Home | ERA NEWS Flash - Product

ERA NEWS Flash - Product

ERA Comfort Garantie

januari 2020

ERA Comfort Garantie 
Op de laatste Marketing Werkgroep van 10 december werd beslist dat er een tussenkomst aan de makelaars zal worden gevraagd voor 50% van de kosten voor de basis ERA Comfort Garantie voor alle panden die vanaf 1 februari 2020 nieuw te koop worden gesteld. Dit betekent dat een bedrag van € 26,50 voor iedere (basis) ERA Comfort Garantie die een ERA kantoor vanaf 1 februari activeert in rekening gebracht zal worden. De ERA Comfort Garantie Plus zal verder gewoon doorbelast worden (€ 210).

Het is wel de bedoeling dat de basisversie van de ERA Comfort Garantie gratis blijft voor de klanten (zo staat het ook in al het on- en offline marketingmateriaal), en dat de ERA Comfort Garantie Plus als optie al dan niet kan worden doorgerekend aan de (ver)kopers.

ERA Open Huizen Dag 
De eerste editie van de ERA Open Huizen dag is op 7 maart.

Mini-film 
De VERKOPER en KOPER A en KOPER B films zijn beschikbaar in de ERAforce bibliotheek onder ‘Open Huizen dag’.

Radio 
De VERKOPER en KOPER radiospots (voor de 4 data) zijn beschikbaar in de ERAforce bibliotheek onder ‘Open Huizen dag’.

De Franstalige VERKOPER en KOPER radiospots (voor de 4 data) zijn beschikbaar in de ERAforce bibliotheek onder ‘Journée Maisons Ouvertes’.

De VERKOPER radiospots zijn een oproep aan de woningeigenaars om zich in te schrijven voor de ERA Open Huizen Dag. 
Bij de KOPER radiospots is er enerzijds de oproep om veel woningen te gaan bezoeken op de ERA Open Huizen Dag van de betrokken datum. Anderzijds is er een spot ‘ontdek NU zaterdag’, en ook een spot “Ontdek welke huizen met de ERA Comfort Garantie nu zaterdag hun deuren open doen”.

Groepsbestellingen

ERA Open Huizen Dag vlaggen 
Er werd een nieuw type beachvlag ontworpen om de ERA Open Huizen Dag nog beter te ondersteunen. De productie en levering is in handen van Partyspace, de leverancier voor de ERA tenten. De beachvlag is makkelijk op te stellen en wordt geleverd met plastic opvulbare voet (15 L). Daarnaast is er ook een algemene ERA vlag beschikbaar.

Bestel tijdig!

Deadline 16 januari 2020

ERA gadgets EK Voetbal 2020 
Binnen enkele maanden gaat ons land weer collectief uit de bol voor de Rode Duivels. Van 12 juni tot 12 juli wordt immers het Europees Kampioenschap Voetbal georganiseerd. Om de komende EK gekte vanuit ERA te ondersteunen hebben wij enkele leuke gadgets verzameld die hierop inspelen. De horloges zijn direct leverbaar. De andere artikelen worden in de loop van april geleverd. 

Bestel tijdig!

Deadline 31 januari 2020

december 2019

ERA Open Huizen Dag postkaarten 
De postkaarten (îlotagekaarten) voor de ERA Open Huizen Dag op 7 maart 2020 zijn beschikbaar in Brandkeeper, onder de rubriek ‘Creator’ - 'Nieuw' - 'OPEN HUIZEN DAG'.  
De deadline voor de bestelling is 07/01/2020 voor 10u00.

ERA Open Huizen Dag
De eerste editie van de ERA Open Huizen dag van volgend jaar is op 7 maart. De nieuwe logo’s voor deze editie zijn beschikbaar in de ERAforce bibliotheek en het beeldmateriaal voor verkopers en kopers zal in de loop van januari ook beschikbaar zijn.

ERA Open Huizen Dag broodzakken 
Erwin Beelen stuurde al een mail om nieuwe broodzakken te bestellen voor de ERA Open Huizen Dag op 7 maart. Deadline bestelling vóór 22 december. 

