Welkom in Wenduine

Wenduine, prinses van de Belgische Kust

Deze familievriendelijke badstad combineert de charme  van haar kleinschaligheid met het uitstekende aanbod aan faciliteiten.  Wenduine is een gemeente aan de Belgische kust die ongeveer 4000 inwoners telt.
Door de komst van de kusttram is Wenduine uitgegroeid van eenvoudig visserdorpje tot de 'Prinses der Badsteden'. Wenduine is een deelgemeente van De Haan en ligt naast de populaire kuststad Blankenberge.

De op één na hoogste duin van de Belgische Kust biedt een prachtig uitzicht over het bos, duinen en de zee.  Op deze 30 meter hoge duin kan je een klein wit paviljoen vinden met een rood dak: "De Spioenkop" 
Hier heb je een mooi uitzicht over de beboste omgeving en het uitgestrekte kustgebied

Spioenkopje Wenduine

WONEN AAN DE KUST, DAT IS GENIETEN VAN PROPERE LUCHT

Veel mensen denken dat het een fabeltje is dat zeelucht heel gezond is, maar het is wel degelijk bewezen! Veel heeft dit te maken met de moleculen in zeelucht. Die helpen ons lichaam om meer zuurstof op te nemen, waardoor we minder vermoeid zijn en minder last hebben van stress.

Wonen aan zee is bovendien ideaal voor hooikoorts- en astmapatiënten, omdat er weinig pollen en stuifmeel in de lucht zitten.

Strand

Wenduine is trots op haar strand.  Tussen De Haan en Wenduine ligt een 12km lang strand.  Zelfs in de zomer biedt dit strand de benodighe faciliteiten voor en rustig verblijf.  

Gemakkelijk bereikbaar

Wenduine is heel gemakkelijk te bereiken met de trein en de kusttram. Maar u kunt ook perfect met de wagen komen. Wist u dat Wenduine en De Haan de enige kustgemeentes zijn waar u gratis kan parkeren? U bent dus geen geld kwijt vooraleer u de zee of een winkel hebt gezien ;-)

Aantrekkelijk voor jong en oud

  • De gemeente Wenduine ligt op korte afstand van enkele toeristische toppers. Het Zwin in Knokke-Heist ligt op 23 km (± 37 minuten rijden) en is één van de laatste stukjes ongerepte natuur aan onze kust. Het reservaat wordt dagelijks overspoeld door zeewater en vormt zo een slik met typische zoutminnende plantengroei. Het Zwin Natuurpark is een interactief natuurbelevinspark voor het hele gezin. Daarnaast is er ook nog het Sea-Life Center in Blankenberge, op 6 km (± 15 minuten rijden) van Wenduine. Bovendien staat u in een mum van tijd in het historische Brugge en Gent.
  • Wenduine zelf organiseert ook veel evenementen zoals braderieën, carnaval, Kids Ravotdagen, Bierfestival, de Molenfeesten, de Zeewijding met processie en totaalspektakel op Pinkstermaandag, Dag van de Toerist, de Reuzenfeesten, Beachland, Familiefestival Baai Baai, de Nacht van Wenduine, avondmarkten, kidsweekend, Haloweenoptocht, Kerstmarkt, ...

 

Welkom bij ERA At Sea

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA At Sea