Welkom in Blankenberge

VERVELING HEEFT GEEN KANS

Blankenberge heeft veel meer te bieden dan enkel mooie architectuur. Het is een stad waar shoppers, sporters en culinaire genieters zich honderd procent thuis voelen. Sporten hoeft immers niet beperkt te blijven tot een rondje rijden in de lustige Velodroom maar ook fietsen in de polderomgeving, skaten op boulevards of kitesurfen zijn mogelijkheden die zomaar voor het grijpen liggen. Verveling heeft hier geen kans. 

In Blankenberge valt er steeds wat te beleven. De bruisende parel aan de kust biedt de ultieme combinatie van natuur en recreatie. U kan genieten van een ontspannende strandwandeling, flaneren in de gezellige winkelstraten en de mooie jachthaven, of wat cultuur opsnuiven en een museum meepikken. Tijdens de zomermaanden kunt u deelnemen aan tal van evenementen zoals avondmarkten, openluchtconcerten, braderieën... Kortom, Blankenberge biedt voor elk wat wils!

 

Jachthaven van Blankenberge

Naast het brede strand, beachbars en de levendige dijk met de nostalgische Velodroom biedt Blankenberge tal van recreatiemogelijkheden.
Je kan bijvoorbeeld een gokje wagen in het Casino of met de kids naar het Sea Life of het ZooSerpentarium  
In de Kerkstraat en de omliggende winkelstraten kan je uitgebreid shoppen of genieten van een terrasje.

 

NATUUR

Er is die eindeloze zee en dat zalige strand, maar Blankenberge kan ook prat gaan op ontzettend veel groen. Want hier vind je maar liefst drie natuurgebieden: de Fonteintjes, het Zeebos en de Uitkerkse Polder.
Om al fietsend of wandelend heerlijk in te verdwalen. En heb je kleine rakkers mee, dan scoor je gegarandeerd met het Kievitspad in die spannende Uitkerkse Polder.

 

 

Natuurgebied De Fonteintjes in Blankenberge