ERA Doppers 
Er loopt een nieuwe groepsbestelling voor de echte en hippe ERA Dopper. (Inhoud 450 ml; 3 onderdelen, waardoor makkelijk schoon te maken; vaatwasser bestendig)
Wegwerpflesjes heb je dankzij deze herbruikbare fles niet meer nodig, dat scheelt een hoop plastic afval. Bovendien gaat deze jarenlang mee.
Prijs bedraagt maximum 10 euro/stuk. Bij onvoldoende aantal wordt de groepsbestelling geannuleerd.
Deadline bestelling vóór 31 december.

november 2019

ERA Open Huizen Dag 
De bestellingen van het OHD materiaal  voor de ERA Open Huizen Dag van 7 maart 2020 kunnen reeds doorgestuurd worden naar het e-mailadres: era_administration@erabelgium.be (zie mail Ingrid Malfait van 12 november).
Gelieve hiervoor gebruik te maken van het bestelformulier in de mail. 

Deadline van de bestellingen is 07/01/2020 - 12u.

Groepsbestellingen

ERA champagne/cava
Met het eindejaar in zicht werd opnieuw een groepsbestelling gelanceerd voor cava en/of champagne voorzien van een ERA etiket.
Deze groepsbestelling verloopt in samenwerking met Delicham en nog aan dezelfde prijzen als de vorige 2 jaren.
De capsule van de champagnefles werd dit jaar (voor de verzamelaars) vernieuwd.

Deadline van de bestellingen was 8 november.

ERA koffietassen en mokken 
Uw klanten op een professionele manier verwelkomen met een ERA koffietas of mok? De klassieke combinatie van een keramische kop en schotel en/of een grote porseleinen mok zonder schotel.
Deadline was 30 oktober.

oktober 2019

Groepsbestellingen

ERA tenten 
Wij organiseren een groepsbestelling voor de nieuwe gepersonaliseerde ERA tent. Deze is verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen: klein, groot of de combinatie van een kleine en een grote versie of alle twee volledig. 
Voor de zij- en achterwanden voorzien we 3 verschillende visuals, nl. het ERA logo, de ERA Comfort Garantie en de personal branding van de zaakvoerder met de ERA tuinpaal (hiervoor dien je de foto's van de meest recente fotoshoot i.s.m. Beehived Media te gebruiken).

Inschrijvingen verlendg tot 8 november. Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier.

september 2019

Groepsbestellingen

ERA All Stars sneakers 
Ondanks verwoede pogingen bij Converse om een groepsbestelling te kunnen doen voor de populaire TEAM ERA 2.0 sneakers, is dit onmogelijk gebleken. Dus is er maar één oplossing, je zal ze zelf via Converse moeten bestellen. 

Bekijk daarom dit instructiefilmpje.

ERA werf/signalisatielint 
ERA werflint is uitermate geschikt om tijdelijk en professioneel een afbakening of signalisatie aan te brengen. Kwaliteit is getest en voldoende sterk: HDPE 35 micron en voorzien van het ERA logo en website. (deadline 19/08)

ERA documentenbox
Voor het overhandigen van de documenten, attesten, plannen, ... tijdens de compromis of de akte aan de kopers. Met handige checklist aan de binnenzijde. (deadline 19/08)

ERA Fotowijzer 
De ERA fotowijzer staat boordevol nuttige tips om de woning voor te bereiden voor een geslaagde fotoshoot. Te bespreken met en te bezorgen aan de verkopers van de woning.
(deadline 19/08)

V- en tuinborden 
Nieuwe lay-out van de ERA borden. Op deze nieuwe lay-out prijkt het ERA logo nog groter dan voordien, wat onze merkherkenning alleen maar ten goede kan komen. (deadline 26/08) 
Bekijk het filmpje.

ERA Open Huizen Dag 
Het OHD logo werd toegevoegd aan de nieuwe ERA Magic kaarten in Brandkeeper (liggend, staand en Facebook formaat). 
Vanaf nu verschijnt het OHD logo automatisch op de kaarten bij panden die deelnemen aan de ERA Open Huizen Dag.

