Home | ERA NEWS Flash - News

ERA NEWS Flash - News

Wat beweegt er binnen het ERA netwerk? We trachten alle interessante nieuwtjes en gebeurtenissen van de ERA makelaars en ook van ERA Belgium mee te delen.

september 2019

SPAM mail in omloop 
Momenteel doet een spam mail met onderwerp 'era.be Setup Confirmation Email' de ronde.
Dit is GEEN mail van ERA Belgium! Gelieve ZEKER NIET door te klikken op de link.
(chatterbericht van Milly 20/08 en Geert 28/08)

Alle belangrijke mailings van de afgelopen weken op een rijtje 
12/07: BLIND GEKOCHT: oproep tot ondersteuning Béa
25/07: Uitnodiging Club Excellence 
25/07: ERA All Stars sneakers 
02/08: Nieuw opleidingstraject - video Johan Krijgsman 
05/08: Prospectiecoaching voor gevorderden 
09/08: Inkoopcoaching voor gevorderden 
05/08: Nieuwbouwmodule ERAforce zaakvoerders 
09/08: Nieuwbouwmodule ERAforce medewerkers 
14/08: Opleidingstraject voor nieuwe medewerkers 
19/08: Uitnodiging Regionale Managers Meetings 
21/08: Groepsbestelling V- en tuinborden 
26/08: Oproep Open Monumentendag 
26/08: 101 straffe verhalen van ERA makelaars 
29/08: Save The Date Nationale ERA Raad 
02/09: Herinnering - ERA Competitie Scan 
03/09 Herinnering - 101 straffe verhalen van ERA makelaars 
03/09 Herinnering - Uitnodiging Regionale Managers Meetings

101 straffe verhalen van ERA makelaars
Velen van jullie hebben al eens een absurde, leuke, vreemde, soms emotionele ervaring gehad met jullie verkopers of kopers of in speciale huizen of appartementen. Sommige van deze verhalen zijn ons ter oren gekomen en vele malen hebben we horen zeggen: "Ik zou een boek kunnen schrijven over wat ik heb meegemaakt". Dat komt er natuurlijk niet van, dus ... gaan wij het, samen met jou doen! 

25 jaar ERA Belgium, leek ons de perfecte gelegenheid om 25 jaar straffe verhalen van ERA makelaars uit te brengen.

Laat ons NU weten of jij graag een straf verhaal met de wereld wil delen. Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier.

ERA Competitie Scan 
Eén van de grote voordelen van het ERA Netwerk is dat we gezamenlijk een permanente blik houden op onze nationale en lokale concurrenten. Jullie zijn in de markt onze oren en ogen. Daarom willen we jullie in de toekomst vaker bevragen over wat er speelt in de markt en wat jullie op het terrein ervaren.
We stelden jullie een paar vragen over wie jullie voor jullie kantoor als competitie beschouwen, waarom en wat hen net sterk of verschillend maken. 
Geef feedback over jullie lokale concurrenten via het inschrijvingsformulier. (mail 22/07 en 02/09)

ERA Real Estate Challenge
Heb je tijdens de zomer de ERA Real Estate Challenge zien passeren op de verschillende sociale media? Bekijk de leuke filmpjes met onze ERA borden op Facebook en Instagram. Geef als zoekterm de hashtag #erarealestatechallenge in en je vindt alle ingezonden filmpjes.

Zomerkortingen bij BMW 
Bij BMW zijn er nog tot en met 15/10 extra zomerkortingen. Voor meer informatie contacteren jullie best jullie BMW verdeler in de buurt. 
(mail Milly 17/07)

juni - juli - augustus 2019

Geert is back!
Wij zijn blij onze lieve collega terug in ons midden te hebben! Geert zal met een aangepast werkschema van 3 dagen per week voor jullie beschikbaar zijn.

 

Jobbeurs Syntra te Genk 
Syntra Genk organiseerde op 24 juni een jobbeurs voor vastgoedstudenten en makelaars. ERA Belgium, ERA Nobis, ERA ImmoGO en ERA MIJN-Immo hadden een gezamenlijke stand die een eyecatcher mocht zijn op deze beurs. Vass en Ingrid zullen ook in de komende maanden uitkijken naar mogelijke opportuniteiten om ook in andere regio’s de ERA vibe samen met de lokale ERA makelaars te kunnen uitdragen en zo potentiële stagiaires en medewerkers te kunnen rekruteren.

