Home | ERA NEWS Flash - News

ERA NEWS Flash - News

Wat beweegt er binnen het ERA netwerk? We trachten alle interessante nieuwtjes en gebeurtenissen van de ERA makelaars en ook van ERA Belgium mee te delen.

januari 2019

Jubilarissen
In de loop van 2018 mochten we bij ERA Belgium drie jubilarissen vieren: Ingrid, al 5 jaar trouw op post, Milly, die ondertussen al 10 jaar loyale dienst bewees en Alain met zijn geweldig parcours van 20 jaar bij ERA Belgium. Dikke proficiat Ingrid, Milly en Alain!

december 2018

ERA schenkt een boompje aan al zijn leden
Over heel het land werden kerst-, laurier- en olijfboompjes verdeeld voor aan het onthaal van elk ERA kantoor. We wilden een boompje schenken met een verhaal en de wereld een stukje groener maken. Wij hopen dan ook dat iedereen zijn boompje goed heeft ontvangen en er samen mee verder kan groeien in 2019.

ERA Belgium & AOMS gesloten 
De kantoren van ERA Belgium en AOMS zullen gesloten zijn vanaf 24 december tot en met 1 januari.

november 2018

 • Op de aanbodpagina

  • Op uw miniwebsite kan u voortaan ervoor kiezen om enkel huizen en appartementen te tonen. Standaard staat deze optie af en wordt uw hele aanbod getoond.

  • Wenst u enkel huizen en appartement weer te geven, kan u dit instellen via de optie 'bewerken' in uw brokerinstellingen van de mini-website. (Chatterbericht Geert)
 • De nieuwe ERA Verkopen pagina is live. De afgelopen weken werd dit luik van de website onder handen genomen om directer en attractiever content aan te bieden maar ook om de vindbaarheid op Google te optimaliseren (SEO). Geen lange lijst met thema's meer, wel een visuele opdeling in blokken per gegroepeerd onderwerp, waaronder een tweede laag van visuele content beschikbaar is die uiteindelijk uitkomt op de blogpagina’s per thema.
 • De volgende stap is om de homepage vernieuwing live te zetten. De laaste finetuning is hiervoor momenteel aan de gang.

ERA.BE

 • Icoon te koop/te huur en verkocht
  • Je kan op de miniwebsite van uw kantoor kiezen voor de optie van makelaarspecifieke tellers op de onthaalpagina voor wat betreft het aantal panden dat u momenteel te koop en te huur hebt staan, alsook het aantal verkochte panden in 2017 en de reeds verkochte in 2018.
  • Default staan deze waarden op de netwerkcijfers. Indien je je eigen resultaten wenst te tonen kan dit via de optie 'bewerken' op uw minisite. (Chatterbericht Geert)

oktober 2018

ERA Belgium ruimt op!
Laurens Sweeck heeft een nieuwe thuis gevonden bij Dayna van ERA Smout.

ERA Awards Night !!! 26/01/2019 
Blokkeer deze datum alvast in je agenda voor onze jaarlijkse bijeenkomst om de ERA Awards uit te reiken.

Black Friday
Oproep!
Volgende maand 23 november is het Black Friday. Deze Amerikaanse feestdag krijgt in ons land meer en meer aandacht en wij willen dit thema verwerken in een nieuw blogartikel. We zijn op zoek naar panden in jullie portefeuille met een zwarte gevel, een zwart interieur of een ander opvallend zwart accent. Hebben jullie zo een pand of meerdere in portefeuille, laat het ons zo snel mogelijk weten en wij verwerken deze panden in het nieuwe blogartikel.

Warmste Week 
Oproep!
Neem met je kantoor deel aan De Warmste Week van Music For Life.

Ieder kantoor kiest of registreert zijn favoriet doel op De Warmste Week van Music For Life. Organiseer samen een leuke activiteit, verkoop wafels, neem deel aan een loopwedstrijd of de Warmathon of sponsor een bedrag per verkocht pand in 2018! Zo kunnen we met alle deelnemende ERA kantoren samen een fantastisch bedrag verzamelen, ten gunste van een goed doel naar keuze. Sponsor je een bedrag per verkocht pand aan dit initiatief, dan kan je ook nog eens je verkopende klant bedanken met zijn bijdrage doordat hij koos voor een ERA makelaar.

Laat ons via de Chatter (ERA-effect Community) of mail weten met welke activiteit jij gaat deelnemen, en welk bedrag je hiervoor kon verzamelen. Wij houden het overzicht bij, schrijven een artikel over alle initiatieven en het totaal bijeengebracht bedrag.

ERA Belgium & AOMS gesloten 
De kantoren van ERA Belgium en AOMS zullen gesloten zijn op de volgende dagen:

 • donderdag 1/11 (Allerheiligen)
 • vrijdag 2/11 (Brugdag)

september 2018

Huis uit Handen
In het voorjaar van 2019 verschijnt een nieuw realityprogramma op VIER: “Huis uit Handen”, gepresenteerd door Dina Tersago, featuring als makelaar van dienst onze eigen ERA makelaar Béa Vandendael van ERA IMMPULS
Meer informatie op www.vier.be/huis-uit-handen.

Hiervoor heeft Béa een aantal panden mogen inkopen, waarvoor ze beroep deed op een aantal ERA makelaars uit verschillende provincies. Wordt vervolgd!

New Voice Media VOIP telefooncentrale
Hier en daar kan je nog wat hinder ondervinden wanneer je ons opbelt. Het algemene nummer 03 227 41 85 is nog steeds van toepassing.

Acties WK voetbal
Leuke acties rond het afgelopen WK voetbal met als prijs de ERA WK voetbal. Bvb. ERA Vastgoed Centrum, ERA Becue, ERA Dumon et ERA At Sea lanceerden ludieke acties.

ERA Belgium ruimt op!
Heb je graag Laurens Sweeck altijd aan je zijde? Dat kan! Hij zoekt een nieuwe thuis.
Interesse? Laat snel iets weten via era_administration@erabelgium.be. Keuze uit 5 soorten.

Fuel ERA (voorheen International Business Conference)
Van 19 tot 22 maart. Voor deelname zie video.

Fuel ERA

ERA France conventie
Van 14 tot 17 maart. Zie video.
Programma en inschrijvingen via www.erafranceonlineplus.com.

 

ERA France conventie

juni 2018

Alain Declerq is 20 jaar bij ERA Belgium! Proficiat Alain!

Andrew Neale, nieuwe collega bij AOMS, is helemaal klaar voor het WK.

En ERA At Sea heeft een mooie woning verkocht aan Ingeborg.