Home | ERA NEWS Flash - News

ERA NEWS Flash - News

Wat beweegt er binnen het ERA netwerk? We trachten alle interessante nieuwtjes en gebeurtenissen van de ERA makelaars en ook van ERA Belgium mee te delen.

januari 2020

Nieuwe coach: Christophe Michiels 
Op 20 januari is onze nieuwe coach Christophe Michiels officieel begonnen bij ERA Belgium. Welkom Christophe!  

Christophe komt van Roularta. Vanuit zijn online media ervaring zal hij enerzijds het ERA Belgium Google project overnemen van Petra en verder finetunen met Bossdata. Anderzijds zal hij de ERA kantoren begeleiden in hun online mediacampagnes en de individuele Google resultaten samen met jullie analyseren en bespreken.

Yasmina verlaat ERA Belgium 
Yasmina heeft besloten een nieuwe weg in te slagen in 2020 om haar passie van interieurstyliste te volgen. Ze zal ons dan ook midden februari verlaten. Wij wensen haar alle succes en danken haar voor haar harde werk en inzet de afgelopen 2,5 jaar op de helpdesk, tijdens de ERAforce cursussen en bij de kantoren! All the best Yasmina!! 

Gelukkig is er al een opvolger voor Yasmina gevonden, namelijk Max Brosens. 
Hij start vanaf 1 maart bij ERA Belgium.

DE WARMSTE WEEK  

#erasteuntdewarmsteweek 

Maandag 23 december gingen we met een aantal ERA kantoren naar Kortrijk om tijdens de live uitzending van Music for Life één algemene symbolische ERA cheque te kunnen overhandigen. Voor het podium verzamelden wij ons samen met de aanwezige ERA afgevaardigden van ERA Becue, ERA Bossuyt en ERA Vastgoed Ryckaert. Julie Becue kon samen met enkele van haar collega’s later die avond nog een ERA videoboodschap opnemen. Proficiat Julie en dank je voor je volharding om te wachten tot dat ERA aan de beurt mocht komen. Het was een mooi moment om het engagement van het ERA netwerk in de kijker te zetten!!  

Bedankt aan iedereen die zich heeft ingezet voor De Warmste Week! Samen met 60 ERA kantoren van het ERA netwerk hebben wij met de ERA chocolaatjes verkoop voor een totale opbrengst van € 23.060 kunnen zorgen, verdeeld over 27 goede doelen in Vlaanderen! 

Meer info hierover vinden jullie op onze blog.

Blind Gekocht - nieuw seizoen 
Een nieuw seizoen van Blind Gekocht komt eraan, zodra we meer nieuws hierover hebben zullen we dit posten op onze blog

Alle belangrijke mailings van de afgelopen weken op een rijtje  
10/01: Groepsbestelling ERA Beachvlaggen - Open Huizen Dag - BESTEL VOOR 16/01/2020
17/01: Groepsbestelling ERA gadgets - EK Voetbal 2020
20/01: Laatste slots voor FOTOSHOOT van Q1 op 24 januari en 13 februari - schrijf je nu in!

december 2019

Nieuwe coach: Nathalie Schrauwen 
Op 9 december is onze nieuwe coach Nathalie Schrauwen officieel begonnen bij ERA Belgium. We zijn heel blij om haar in ons team te hebben! 
Welkom Nathalie! 
Nathalie heeft de afgelopen 5 jaar bij ERA Immo Noord gewerkt als marketing verantwoordelijke. Ze heeft talrijke mooie marketing acties opgezet en brengt heel veel kennis mee over de ERA producten en het reilen en zeilen in een ERA kantoor. Met haar ervaring zal ze de ERA kantoren helpen om de juiste ERA tools in te zetten en advies verlenen over mogelijke lokale marketing activiteiten. Nathalie zal in eerste instantie samen met Vass enkele kantoren bezoeken en vervolgens regelmatige bezoeken inplannen.

ERA kerstcadeau – Amaryllis kerstbol 
Er groeit iets bij ERA ... Samen groeien, samen (open)bloeien ...

AP Bachelor Vastgoed
Lieven Vandendries van ERA Vandendries sprak de studenten van AP Bachelor Vastgoed toe over de rol franchise versus onafhankelijk makelaarskantoor.

DE WARMSTE WEEK

#erasteuntdewarmsteweek

Verschillende ERA kantoren hebben zich actief ingezet om geld in te zamelen voor hun persoonlijk gekozen goed doel.
Zelfs Dina Tersago kwam chocolaatjes kopen voor het goede doel bij ERA IMMPULS.

