Jouw pand verkopen

Hoeveel is mijn woning waard?

Waar maakt ERA VANDILLE het verschil?

Onze unieke troeven

Als erkend immokantoor begeleiden wij je graag bij de verkoop van jouw huis, appartement, grond of handelspand in Brugge, Damme, Knokke en omstreken. Hoe ERA VANDILLE dat precies doet, kan je terugvinden in dit zesdelig stappenplan:

1. Waardebepaling


Een van onze makelaars komt bij jou ter plaatse om alle belangrijke punten van de eigendom op te nemen en deze te verwerken in een realistische vraagprijs, conform de huidige marktwaarde. Dat doen we aan de hand van een Vergelijkende Markt Analyse (of VMA) waarvan we het resultaat en de verkoopstrategie samen met jou bespreken.

2. Beschrijving opmaken & foto's nemen


Na het vastleggen van de verkoopstrategie zorgen wij voor een gedetailleerde omschrijving van jouw eigendom en nemen we foto’s ter plaatse. Je kan ook kiezen om een huis of appartement in de kijker te zetten met een virtuele rondleiding (360° foto reportage). Hiervoor werken wij samen met een professionele fotograaf, zodat jouw pand op zijn best wordt voorgesteld. 

Team ERA Vandille - immokantoor Brugge

3. Aanvragen van de nodige attesten 


De verkoop van jouw woning kan vaak heel wat administratieve rompslomp met zich meebrengen. De aanvraag van de volgende vereiste attesten kunnen wij voor jou doen:

 • Kadaster (plan en legger en, indien van toepassing, attest verlaagde registratierechten)
 • Stedenbouwkundige inlichtingen gemeente
 • Elektrische keuring
 • Water- en overstromingskaart
 • Recht(en) van voorkoop
 • Gewestplan
 • 'OVAM' bodemattest
 • Energie Prestatie Certificaat (EPC)
 • Keuring stookolietank
 • Inlichtingen syndicus
ERA Vandille vraagt alle nodige attesten aan voor de verkoop of verhuur van jouw woning

4. Publiciteit


Offline

Jouw woning wordt voorzien van een duidelijk TE KOOP-bord of een ERA-tuinpaal en natuurlijk komt ook een fiche van jouw eigendom in onze LED-etalage te hangen. We publiceren onze panden geregeld in geschikte brochures en regionale maandbladen (zoals Deze Week, Rondom, Tips, TamTam, ...).

We sturen regelmatig buurtmailings uit die wij 'magics' noemen. Kort uitgelegd is dit een flyer met foto en beknopte omschrijving die we bus aan bus verdelen in jouw buurt. We maken daarvan ook altijd een digitale variant die we adverteren via onze Facebookpagina. Natuurlijk is er ook onze ERA Open Huizen Dag, onze gerenommeerde nationale opendeurdag met bijhorende reclame op bekende radiozenders.

Online

Enerzijds zorgen we voor de zichtbaarheid van jouw eigendom op de ERA website en externe immobiliënsites zoals Immoweb, Immovlan en Immoscoop. Daarnaast publiceren we jouw pand op onze Facebookpagina en eventueel op andere sociale media zoals Instagram. ERA Vandille plaatst jouw pand in ons 'Mariage'-mailingsysteem waarbij wachtende kandidaat-kopers, die in aanmerking komen voor jouw eigendom, op de hoogte worden gebracht van jouw woning (per e-mail of gewone post). Hiervoor werken we samen met alle ERA makelaars. Via onze Koperwachtzaal en ons netwerk van 115 ERA makelaars in België schrijven wij proactief mensen aan die in het verleden interesse toonden in het soort eigendom dat jij beschikbaar stelt.

5. Het verkoopproces 


Het ERA VANDILLE Team zet zich voor de volle 100% in:

 • Wij ontvangen geïnteresseerden met de glimlach op ons kantoor in Brugge (en/of telefonisch), waar we hen de nodige informatie geven. 
 • We regelen een bezoek ter plaatse aan het pand en een van onze makelaars geeft hen een rondleiding.
 • We zijn er tijdens de nodige onderhandelingen en het afhandelen van de verkoop bij akkoord.
 • Na elk bezoek krijg je een schriftelijke evaluatie toegestuurd en elke maand ontvang je een uitgebreid verkoopverslag.

6. Verkocht!


Proficiat! Wij zorgen voor de opmaak van de verkoopovereenkomst en sturen deze ter goedkeuring naar jouw notaris. Nadien volgen wij alles stipt op tot het verlijden van de authentieke akte. Heb je achteraf nog hulp nodig bij het verhuizen, dan kan je bij ons enkele ERA Verhuisdozen ophalen!

Verkoop zorgeloos jouw woning met vastgoedkantoor ERA Vandille uit Brugge

Welkom bij ERA VANDILLE

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA VANDILLE