Uw eigendom verhuren ?

Graag geven wij u wat meer informatie over de werking van ons kantoor

GRATIS AFSPRAAK TER PLAATSE

Ons kantoor doet jaarlijks meer dan 150 verhuringen en is daardoor regionaal marktleider in de verhuur van woningen, appartementen en studio’s.

Wij komen volledig vrijblijvend en gratis langs om uitleg te geven en een eventuele huurwaarde te bepalen.

SAMENSTELLING DOSSIER – VOEREN VAN PUBLICITEIT

Indien u ons een makelaarsopdracht geeft, maken wij eerst het dossier op. Wij nemen foto’s en brengen een affiche of bord aan.

Het eerste dat dient te gebeuren is de opmaak van het energie prestatiecertificaat. Wij hebben deskundigen die dit eventueel voor u kunnen doen.
Indien er geen energie prestatiecertificaat aanwezig is, bedraagt de boete maar liefst € 500,00! De overheid controleert immers dagelijks honderden panden!

Van zodra alles in orde is, plaatsen wij het pand in onze etalage, op het internet en doen wij bezichtigingen. Wij zijn steeds aanwezig bij de bezichtigingen en geven dus nooit een sleutel af aan potentiële huurders.

Een pand verhuren is niet moeilijk, een pand goed verhuren is dat wel. Het probleem vandaag de dag is het vinden van goede huurders. Dit zijn huurders met een goed voorkomen, een goed inkomen enz. Wij kunnen als tussenpersoon een goede selectie uitvoeren.
Wij stellen een huurder voor en u beslist zelf of u al, dan niet, ingaat op deze kandidaat. Desgewenst spreken wij af met de potentiële huurder op ons kantoor om hem aan u voor te stellen.

OPMAAK DOCUMENTEN

Gaat de eigenaar akkoord, dan betaalt de huurder aan ons de eerste maand huishuur + zijn deel van de plaatsbeschrijving. Bij appartementen is het bedrag voor de plaatsbeschrijving € 260,00 en voor een woning € 310,00. Het deel van de eigenaar is reeds inbegrepen in het ereloon.

 Wij maken dan alles op: een huurcontract type Vlaams Gewest en een zeer degelijke plaatsbeschrijving met tekst en foto’s.

Wij spreken met eigenaar en huurder af voor de ondertekening van het contract en de betaling van de 3 maanden huurwaarborg. Deze huurwaarborg plaatsen wij op een aparte huurwaarborg rekening zoals dit wettelijk verplicht is.

Nadien zorgen wij ervoor dat alles wettelijk wordt geregistreerd.

Voor al dit werk vragen wij uiteindelijk 1 maand huishuur + 21% B.T.W. aan de eigenaar. Het deel van de eigenaar voor de opmaak van de plaatsbeschrijving is inbegrepen in ons ereloon.

SERVICE NA VERHUUR

Hoewel wij geen rentmeester of beheerder zijn, geven wij toch een basis dienstverlening na verhuur. Zo mogen klanten ons contacteren voor het berekenen van de jaarlijkse indexering of helpen wij de klanten bij de opmaak van een in gebreke stelling. Omdat wij zorgvuldig huurders selecteren hebben wij jaarlijks maar een 2% schadegevallen. Met andere woorden: 98 % van onze verhuringen verloopt positief en dat is uniek in de verhuurmarkt!

 

Indien u een afspraak ter plekke wenst, geeft u maar een seintje op 0478/56.96.56 (Maggy), 0472/38.80.44 (Matthias), Sabine 0475/78.86.95.

Welkom bij ERA Vander Cruyssen

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA Vander Cruyssen