Volgende kantoren hebben elk een cheque van € 500 gewonnen voor hun goed doel:

 • ERA WoonGoed, omdat topverkoopster Kathleen het grootste aantal ERA chocolaatjes per persoon heeft verkocht!

 • ERA IMMPULS, omdat ze de hoogste chocolade opbrengst per kantoor konden realiseren!

Beide kantoren ontvangen dus € 500 extra van ERA Belgium voor hun goede doelen, zijnde respectievelijk vzw Primavera (van ERA WoonGoed) en SOID (van ERA IMMPULS).

Proficiat met jullie actie en bedankt voor jullie inzet!

Maandag 23 december gaan we met een aantal ERA kantoren naar Kortrijk, naar de live uitzending van Music for Life. Johan Becue en Dirk Bossuyt zullen de honneurs waarnemen om de algemene cheque in naam van ERA te overhandigen. Het totaal bedrag houden we tot dan geheim maar het gaat een mooi bedrag zijn!! 

Het is niet gegarandeerd dat ze op het podium geraken, dat gaan de organisatoren ter plaatse beslissen; wat we sowieso gaan proberen is een videoboodschap opnemen in één van de actietenten, die we dan ook toegestuurd krijgen en samen kunnen delen op onze sociale media.

Personal Branding posters 
De nieuwe kaders al gespot in de ERA kantoren? Tijdens de regionale raden ontvingen de zaakvoerders die deelnamen aan de fotoshoot een gepersonaliseerde poster in een mooie rode kader voor in hun kantoor. 
Wil je ook zo een mooie poster? Schrijf je nu in voor de volgende fotoshoot. Nieuwe fotoshoot op 6, 15 en 24 januari.

Alle belangrijke mailings van de afgelopen weken op een rijtje 
02/12: ERA Fotokader – Groepsbestelling
05/12: Uitnodiging ERA Awards Night 2020
09/12: ERA Fotokader - Groepsbestelling - LAATSTE OPROEP
13/12: Conventie ERA France 2020
17/12: Groepsbestelling ERA Dopper 
19/12: NIEUWE DATA FOTOSHOOT: 9 - 15 en 24 januari - schrijf je nu in!

ERA Belgium en AOMS gesloten 
De kantoren van ERA Belgium en AOMS zullen gesloten zijn vanaf 24 december tot en met 1 januari.

november 2019

De Warmste Week

#erasteuntdewarmsteweek

Het is nog niet te laat om deel te nemen! Bestel je ERA display met ERA chocolaatjes (via het inschrijvingsformulier), registreer je kantoor op De Warmste Week en kies daar één van de talrijke goede doelen.
Geef ons een seintje en we vermelden je in de lijst op onze ERA blog over De Warmste Week, waarmee je op de sociale media kan communiceren.
Niet vergeten de hashtag #erasteuntdewarmsteweek te gebruiken. Verkoop de ERA chocolaatjes en laat ons weten welk bedrag je actie heeft opgebracht. Wie weet ben jij of je kantoor wel de winnaar van de #erasteuntdewarmsteweek wedstrijd en win je € 500 extra voor je goede doel!  

Maandag 23 december om 16u gaan wij met een vertegenwoordiging van alle ERA kantoren naar Kortrijk om tijdens de live uitzending van Music for Life één algemene symbolische ERA cheque te kunnen overhandigen. Voor het podium zullen dan alle ERA afgevaardigden hun eigen individuele cheque kunnen omhoog houden om hun bedrag en de naam van hun goede doel in de kijker zetten.
Laat aan Petra weten of je erbij kan zijn zodat ze alle praktische afspraken met jullie kan afstemmen.

De RGB en CMYK bestanden van de blanco cheque van De Warmste Week -met ERA logo- vinden jullie in de ERAforce bibliotheek bij 'Banners NL'.

Vergeet niet:

 • Ons beelden en video’s van je actie te sturen en deze te communiceren op je sociale media met #erasteuntdewarmsteweek!

 • Op het einde van je actie, uiterlijk tegen 13/12 ons je totale opbrengst mee te delen, zijnde het bedrag dat je wenst te doneren en de opbrengst per medewerker zodat je kan meedoen aan de ERA wedstrijd! Want voor het kantoor met de grootste opbrengst (verkochte ERA chocolaatjes) per medewerker en voor het kantoor met de grootste algemene opbrengst (verkochte ERA chocolaatjes) legt ERA Belgium een extra bedrag van € 500 per kantoor bij voor jouw goed doel! 

