Wonen in Assenede

Welkom in het landelijke Assenede


Begin 2020 was onze officiële opening van ons kantoor in Assenede. Assenede is een gemeente in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. De gemeente ligt in de regio Meetjesland, is samengesteld uit vier deelgemeenten en telt in totaal zo'n 14.200 inwoners, die Assenedenaars worden genoemd. In de volksmond wordt Assenede als "Asnee" uitgesproken

assenede-immo-vastgoed-schatting

Assenede en omgeving

Assenede is gelegen aan de grens met Nederland en bestaat uit de deelgemeenten Assenede (9960), Boekhoute (9961), Oosteeklo (9968) en Bassevelde (9968) en grenst aan Evergem (9940) en Zelzate (9060).

Er is een rechtstreekse busverbinding met Gent Centrum, Zelzate en Eeklo. De gemeente is vlot bereikbaar door de expresweg N9 (onderdeel van de E34).

De belangrijkste werkgever voor Assenede en het achterland is sinds tientallen jaren het autobekledingsbedrijf ECA. Ook bij SIDMAR (Arcelor Mittal) in het nabijgelegen Zelzate werken veel Asseneedse arbeiders.

Tot voor enkele jaren was Assenede driejaarlijks schouwtoneel van het multidisciplinaire en meerdaagse kunstenfestival A(rt)ssenede. Het festival bood lokaal en internationaal talent een podium voor muziek, poëzie en installatiekunst, maar de vzw hield om en bij de millenniumwissel op te bestaan. Ter vervanging werd het tweejaarlijks Jazzenede ingesteld, wat jazzliefhebbers vanuit de volledige provincie weet te trekken.
Assenede is bekend als mosseldorp, tijdens het hoogseizoen komen er gasten van ver buiten de gemeentegrenzen!

Op het grondgebied van Assenede liggen enkele kreken van het Meetjeslandse krekengebied, waaronder de Rode Geul en de Grote Geul. Zeker de moeite waard om er te gaan wandelen!

Wist je dat de bijnaam van de dorpelingen 'kasseibijters' is?

Aantrekkelijk voor jong en oud

Het dorp heeft een rijke carnavalstraditie, niet constant, met magere jaren, maar ook met tussenpozen van florissante dynamiek, maar op zijn hoogtepunten met edities die feestvierders en kijklustigen lokken tot uit Gent.

De vrouwen van de plaatselijke voetbalclub Assenede speelden jaren in de hoogste nationale afdeling. Het Asseneedse volleybal deed het ook jarenlang zeer goed aan de top, maar is wegens verscheidene problemen teruggevallen tot een veel lagere competitie.

Wist je dat we hoofdsponsor van FC Boekhoute zijn?

Immo in Assenede

Vooraleer je werken overweegt aan, in of rond jouw woning moet je je goed informeren bij het gemeentebestuur op de dienst stedenbouw en ruimtelijke ordening. Check ook zeker of je geen recht heb op premies of tegemoetkomingen!


Bekijk hieronder onze aftermovie van de openingsreceptie van ons kantoor in Assenede!