DATA 2020 ERA Open Huizen Dag

juni - juli - augustus 2019

Nieuwe data ERA Open Huizen Dag 2020
Op 26 juni vond de tweede Marketing Werkgroep plaats van dit jaar. Er werd over verschillende onderwerpen gedebatteerd, waaronder het vastleggen van de ERA Open Huizen Dag data van 2020
Deze zullen plaats vinden op 7 maart, 6 juni, 12 september en een vierde editie op 5 december! Andere besproken onderwerpen gingen over de ERA Comfort Garantie, de online marketingcampagnes, de Nieuwbouwmodule, een nationale eindejaarsactie voor het goede doel en nog veel meer. In de komende maanden zal hierover verder gecommuniceerd worden.

Nieuwe ERA Magic en verjaardagskaart '1 jaar na akte'

 • Gebruik vanaf nu de nieuwe ERA MAGIC kaarten – deze staan voor je klaar in Brandkeeper!
 • Verras je kopers en verkopers met een “1 jaar na akte” verjaardagskaart! Deze zijn bestelbaar via Brandkeeper!

Groepsbestellingen

ERA Verhuisdozen

 • zie mail ERA_Administration van 21/06

 • formaat 500 x 350 x 395

 • 3 PMS kleuren op witte achtergrond

 • te bestellen per volledig pallet van 150 stuks

 • omvang pallet +/- 1m x 1m, - hoogte +/- 180cm

 • prijs voor een pallet van 150 stuks +/- € 250

 • transportkosten € 75 per adres (€ 30 vanaf 2de pallet)

 • levering na 15 augustus

 • deadline bestelling 12/07

ERA Open Huizen Dag 
Met een deelname van 988 panden was de tweede ERA Open Huizen Dag weer een geslaagd nationaal event, ondersteund door een nationale radio- en online marketingcampagne.

Bekijk enkele sfeervideo's

OHD materiaal
De bestellingen van het OHD materiaal  voor de ERA Open Huizen Dag van 5 oktober kunnen reeds doorgestuurd worden naar het e-mailadres: era_administration@erabelgium.be (zie mail van 1 juli).
Gelieve hiervoor gebruik te maken van het bestelformulier in de mail. 
Deadline van de bestellingen is 01/08/2019 - 12u.

 

ERA OHD broodzakken
Erwin Beelen stuurde eveneens al een mail om nieuwe broodzakken te bestellen voor de ERA Open Huizen Dag op 5 oktober. De broodzakken hebben een nieuwe lay out!
Deadline bestelling vóór 31 juli! 

ERA Comfort Garantie

ERAforce: Bij het op verkocht zetten van een opdracht met opschortende voorwaarden dien je de datum van vervulling van de opschortende voorwaarden te controleren en ervoor zorgen dat deze NIET verder ligt dan de (uiterlijke) aktedatum. Anders gaat de ERA Comfort Garantie niet tijdig geactiveerd worden en kan er dus geen dossier geopend worden bij Europ Assistance ingeval van defecten.

 

Let op voor 'claims control' van Europ Assistance
Europ Assistance heeft een afdeling “Operations” en deze houdt zich voornamelijk bezig met het beheer van de schadeclaims. Om erop toe te zien dat alle procedures correct worden opgevolgd en toegepast, beschikken zij over een cel “Claims Control” om zoals elk bedrijf de uitgaven onder controle te kunnen houden.

 • Wat is nu precies fraude?

  • Fraude is de opzettelijke misleiding met als doel het verkrijgen van ongerechtvaardigde winst bij aankoop, verkoop, gebruik en onderschrijving van een verzekering.

  • Het niet correct meedelen van of het liegen over de te verzekeren zaken.

 • Het principe van de ERA Comfort Garantie :

  • Het ERA Garantieplan garandeert het normaal functioneren van de vaste mechanische installaties die in de woning aanwezig zijn. Deze gratis ‘waarborg’ dekt de werking van alle vaste mechanische installaties in het huis of appartement. Tot 16 maanden na de ondertekening van de onderhandse koopovereenkomst (compromis) sturen we zo snel mogelijk een vakman om de bestaande installaties in de woning te herstellen. 

  • De installaties moeten correct functioneren op het ogenblik van de onderschrijving van de onderhandse koopovereenkomst. Als een installatie niet werkt op het ogenblik van de onderschrijving dan is het ook niet gedekt.

mei 2019

Tuinpalen en accessoires

Let op!
Het e-mailadres van Belplast is veranderd! Het nieuwe adres voor bestellingen is verkoop@belplast.nl.

