskerk tijdens vele wandel- of fietstochten in de buurt. 

Alveringem heeft echter nog enkele troeven achter de hand waarmee je zich kan vermaken. Zo beschikt de gemeente over een bibliotheek, sportzalen en -velden en tal van vereningen. Zo kan je je er naar hartenlust uitleven met toneel, petanque, biljart, volleybal, autocross en meer.

Ook voor de jeugd zijn er heel wat mogelijkheden. Zo is er een plaatselijke speelpleinwerking en vind je er ook jeugdbewegingen zoals de KLJ en Chiro terug. Als klap op de vuurpijl organiseert de gemeente ook meerdere sport- en knutselkampen op het jaar waarmee de jongsten zich rijkelijk kunnen amuseren.  

Immo te koop Alveringem - immokantoor ERA Vastgoed Vandenbussche

Vlotte verbindingen alom

Ondanks dat Alveringem niet zo groot is, biedt de gemeente heel wat uitvalswegen richting de kust, Frankrijk en nabijgelegen historische steden. Zo sta je in minder dan een uur in Veurne, Diksmuide of de kuststad De Panne dankzij autosnelwegen zoals N8, N364 en de E40. Wie liever met het openbaar vervoer reist, heeft 2 buslijnen voorhanden of kan de rechtstreekse trein nemen in Veurne naar Gent, Brussel of Mechelen. Ideaal voor wie al pendelend naar het werk gaat! 

Meer informatie over onze bruisende stad vind je in deze infographic terug:

Wonen in Alveringem - immokantoor ERA Vastgoed Vandenbussche (Veurne)

Welkom bij ERA Vastgoed Vandenbussche

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA Vastgoed Vandenbussche