Home | ERA Belgium huldigt zijn beste presteerders tijdens allereerste ERA Online Awards

ERA Belgium huldigt zijn beste presteerders tijdens allereerste ERA Online Awards

Traditiegetrouw reikt ERA, het grootste vastgoednetwerk van België in termen van omzet en transacties, verschillende awards uit aan ERA makelaars die zich het afgelopen jaar lieten opmerken door hun bijzondere prestaties. Omwille van de coronamaatregelen ging de uitreiking voor het eerst online door op vrijdag 26 maart. Heel wat ERA kantoren en ERA makelaars werden virtueel in de bloemetjes gezet maar toch houdt CEO Johan Krijgsman er nog even de spanning in: enkele belangrijke awards worden immers pas later dit jaar uitgedeeld, tijdens de langverwachte fysieke uitreiking van de ERA Awards.

CEO Johan Krijgsman begon zijn betoog met een krachtige boodschap van groei en ambitie: "We hebben geïnvesteerd in onze groei en alles loopt volgens de vooropgestelde plannen, inclusief nieuwe samenwerkingen met meerdere kantoren in Wallonië. Daarnaast verhuist het hoofdkantoor in het najaar naar een monumentaal pand op de Grote Markt van Sint-Niklaas en zijn we intussen ook al actief in onze Franstalige hub in Braine l'Alleud."

Hierna werd de nieuwe Club Excellence bekendgemaakt: Raf Vermeir van ERA Wonen verovert met een omzet van ruim € 547.000 de eerste plaats in de club en wordt geflankeerd door Dorine Vanderhaeghe van ERA Servimo en Sofie de Baets van ERA Immo Toye en, die respectievelijk de tweede en derde plaats van de Club Excellence bekleden. Samen met de 27 andere Club Excellence Members mogen zij zich verwachten aan een onvergetelijk incentiveweekend.

Vervolgens werden de ERA Crossing The Line Awards uitgereikt, een prijs voor de kantoren die voor het eerst de omzetkaap van € 500.000 overschrijden. Deze gaat dit jaar naar ERA Vastgoed Centrum en ERA Innova. ERA Innova is bij ERA van nul begonnen medio 2019 en had in 2020 dus zijn eerste volledige jaar achter de rug. Het heeft door het secuur inzetten van de door ERA aangereikte producten en diensten, het volgen van ERA trainingen en door hard te werken deze topprestatie kunnen neerzetten. "Een mooie bekroning voor ons keiharde werk en blijvende inspanningen om de producten, trainingen en diensten te implementeren zoals ERA het voorschrijft. Met die mindset willen we richting € 1.000.000 omzet evolueren", zeggen Wout Meskens en Lindsay Andries van ERA Innova.

Daarna was het tijd voor de ERA Groei Award. ERA Stadsgoed tekende 50% omzetgroei op: "We werken in de diepte in een klein gebied en blijven op een rustige manier hard werken. Onze klanten zijn echte ambassadeurs en we kunnen dan ook rekenen op heel wat mond-tot-mondreclame", vertelt zaakvoerder Filip Van Bellinghen.

Het team van ERA Wonen slaagde er dan weer in, ondanks de organisatorische veranderingen in de eerste jaarhelft van 2020, de steeds mindere aanwezigheid van hun CEO Johan Krijgsman bij ERA Wonen door zijn verantwoordelijkheden als CEO van ERA Belgium en de moeilijkere omstandigheden in coronatijden, om met maar liefst € 621.263 in absolute cijfers de grootste groei neer te zetten t.o.v. het voorgaande jaar. "Ik ben ongelooflijk fier op hoe het team dit jaar heeft gepresteerd. Door de lat steeds hoger te leggen en de crisis als een opportuniteit te beschouwen, zijn ze erin geslaagd om er opnieuw een topjaar van te maken", aldus Johan Krijgsman. De tweede plaats gaat voor beide ERA Groei Awards naar ERA Lafaut.

De lijst van de tien kantoren met de hoogste omzet - beter bekend als de ERA Gold Members - wordt dit jaar aangevoerd door ERA Wonen (€ 3.622.396), gevolgd door ERA @Home en ERA Nobis.
De top 10-leden uit het ERA netwerk zijn: ERA WONEN, ERA @T HOME, ERA NOBIS, ERA CHÂTELAIN, ERA VISIE PLUS, ERA SERVIMO, ERA RENOMAR, ERA BECUE, ERA IMMO NOORD, ERA PEETERS & VERBOVEN.

De ERA Silver Members, de top 11-20, omvatten de volgende leden: ERA IMMO TOYE, ERA VASTGOED RYCKAERT, ERA LAFAUT, ERA LEUS VASTGOED, ERA DOMUS, ERA DE KERN, ERA CARL TOURNIER, ERA JANSSENS & JANSSENS, ERA DE PIRAMIDE, ERA LAPLAGE.

Ten slotte werden voor het eerst ERA Bronze Members aangeduid. Deze makelaars grepen de voorbije jaren steevast naast het ERA Silver Membership gezien laatstvermelde ook steeds groter worden. De ERA Bronze Members vervullen zodoende een challenger rol en vormen de top 21-30 in het ERA Netwerk. Dit zijn: ERA ROEL&PARTNERS, ERA HOUSING, ERA BOSSUYT, ERA VASTGOED THUIS, ERA INNOVA, ERA VASTGOED CENTRUM, ERA VISITAS, ERA STADSGOED, ERA IMMOPUNT, ERA IMMPULS.

Ook de Gold, Silver en Bronze Members worden later dit jaar voor hun inspanningen beloond met een incentiveweekend.

Fysieke ERA Awards-uitreiking in juni
Enkele cruciale ERA Awards worden pas tijdens het fysieke ERA Awards-event in juni uitgereikt, als de coronamaatregelen het toelaten. Het gaat om de ERA Awards voor de hoogste kwaliteit, het beste nieuw kantoor, beste social media, beste allround kantoor en het kantoor met de hoogste satisfaction rate. De directie van ERA Belgium kijkt er samen met alle ERA kantoren naar uit en wenst alle winnaars van harte proficiat met deze indrukwekkende prestaties in een bijzonder jaar.

"Ook tijdens het bijzonder uitdagende 2020 slaagden onze ERA makelaars erin om uitzonderlijke resultaten neer te zetten en mee te bouwen aan de groei van het grootste vastgoednetwerk van België (op vlak van omzet en aantal transacties). Deze awards zijn een oprechte appreciatie voor hun buitengewone prestaties!"
- Johan Krijgsman, CEO ERA Belgium

Is dit pand niet iets voor jou?