Project Heikapper - Heppen-Leopoldsburg

De naam verwijst naar de traditionele maar lang vervlogen bezigheid van de Kempense boeren die plaggen of heidezoden uitstaken om hun daken te bedekken, en de twijgjes gebruikten in hun veestallen.
Onder het goedkeurend oog van heikapper en bekende dorpsfiguur François ‘Sus’ Caelen, wiens standbeeld het Leon Jansenplein siert, wordt de herinnering aan die plaatselijke folklore levend gehouden. Op een steenworp afstand, net niet letterlijk ‘onder de kerktoren’, ter hoogte van Dorpsstraat nummer 12, verwelkomt Heppen veertien gloednieuwe appartementen, verenigd in een pand met een pretentieloze en eigentijdse uitstraling. 
Maak kennis met residentie HEIKAPPER.

LOCATIE
Residentie HEIKAPPER geniet een favorabele ligging midden in de dorpskern, langs de hoofdas Beringen-Leopoldsburg.
Heppen heeft zijn inwoners genoeg te bieden voor niet alleen een comfortabel en relaxed, maar ook een dynamisch en gevuld leven. Een kleine wandeling vanuit de HEIKAPPER levert je een frisse neus op, begeleidt je kinderen snel en veilig naar Vrije Basisschool De Heppening, en brengt je tot bij de plaatselijke bakker, slager, horeca of krantenwinkel. Met een bushalte voor de deur staat niets je in de weg om binnen een straal van enkele kilometers je inkopen te doen, iets lekkers te nuttigen… en het er vervolgens weer af te sporten. Ga bijvoorbeeld eens op wandel in de Gerheserbossen of bewandel de Mijnterril van Beringen.
Daarnaast is Heppen de ideale uitvalsbasis voor wie die dorpsmentaliteit af en toe wil kunnen combineren met de animo van een bruisend handelscentrum of de bedrijvigheid van het stadsleven. De auto brengt je in vijf à tien minuten tot in het hart van Leopoldsburg waar je gemakkelijk de trein neemt naar verdere bestemmingen. Wie het liever dichter bij huis zoekt, kan er naar de gekende zaterdagmarkt en vindt er zeker voldoende winkels, cafés en restaurants om er een gezellig dagje van te maken. Rijd je de andere richting uit, dan ben je quasi even snel in Beringen, dat de laatste jaren met onder meer de herbestemming van de mijnsite een stevige boost heeft gekregen. Ook daar vind je ongetwijfeld je gading op het vlak van toerisme, cultuur, sportieve ontspanning en winkelplezier. Om vervolgens weer terug te keren naar de (t)huiselijke rust.

INDELING en AFWERKING
De veertien appartementen van residentie HEIKAPPER zijn volledig onderkelderd met even veel individuele bergruimten, en een parkeergarage met tweeëntwintig staanplaatsen die via een servitudeweg vanuit de achtergelegen Pastoor Aertsstraat toegankelijk is. 
Het geheel omvat vier woonniveaus. De benedenverdieping telt vier appartementen met een gemiddelde oppervlakte van 100 m². Op de eerste en tweede etage vind je telkens vier flats van 70 à 80 m², en de dak verdieping herbergt de twee grootste units van 110 en 135 m². De twee liften vormen een praktische meerwaarde voor het gebouw. Het complex valt op door zijn strakke architectuur en moderne look, een combinatie die tot uitdrukking wordt gebracht door een lichtgrijze bakstenen gevel te verenigen met een stijlvol accent in cederhout. Als dakbedekking is geopteerd voor zwarte vlakke pannen, afgewisseld met een groendak. 
De appartementen tellen één (5), twee (7) of drie (2) slaapkamers en zijn uitgerust met vloerverwarming. De zuidwestelijk georiënteerde terrassen zijn gelegen aan de achterzijde en worden van elkaar gescheiden door matte schermen. Met respect voor ieders budget is gekozen voor een degelijke basisafwerking, die voldoende ruimte laat voor een gepersonaliseerde verdere invulling. 
De woongelegenheden van residentie HEIKAPPER bieden een aangename en absoluut betaalbare thuis voor jong en oud, en nodigen uit tot een prettige eerste ervaring voor starters op de woningmarkt. Dat maakt het bovendien tot een niet te missen opportuniteit voor kopers met een neus voor een verstandige en dus lonende investering.

ENKELE DETAILS
- de appartementen worden volledig afgewerkt (buitenschrijnwerk in PVC, HR-beglazing; Ventilatiesysteem Type C+; Eigen inspraak qua vloeren, keuken, badkamer, ...)
- individuele ondergrondse autostaanplaats;
- private kelderberging.
- E-peil: onder E50 
- vastgoedinfo: Vg,Wg,Gdv,Gvkr,Gvv

Kijk op http://nieuwbouw.era.be/results/residentie-heikapper/ voor meer informatie.