ERA Châtelain 
ERA Châtelain is opnieuw verkozen tot 'meilleure agence de l'année' ! Proficiat ! 

Let op! De drukkerijen zijn gesloten op

 • Mastermail gesloten 22/07 - 26/07

 • Zwart op Wit gesloten 22/07 – 04/08

 • Identic sluit niet tijdens de zomervakantie

 • ZEVEN sluit niet tijdens de zomervakantie

ERA Belgium en AOMS gesloten 
De kantoren van ERA Belgium en AOMS zullen gesloten zijn op de volgende dagen:

 • 15 augustus

 • 16 augustus

mei 2019

Nieuwe medewerkers
Vass Cannidis is de nieuwe Business Consultant bij ERA Belgium. Hij zal op regelmatige basis alle ERA kantoren een bezoek brengen en hen bijstaan waar nodig.

Michael Francken maakt opnieuw deel uit van ERA Belgium. Hij zal ondersteunend en strategisch werk verrichten voor het marketingteam.

Jobbeurs Artesis Plantijn Hogeschool
Donderdag 2 mei 2019 vond de achtste editie van de stage- en jobmarkt plaats van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen. De ideale ontmoetingsplaats om de geknipte stagiair(e) of toekomstige medewerk(st)er te vinden voor je bedrijf. 

ERA Belgium, onder initiatief van Johan had zich ingeschreven, omdat dit belangrijk is voor de ‘top of mind’ positie bij de nieuwe vastgoedmakelaars. ERA De Kern, ERA Housing en ERA Wonen deden mee! 
Het was een testcase, maar aan de andere deelnemers te zien [Hillewaere, Quares, First Immo, Walls, Janssen en Janssen, De Boer & Partners, enz.] leek het ons zeer interessant. 

Voor de aankleding van onze beursstand werd een achterwand van het ERA-effect geproduceerd. Deze is steeds beschikbaar indien er andere initiatieven van deze aard zijn.

ERA Belgium & AOMS gesloten
De kantoren van ERA Belgium en AOMS zullen gesloten zijn op de volgende dagen:

 • donderdag 30/05 (O.L.H. Hemelvaart)

 • vrijdag 31/05 (Brugdag)

 • maandag 10/06 (Pinkstermaandag)

april 2019

Blind gekocht
Ondertussen heeft 'ons Béa' al voor verschillende koppels hun droomwoning gevonden. Wij zijn benieuwd wat ze nog in petto heeft voor de volgende afleveringen.
Lees zeker ook onze blog Blind Gekocht door een ERA makelaar.

ERA Realim
Het ERA kantoor ERA Realim wint de prijs 'Agence de l’Année 2019'. Proficiat collega's!

ERA Châtelain
Zij verkochten tijdens de ERA Open Huizen Dag 7 panden op 10 op de dag zelf!

maart 2019

ERA Smout in het nieuws
ERA Smout verscheen afgelopen maand met hun nieuw ERA kantoor in de Gazet Van Antwerpen. ‘Vierde generatie Smout stapt over van fietsen naar het vastgoed’. Lees het artikel.

Trends Gazelle
Wist je dat ERA Wonen zich officieel een 'Trends Gazelle' mag noemen? Dat wil zeggen dat zij deel uitmaken van de snelst groeiende ondernemingen van Oost-Vlaanderen!

'Het zijn krachtbronnen van innovatie en werkgelegenheid die een inspirerend rolmodel voor andere bedrijven zijn.'

Blind gekocht
Afgelopen woensdag was het eindelijk zover! Toen konden we kijken naar de eerste aflevering van Blind Gekocht op VIER met onze ERA makelaar Béa Vandendael van ERA IMMPULS. Wij zijn trots op haar prestatie en kijken al uit naar de volgende afleveringen.  

februari 2019

De ronde van België met Johan Krijgsman
Johan doorkruist het hele land om met alle zaakvoerders van de verschillende ERA kantoren persoonlijk kennis te maken. Hij zit vol plannen en je zal hem in de komende maanden zien verschijnen. Om deze meeting nuttig en constructief te laten verlopen zal aan iedereen een kleine voorbereiding gevraagd worden. Hou je mailbox dus in de gaten.

januari 2019

Jubilarissen
In de loop van 2018 mochten we bij ERA Belgium drie jubilarissen vieren: Ingrid, al 5 jaar trouw op post, Milly, die ondertussen al 10 jaar loyale dienst bewees en Alain met zijn geweldig parcours van 20 jaar bij ERA Belgium. Dikke proficiat Ingrid, Milly en Alain!

december 2018

ERA schenkt een boompje aan al zijn leden
Over heel het land werden kerst-, laurier- en olijfboompjes verdeeld voor aan het onthaal van elk ERA kantoor. We wilden een boompje schenken met een verhaal en de wereld een stukje groener maken. Wij hopen dan ook dat iedereen zijn boompje goed heeft ontvangen en er samen mee verder kan groeien in 2019.

