Wonen in Zonhoven

Wonen in het landelijke Zonhoven


Op een steenworp van het  trendy Hasselt en het bruisende Genk, ligt het Limburgse Zonhoven. Deze landelijke omgeving, de thuis van zo’n 22 100 inwoners, is ideaal voor zowel jonge als oudere gezinnen. Maar waarom nu juist? Wij zetten de redenen voor u even op een rijtje.

Zonhoven en omgeving

Een gemeente met een kerk, enkele winkels, een paar cafés en heerlijke restaurants. Zonhoven ziet er op het eerste gezicht zeer doorsnee uit. Toch is de gemeente de ideale plek om te leven. Wonen in Zonhoven bestaat namelijk vooral uit genieten in totale rust.

Zo is de gemeente omgeven door veelvuldig en gevarieerd groen. Vooral de natuurreservaten en enkele beschermde landschappen in de omgeving vormen daar het ultieme bewijs van. Zo kan u er na het werk naar hartenlust uitblazen door er te wandelen, fietsen, vissen of paardrijden. Bent u eerder een fervent sporter? Dan vallen de vele sportcentra vast in de smaak. 

Zonhoven is ook geschikt voor jonge gezinnen. Met een ruim aanbod aan speeltuinen en -bossen, kunnen kinderen immers perfect stoom afblazen na de schooluren. 

Een extra troef van deze gemeente is ongetwijfeld de vlotte bereikbaarheid. Zo staat u al snel in Hasselt, Genk of het Nederlandse Maastricht via de E314 en/of het openbaar vervoer. Deze laatste bestaat overigens uit bus- én treinverbindingen, waardoor u zonder problemen doorheen de rest van Vlaanderen kan reizen.

Wonen in Zonhoven - immokantoor ERA Nobis Hasselt

Meer over Zonhoven vindt u terug in deze infographic

Waarom wonen in Zonhoven - immokantoor ERA Nobis (Hasselt)

Welkom bij ERA Nobis

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA Nobis