Wonen in Gent

Welkom in Gent


Naast kantoren in Zelzate en Assende heeft ERA Vastgoed Ryckaert ook een (hoofd)kantoor in Gent. Met ongeveer 259 000 inwoners is Gent de stad met de op één na meeste inwoners van België. Het is bovendien de hoofdstad van Oost-Vlaanderen.

Gent en omgeving

Gent bestaat uit 13 deelgemeenten: Mariakerke, Drongen, Wondelgem, Sint-Amandsberg, Oostakker, Desteldonk, Mendonk, Sint-Kruis-Winkel, Ledeberg, Gentbrugge, Sint-Denijs-Westrem & Zwijnaarde.

Via de E40 (Oostende/Brugge — Brussel) en de E17 (Antwerpen — Kortrijk/Rijsel) en de ringwegen R40 en R4 sta je in een mum van tijd in Gent. Ook met de trein is Gent vlot bereikbaar. Station Gent-Sint-Pieters is een van de drukste treinstations in België. Daarnaast zijn er in Gent enkele kleinere stations: Station Gent-Dampoort, Station Gentbrugge, Station Drongen en Station Wondelgem.

De binnenstad van Gent staat bol van de historische gebouwen, gedomineerd door de Gentse torenrij. De belforttoren, de Sint-Baafskathedraal met het wereldberoemde 'Het Lam Gods' en de Sint-Niklaaskerk. De Boekentoren wordt soms aanzien als de vierde toren van Gent.

Wist je dat Gent soms ook de ‘Bloemenstad’ wordt genoemd? Dat komt doordat de stad in een uitgestrekt gebied van bloemen- en plantenkwekerijen ligt.

Sint-baafskathedraal in Gent

Aantrekkelijk voor jong en oud

Dat de ‘Arteveldestad’ een belangrijke onderwijsstad is in Vlaanderen, wist je waarschijnlijk al. Met onder meer de Universiteit Gent, de Arteveldehogeschool, de Hogeschool Gent, Odisee en het LUCA School of Arts studeren er ongeveer 70.000 studenten in Gent!

In Gent gaan vaak grote evenementen door. Concerten op het Sint-Pietersplein, beurzen in Flanders Expo, de kerstmarkt op het Sint-Baafsplein, … Maar het bekendste evenement is toch de Gentse Feesten, het geliefde tiendaags straat-, muziek- en cultuurfestival in de Gentse binnenstad. De Stroppendragers (bijnaam van de Gentenaars) kunnen daarnaast ook genieten van verschillende sportevenementen doorheen het jaar. De 5-km-lange Watersportbaan is de natuurlijke ' place to be 'voor loopfanaten, wandelaars en roeiers. 

Immo in Gent

Van plan jouw woning te (ver)bouwen? Check dan zeker of je recht hebt op een premie of tegemoetkoming en voor welke woonleningen je eventueel in aanmerking komt. Eerder op zoek naar een plek om te kunnen samenwonen? Of wil je wonen op het water van Gent in een woonboot? In Gent kan het allemaal.

Graslei in Gent

Welkom bij ERA Vastgoed Ryckaert

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA Vastgoed Ryckaert