De waarde van uw huis bepalen

Het juist “schatten” van welk onroerend goed dan ook, is één van de moeilijkste aspecten van het makelaarsvak. Zeker in deze tijd met z’n sterk wisselende markwaarden is een vakkundige afweging van alle elementen en details die daarbij van belang zijn cruciaal.

 

gratis schatting immo

Betrouwbare en onafhankelijke vakkennis

Vaak wordt de verkoopswaarde door de koper en verkoper anders ingeschat. Zowel bij de koper als verkoper spelen persoonlijke en emotionele argumenten vaak een grote rol. Argumenten die voor de één meer gewicht in de schaal leggen dan voor de andere. Een onafhankelijk onderzoek kan daarbij duidelijkheid en vertrouwen  scheppen voor beide partijen.

De vastgoedexperten van ERA ONE zijn niet alleen uiterst bekwaam in de technische aspecten van het schatten, maar hebben bovendien volledig inzicht in allerlei andere maatschappelijke invloeden die mede de waarde van een onroerend goed bepalen. Marktkennis kan alleen bekomen worden door dagelijks met de vastgoedmarkt bezig te zijn.

Op zoek naar een correcte en gratis schatting van uw woning?

UNIEKE VERGELIJKINGSTOOL VAN ERA

Door middel van een ERA vastgoedmarkt-analyse (VMA) is het goed aantoonbaar hoe een woning zal concurreren in de markt. Door vergelijkingspunten van verkochte en nog in verkoop zijnde woningen te bestuderen is de prijs en verkoopbaarheid goed te definiëren.

Dit is enkel mogelijk dankzij de ERA database die 25 jaar vastgoed data combineert tot een uiterst kwalitatief model: zo kwalitatief dat zelfs de KU Leuven er beroep op doet voor haar jaarlijks wetenschappelijk onderzoek van de Belgische vastgoedmarkt.

PROFESSIONELE MARKTANALYSE

Een waardevol afscheid van uw eigendom

De waarde van uw woning bepalen? Dat verdient een grondige aanpak. In tegenstelling tot digitale kanalen als Immoweb die uw woning schatten aan de hand van digitale schema's die slechts oppervlakkige en inaccurate resultaten opleveren, berekenen wij de correcte marktwaarde en leggen we de troeven van uw vastgoed bloot. Dankzij onze uitgebreide & persoonlijke marktanalyse weet u precies tegen welke prijs u uw grond of woning het best, en dus het snelst verkoopt. 

De juiste prijs voor uw woning
gratis schatting schilde deurne antwerpen

Een onderzoek in 4 stappen

  • Een kwalitatief vergelijkend onderzoek: daarin vergelijken wij uw vastgoed met soortgelijk vastgoed dat recent door onze makelaars verkocht werd. De vergelijkingspunten zijn onder meer oppervlakte, ouderdom, staat, uitrusting, vraag- en verkoopprijs en de duur van de verkoop.
     
  • Een realistische prijsberekening: we berekenen een concurrentiële marktprijs voor uw vastgoed, niet alleen op basis van onze onderzoeksresultaten, maar ook op basis van onze kennis van de vastgoedprijzen en de actuele trends in de streek.
     
  • Een beoordeling van de verkooptroeven: naast de prijs bepalen ook andere factoren, zoals de omgeving, hoe uw vastgoed in de markt ligt. Wij overlopen samen met u de sterke en minder sterke punten van uw onroerend goed.
     
  • Tenslotte krijgt u een gedetailleerd verslag van de vergelijkingen, evaluaties en de resultaten. En om uw vastgoed alle kansen te geven krijgt u van ons enkele concrete opfrissingstips (zie ook: ERA Bezoekwijzer).

In welke regio's hebben we lokale vastgoedexpertise?

Panden in de kijker van ERA ONE