 • Het te doneren bedrag direct na afloop van je actie, en best vóór 23/12 (uiterlijk tegen 31/01/2020) te storten, met vermelding van de unieke gestructureerde mededeling die je hebt ontvangen bij het registreren van je actie. Het is niet mogelijk om cash geld af te geven tijdens De Warmste Week.

 • Voor bijkomende vragen te kijken op de vraag- en antwoordlijst van De Warmste Week.

 • De actievoorwaarden van De Warmste Week te lezen i.v.m. de bijkomende regels voor B2C acties van bedrijven!

Dit wordt een topmoment en wij zijn heel blij dat het ERA netwerk hier zo actief in mee stapt!

We duimen alvast voor een record opbrengst met de ERA chocolaatjes!!

OPGELET : gebruik enkel foto’s met licenties 
Alle afbeeldingen van BELGA News Agency zijn auteursrechtelijk beschermd! 
BELGA heeft aan het bedrijf Permission Machine de opdracht gegeven om copyrightinbreuken te melden aan de onrechtmatige gebruikers en hen bovendien hiervoor een licentiekost te factureren.
Na betaling beschik je over een licentie die zowel het verleden als een jaar na datum van deze nota dekt voor het gebruik van deze foto(’s). Hierdoor wordt je auteursrechtelijke inbreuk rechtgezet. Op het moment van de aanmaning zal enkel het verwijderen van de afbeelding(en) de auteursrechtelijke inbreuk niet ongedaan maken en moet je alsnog de licentiekost betalen. Je hebt het beeld immers gebruikt en daarmee staat de auteursrechtelijke inbreuk vast.

Dit geldt dus ook voor beelden die onrechtmatig gebruikt worden op jullie sociale media communicatie en op jullie websites. Graag dus alle beelden op jullie minisites checken en enkel foto’s met licentie & toestemming van de fotograaf bij jullie teksten gebruiken. 

Zie hieronder een voorbeeld van een inbreuk met als gevolg het betalen van een licentie & dossierkost van € 424!

Alle belangrijke mailings van de afgelopen weken op een rijtje 
23/10: Reminder! Groepsbestelling ERA tenten 
23/10: Groepsbestelling - ERA tassen en mokken
24/10: Uitnodiging Nationale ERA Raad 2019 
30/10: Groepsbestelling ERA champagne/cava
31/10: Groepsbestelling ERA bureau onderleggers 
05/11: Reminder! Uitnodiging - Nationale ERA Raad 2019 11 19 
12/11: Bestelling ERA Open Huizen Dag - 7/03/2020 
18/11: Praktische informatie Nationale ERA Raad 19 november 2019
20/11: The Day After! Nationale ERA Raad 2019 
20/11: Opleidingstraject nieuwe medewerkers - voorjaar 2020 
21/11: Uitnodiging - Gold & Silver Members 5/12/2019 
21/11: Evaluatie Nationale ERA Raad 19 november 2019 
25/11: Fuel ERA 2020 - Nashville 
26/11: Something BIG is coming your way!

oktober 2019

0800-nummer wordt vervangen door 03-nummer
Zoals eerder dit jaar aangehaald zouden wij een nieuw nummer aanvragen voor onze marketingacties ter vervanging van het 0800-nummer.

Dit nummer is geworden: 03 889 88 28.

Let er dus op dat jullie het oude 0800-nummer nergens meer opnemen in jullie publiciteit of op nieuwe gadgets.

 

ERA Châtelain – 22/09 – brocante du cartier du Châtelain

ERA is lid van de Belgische Franchise Federatie 
"De aanvraag van het franchisenetwerk ERA werd onlangs door het Exécutief Comité van de BFF goedgekeurd vermits zij volledig aan de voorwaarden voldoen. ERA streeft, zoals alle leden van de BFF, naar een evenwichtige relatie tussen franchisegever en -nemers en respecteert de Europese Deontologische Erecode van franchising. 

franchisingbelgium.be/era-nieuw-effectief-lid-bij-de-belgische-franchise-federatie/

Alle belangrijke mailings van de afgelopen weken op een rijtje 
10/09: ERA Academy - Prospectie Coaching - praktische info 
13/09: ERA Academy - Inkoop Coaching - praktische info
17/09: ERA Academy - Haal meer rendement uit uw medewerker 
17/09: Steun De Warmste Week met ERA chocolaatjes 
26/09: NIEUWE DATA FOTOSHOOT: 3 of 22 oktober!  Schrijf je in voor een professionele fotoshoot van je team 
27/09: REMINDER - Schrijf je in voor een dynamische en professionele kantoorvideo 
30/09: Last call - Steun een goed doel voor De Warmste Week 
30/09: Last call - 101 straffe verhalen van ERA makelaars 
30/09: Last call- ERA Competitie Scan - graag jullie feedback over onze nationale en lokale concurrenten 
02/10: ERA Nieuwbouwsite ONLINE! 
04/10: Veel succes tijdens de ERA Open Huizen Dag! 
04/10: Groepsbestelling ERA tenten 
10/10: Very Last Call - 101 straffe verhalen van ERA makelaars 
17/10: Status De Warmste Week Actie - Het is nog niet te laat!