ERA Belgium & AOMS gesloten 
De kantoren van ERA Belgium en AOMS zullen gesloten zijn vanaf 24 december tot en met 1 januari.

november 2018

 • Op de aanbodpagina

  • Op uw miniwebsite kan u voortaan ervoor kiezen om enkel huizen en appartementen te tonen. Standaard staat deze optie af en wordt uw hele aanbod getoond.

  • Wenst u enkel huizen en appartement weer te geven, kan u dit instellen via de optie 'bewerken' in uw brokerinstellingen van de mini-website. (Chatterbericht Geert)
 • De nieuwe ERA Verkopen pagina is live. De afgelopen weken werd dit luik van de website onder handen genomen om directer en attractiever content aan te bieden maar ook om de vindbaarheid op Google te optimaliseren (SEO). Geen lange lijst met thema's meer, wel een visuele opdeling in blokken per gegroepeerd onderwerp, waaronder een tweede laag van visuele content beschikbaar is die uiteindelijk uitkomt op de blogpagina’s per thema.
 • De volgende stap is om de homepage vernieuwing live te zetten. De laaste finetuning is hiervoor momenteel aan de gang.

ERA.BE

 • Icoon te koop/te huur en verkocht
  • Je kan op de miniwebsite van uw kantoor kiezen voor de optie van makelaarspecifieke tellers op de onthaalpagina voor wat betreft het aantal panden dat u momenteel te koop en te huur hebt staan, alsook het aantal verkochte panden in 2017 en de reeds verkochte in 2018.
  • Default staan deze waarden op de netwerkcijfers. Indien je je eigen resultaten wenst te tonen kan dit via de optie 'bewerken' op uw minisite. (Chatterbericht Geert)

oktober 2018

ERA Belgium ruimt op!
Laurens Sweeck heeft een nieuwe thuis gevonden bij Dayna van ERA Smout.

ERA Awards Night !!! 26/01/2019 
Blokkeer deze datum alvast in je agenda voor onze jaarlijkse bijeenkomst om de ERA Awards uit te reiken.

Black Friday
Oproep!
Volgende maand 23 november is het Black Friday. Deze Amerikaanse feestdag krijgt in ons land meer en meer aandacht en wij willen dit thema verwerken in een nieuw blogartikel. We zijn op zoek naar panden in jullie portefeuille met een zwarte gevel, een zwart interieur of een ander opvallend zwart accent. Hebben jullie zo een pand of meerdere in portefeuille, laat het ons zo snel mogelijk weten en wij verwerken deze panden in het nieuwe blogartikel.

Warmste Week 
Oproep!
Neem met je kantoor deel aan De Warmste Week van Music For Life.

Ieder kantoor kiest of registreert zijn favoriet doel op De Warmste Week van Music For Life. Organiseer samen een leuke activiteit, verkoop wafels, neem deel aan een loopwedstrijd of de Warmathon of sponsor een bedrag per verkocht pand in 2018! Zo kunnen we met alle deelnemende ERA kantoren samen een fantastisch bedrag verzamelen, ten gunste van een goed doel naar keuze. Sponsor je een bedrag per verkocht pand aan dit initiatief, dan kan je ook nog eens je verkopende klant bedanken met zijn bijdrage doordat hij koos voor een ERA makelaar.

Laat ons via de Chatter (ERA-effect Community) of mail weten met welke activiteit jij gaat deelnemen, en welk bedrag je hiervoor kon verzamelen. Wij houden het overzicht bij, schrijven een artikel over alle initiatieven en het totaal bijeengebracht bedrag.

ERA Belgium & AOMS gesloten 
De kantoren van ERA Belgium en AOMS zullen gesloten zijn op de volgende dagen:

 • donderdag 1/11 (Allerheiligen)
 • vrijdag 2/11 (Brugdag)