Vastgoedblog

VASTGOEDMARKT STABILISEERT: ERA BAROMETER TOONT IN TWEEDE JAARHELFT VERTRAAGDE GROEI VAN SLECHTS 0,5% AAN

De afkoeling van de huizenmarkt in Vlaanderen is ingezet. Dat blijkt voor het eerst uit de ERA Barometer, een jaarlijks onderzoek van de vastgoedmarkt dat al voor het 18de jaar op rij door ERA (en sinds 2013 met de Universiteit Antwerpen/KU Leuven) wordt uitgevoerd. 

TOYE TELT… HET GETAL VAN DIT TRIMESTER: 15

Deze rubriek draait telkens om een cijfer. Deze keer het getal 15. Aan dat cijfer is ook een naam verbonden: Sylvie De Greef (42). Ze is de medewerkster die het langst in dienst is bij ERO TOYE en dat maar liefst -u raadt het al- 15 jaar! We stellen haar met plezier aan u voor.

ERA TOYE IN DE PERS

Op huizenjacht in... Koningslo bij Vilvoorde: "Op een steenworp van Brussel, maar pal in het groen". Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale makelaar. Deze week: Koningslo, een ruime wijk van Vilvoorde. “In deze interessante straten gaan de huizen vlot van de hand en blijken de kopers vaak jonge gezinnen.”

Bij ons staat de klant centraal. Dat wij het hoogst scoren op klantentevredenheid, is nog steeds de mooiste bekroning op ons werk

Het meest feestelijke moment van het jaar voor ERA makelaars vond plaats: de uitreiking van de ERA Awards. Het evenement gingen dit jaar door in de Handelsbeurs in Antwerpen. ERA TOYE uit Grimbergen met filialen in Grimbergen, Meise én intussen een nieuw kantoor in hartje Vilvoorde, nam opnieuw een aantal glimmende beeldjes mee naar huis.

CORONA JAAGT VASTGOEDPRIJZEN DE LUCHT IN

Dat de vastgoedmarkt als een trein loopt tijdens en na de coronacrisis is het minste wat je kan zeggen. Zeker in de rand rond Brussel barstte de markt uit z’n voegen. De prijzen gingen de lucht in. De vraag naar huizen met een tuin steeg enorm. Maar het aanbod groeide amper of zelfs niet. Het resultaat is dat beschikbare huizen zeer snel verkocht worden. Bijna stuk voor stuk gaan ze voor minstens de vraagprijs onder de hamer.

Met 9,6 op 10 haalt ERA Toye de hoogste Belgische score op klantentevredenheid. Het kantoor neemt alweer twee awards mee naar huis

ERA Toye sleept dit jaar opnieuw twee awards in de wacht. Een bevestiging voor hun werk en voor de inzet van het volledige team. Het kantoor won al acht keer de award ‘Beste All Round’ en behaalde nu de allerhoogste score van België op klantentevredenheid. “Dat is de mooiste Award dat je als kantoor kan winnen.”

Snelheid is vandaag de sleutel tot succes op de vastgoedmarkt

Het kan u niet ontgaan zijn: Play4 lanceert straks het derde seizoen van Blind Gekocht. Daarin gaan dit keer acht kandidaat-kopers op zoek naar hun ideale woning. Of beter: ERA makelaar Béa Vandendael mag dat in hun plaats – en met hun centen – doen. En omdat wij Béa Vandendael ook kennen als collega van ERA IMMPULS in Overijse, blikken we graag vooruit.

ERA Toye in Het Laatste Nieuws

Op huizenjacht in... Grimbergen: “Ruime woningen, veel velden en qua mobiliteit de perfect uitvalsbasis in België”. Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week nemen vader en dochter Gert (56) en Stephanie Toye (30) van ERA IMMO TOYE ons mee op sleeptouw door de parel van Brabant: Grimbergen.

 

6 vastgoedtrends in 2021

Een glazen bol hebben we niet, wel kennis van zaken, tonnen expertise en meer dan 150 ERA makelaars die – telkens met hun team – volop in de dagdagelijkse realiteit staan. En dan kan een goed gefundeerde toekomstvoorspelling niet ontbreken in de eerste maand van 2021.

Meeneembaarheid van het verkooprecht stijgt naar 13.000 euro

Wie zijn woning inruilt voor een nieuwe gezinswoning, kan onder bepaalde voorwaarden het verkooprecht ('registratierechten') dat op de eerste aankoop werd betaald 'meenemen' en het aftrekken van de belasting op de jongste aankoop. Voortaan kan dat tot maximaal 13.000 euro. Het maximaal bedrag voor de meeneembaarheid lag lange tijd vast op 12.500 euro, maar wordt nu voor het eerst geïndexeerd. 

Uitbreiding 6% btw-tarief op afbraak en heropbouw

Vanaf 1 januari 2021 kan de afbraak en de heropbouw van de enige en (hoofdzakelijk) eigen woning tijdelijk op het gehele Belgische grondgebied genieten van het verlaagd btw-tarief van 6%. De regels zijn ook tijdelijk uitgebreid naar de verkoop van woningen of appartementen na afbraak (ook al zijn de projecten reeds lopend). Ontdek er hier meer over.