ERA Belgium en AOMS gesloten
De kantoren van ERA Belgium en AOMS zullen gesloten zijn op de volgende dagen:

 • 1/11 (Allerheiligen)

 • 11/11 Wapenstilstand

september 2019

SPAM mail in omloop 
Momenteel doet een spam mail met onderwerp 'era.be Setup Confirmation Email' de ronde.
Dit is GEEN mail van ERA Belgium! Gelieve ZEKER NIET door te klikken op de link.
(chatterbericht van Milly 20/08 en Geert 28/08)

Alle belangrijke mailings van de afgelopen weken op een rijtje 
12/07: BLIND GEKOCHT: oproep tot ondersteuning Béa
25/07: Uitnodiging Club Excellence 
25/07: ERA All Stars sneakers 
02/08: Nieuw opleidingstraject - video Johan Krijgsman 
05/08: Prospectiecoaching voor gevorderden 
09/08: Inkoopcoaching voor gevorderden 
05/08: Nieuwbouwmodule ERAforce zaakvoerders 
09/08: Nieuwbouwmodule ERAforce medewerkers 
14/08: Opleidingstraject voor nieuwe medewerkers 
19/08: Uitnodiging Regionale Managers Meetings 
21/08: Groepsbestelling V- en tuinborden 
26/08: Oproep Open Monumentendag 
26/08: 101 straffe verhalen van ERA makelaars 
29/08: Save The Date Nationale ERA Raad 
02/09: Herinnering - ERA Competitie Scan 
03/09 Herinnering - 101 straffe verhalen van ERA makelaars 
03/09 Herinnering - Uitnodiging Regionale Managers Meetings

101 straffe verhalen van ERA makelaars
Velen van jullie hebben al eens een absurde, leuke, vreemde, soms emotionele ervaring gehad met jullie verkopers of kopers of in speciale huizen of appartementen. Sommige van deze verhalen zijn ons ter oren gekomen en vele malen hebben we horen zeggen: "Ik zou een boek kunnen schrijven over wat ik heb meegemaakt". Dat komt er natuurlijk niet van, dus ... gaan wij het, samen met jou doen! 

25 jaar ERA Belgium, leek ons de perfecte gelegenheid om 25 jaar straffe verhalen van ERA makelaars uit te brengen.

Laat ons NU weten of jij graag een straf verhaal met de wereld wil delen. Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier.

ERA Competitie Scan 
Eén van de grote voordelen van het ERA Netwerk is dat we gezamenlijk een permanente blik houden op onze nationale en lokale concurrenten. Jullie zijn in de markt onze oren en ogen. Daarom willen we jullie in de toekomst vaker bevragen over wat er speelt in de markt en wat jullie op het terrein ervaren.
We stelden jullie een paar vragen over wie jullie voor jullie kantoor als competitie beschouwen, waarom en wat hen net sterk of verschillend maken. 
Geef feedback over jullie lokale concurrenten via het inschrijvingsformulier. (mail 22/07 en 02/09)

ERA Real Estate Challenge
Heb je tijdens de zomer de ERA Real Estate Challenge zien passeren op de verschillende sociale media? Bekijk de leuke filmpjes met onze ERA borden op Facebook en Instagram. Geef als zoekterm de hashtag #erarealestatechallenge in en je vindt alle ingezonden filmpjes.

Zomerkortingen bij BMW 
Bij BMW zijn er nog tot en met 15/10 extra zomerkortingen. Voor meer informatie contacteren jullie best jullie BMW verdeler in de buurt. 
(mail Milly 17/07)

juni - juli - augustus 2019

Geert is back!
Wij zijn blij onze lieve collega terug in ons midden te hebben! Geert zal met een aangepast werkschema van 3 dagen per week voor jullie beschikbaar zijn.