Facebook Magic

 • Webinar GEANNULEERD wegens 0 inschrijvingen. Eventueel verschuiven naar eind september ter voorbereiding van de ERA Open Huizen Dag op 5 oktober.

 • Nieuwe gids: coming soon!

april 2019

Groepsbestellingen

 • ERA champagne en cava (mail Ingrid Malfait 24/04 – deadline 10/05)

 • ERA fluohesjes (mail Ingrid  Malfait 24/04 – deadline 10/05)

 • De springkastelen zijn klaar: zie hier onze nieuwe ERA woonwijk!

 • En een leuk filmpje: www.facebook.com/skyinflatables01

Facebook Magic

 • Trucje om de 17km instelling terug te schroeven naar 1km: schuiven met de wijzer boven de kaart.

 • Volgende webinar voor nieuwe deelnemers staat gepland op maandag 3/06 om 13u.

maart 2019

ERA broodzakken
De bestelling van de ERA broodzakken kan nog doorgegeven worden t.e.m. 1 april 2019 indien je deze tijdig wil geleverd hebben voor de volgende ERA Open Huizen Dag op 15 juni 2019. 
Hierbij de nieuwe lay-out voor de ERA broodzakken. Deze is beschikbaar voor de ERA Open Huizen Dag van 15 juni.

Verlichting van immoborden
Wie interesse heeft in deze type verlichtingen, zoals tijdens de regionale raden gepresenteerd werden, kan contact opnemen met Erik Timmermans, zaakvoerder EURO INVEST. (0472 46 86 36 - euro_invest@hotmail.com)

februari 2019

ERA Voordeelkaart Build for Life

Maak zeker gebruik van je ‘Build for Life’-kaarten en geef ze gratis aan je klanten. Je klanten kunnen een boekenpakket ter waarde van € 19,95 ontvangen, gratis toegangskaart aanvragen voor beurzen, zoals BIZZ, Batibouw, etc, en hebben bovendien tal van kortingen bij de deelnemende leveranciers.

Vraag je ERA voordeelkaarten GRATIS aan bij Ingrid via era_administration@erabelgium.be

januari 2019

Groepsbestellingen 

Hologram
Wie alsnog aan de groepsbestelling voor een HOLOGRAM wenst deel te nemen, graag asap jullie bestelling doorsturen naar info@beehivedmedia.be (zie mail van Ingrid van 10 januari). Via deze link kunnen jullie alvast een filmpje bekijken. Ideaal om in de vitrine met het ERA logo, de ERA tuinpaal, het ERA OHD logo, etc. op te vallen.

Springkasteel
De lente komt eraan en daarmee ook de communies, de ERA Open Huizen Dag, de braderieën, opendeurdagen en andere buitenlucht events.

Wens je uit te pakken met een mooie eyecatcher die je regelmatig kan inzetten, dan is deze aanbieding voor een ERA springkasteel zeker iets voor jou.

MAAR snel beslissen is de boodschap, om nog op tijd te kunnen leveren voor de communies! We sluiten de bestellingen af op woensdag 30/01/2019 om 12u. Bestellen via petra.nemitz@erabelgium.be met era_administration@erabelgium.be in copy.

Aanbieding
- 1 stuk: € 2.150 /stuk
- vanaf 10 stuks: € 1.900 /stuk

ERA Comfort Garantie

Eindelijk daar!

De ERA Comfort Garantie kaart met nieuw insteekmapje.

ERA Comfort Garantie

RESTOpass
Eerste groepsbestelling afgesloten; indien interesse, toch graag nog laten weten aub.

ERA Open Huizen Dag
Groepsbestelling materiaal is afgesloten. Afgelopen editie hebben 966 panden deelgenomen, laat ons samen proberen om bij de volgende editie de 1.000 deelnames opnieuw te overschrijden!

ERA Voordeelkaart

ERA Voordeelkaart

Interessante kortingen voor iedereen die gaat bouwen, verbouwen of verhuizen. Promoot deze voordelen op maat aan je klanten.

Velen onder jullie hebben al hun nieuwe aanvragen gestuurd, voor de anderen, aarzel niet om ze aan te vragen via era_administration@erabelgium.be. ZE ZIJN GRATIS!

Lees meer ...

Is dit pand niet iets voor jou?