 

Jobbeurs Syntra te Genk 
Syntra Genk organiseerde op 24 juni een jobbeurs voor vastgoedstudenten en makelaars. ERA Belgium, ERA Nobis, ERA ImmoGO en ERA MIJN-Immo hadden een gezamenlijke stand die een eyecatcher mocht zijn op deze beurs. Vass en Ingrid zullen ook in de komende maanden uitkijken naar mogelijke opportuniteiten om ook in andere regio’s de ERA vibe samen met de lokale ERA makelaars te kunnen uitdragen en zo potentiële stagiaires en medewerkers te kunnen rekruteren.

ERA Châtelain 
ERA Châtelain is opnieuw verkozen tot 'meilleure agence de l'année' ! Proficiat ! 

Let op! De drukkerijen zijn gesloten op

 • Mastermail gesloten 22/07 - 26/07

 • Zwart op Wit gesloten 22/07 – 04/08

 • Identic sluit niet tijdens de zomervakantie

 • ZEVEN sluit niet tijdens de zomervakantie

ERA Belgium en AOMS gesloten 
De kantoren van ERA Belgium en AOMS zullen gesloten zijn op de volgende dagen:

 • 15 augustus

 • 16 augustus

mei 2019

Nieuwe medewerkers
Vass Cannidis is de nieuwe Business Consultant bij ERA Belgium. Hij zal op regelmatige basis alle ERA kantoren een bezoek brengen en hen bijstaan waar nodig.

Michael Francken maakt opnieuw deel uit van ERA Belgium. Hij zal ondersteunend en strategisch werk verrichten voor het marketingteam.

Jobbeurs Artesis Plantijn Hogeschool
Donderdag 2 mei 2019 vond de achtste editie van de stage- en jobmarkt plaats van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen. De ideale ontmoetingsplaats om de geknipte stagiair(e) of toekomstige medewerk(st)er te vinden voor je bedrijf. 

ERA Belgium, onder initiatief van Johan had zich ingeschreven, omdat dit belangrijk is voor de ‘top of mind’ positie bij de nieuwe vastgoedmakelaars. ERA De Kern, ERA Housing en ERA Wonen deden mee! 
Het was een testcase, maar aan de andere deelnemers te zien [Hillewaere, Quares, First Immo, Walls, Janssen en Janssen, De Boer & Partners, enz.] leek het ons zeer interessant. 

Voor de aankleding van onze beursstand werd een achterwand van het ERA-effect geproduceerd. Deze is steeds beschikbaar indien er andere initiatieven van deze aard zijn.

ERA Belgium & AOMS gesloten
De kantoren van ERA Belgium en AOMS zullen gesloten zijn op de volgende dagen:

 • donderdag 30/05 (O.L.H. Hemelvaart)

 • vrijdag 31/05 (Brugdag)

 • maandag 10/06 (Pinkstermaandag)

april 2019

Blind gekocht
Ondertussen heeft 'ons Béa' al voor verschillende koppels hun droomwoning gevonden. Wij zijn benieuwd wat ze nog in petto heeft voor de volgende afleveringen.
Lees zeker ook onze blog Blind Gekocht door een ERA makelaar.

ERA Realim
Het ERA kantoor ERA Realim wint de prijs 'Agence de l’Année 2019'. Proficiat collega's!

ERA Châtelain
Zij verkochten tijdens de ERA Open Huizen Dag 7 panden op 10 op de dag zelf!

maart 2019

ERA Smout in het nieuws
ERA Smout verscheen afgelopen maand met hun nieuw ERA kantoor in de Gazet Van Antwerpen. ‘Vierde generatie Smout stapt over van fietsen naar het vastgoed’. Lees het artikel.

Trends Gazelle
Wist je dat ERA Wonen zich officieel een 'Trends Gazelle' mag noemen? Dat wil zeggen dat zij deel uitmaken van de snelst groeiende ondernemingen van Oost-Vlaanderen!

'Het zijn krachtbronnen van innovatie en werkgelegenheid die een inspirerend rolmodel voor andere bedrijven zijn.'

Blind gekocht
Afgelopen woensdag was het eindelijk zover! Toen konden we kijken naar de eerste aflevering van Blind Gekocht op VIER met onze ERA makelaar Béa Vandendael van ERA IMMPULS. Wij zijn trots op haar prestatie en kijken al uit naar de volgende afleveringen.  

februari 2019

De ronde van België met Johan Krijgsman
Johan doorkruist het hele land om met alle zaakvoerders van de verschillende ERA kantoren persoonlijk kennis te maken. Hij zit vol plannen en je zal hem in de komende maanden zien verschijnen. Om deze meeting nuttig en constructief te laten verlopen zal aan iedereen een kleine voorbereiding gevraagd worden. Hou je mailbox dus in de gaten.