HUUR PROCEDURE

STAP 1:  Gelieve de nodige documentatie te verzamelen.

  • ingevulde inlichtingenfiche (download hier)
  • kopie voor & achterkant paspoort
  • laatste 3 loonfiches  (Als uw inkomen eerder beperkt is in verhouding met de huurprijs, kan u uw kandidatuur versterken door referenties op te vragen bij de huidige huisbaas of door een borgsteller op te geven. Gelieve een verhuurdersverklaring en een werkgeversverklaring te bezorgen

STAP 2:  Gelieve het volledig dossier door te sturen naar  MAXIMMO@ERA.be   Enkel aanvragen via mail en post worden aanvaard!

STAP 3 : Wij behandelen u dossier en stellen het voor aan de eigenaar, deze procedure duurt 7 werkdagen

STAP 4 : Na 7 werkdagen nemen wij contact met u op om te zeggen dat u kandituur al dan niet weerhouden is. Gelieve deze 7 werkdagen te respecteren!

STAP 5 : We plannen een bezichtiging indien de eigenaar akkoord gaat en indien u het pand graag wilt huren gaan we over naar STAP 6.

STAP 6: Voor elk huurpand dient 3 maanden huur als waarborg te worden gestort, en dit voor ondertekening van het huurcontract. De huurwaarborg wordt vervolgens gestort naar KORFINE HUURWAARBORG die u een bewijs zal opsturen dat een verzekeringsbon is opgesteld op uw naam. Alle intresten worden door u gekapitaliseerd.

STAP 7 :   Bij intrede in het huurpand wordt een plaatsbeschrijving opgesteld, alsook bij uittrede.  De kosten van intrede, worden gedeeld door huurder en verhuurder. De kosten van uittrede worden helemaal betaald door de huurder. De kosten voor de plaatsbeschrijving worden gestort alvorens het huurcontract wordt ondertekend.

Gemiddeld plaatsbeschrijving kost voor HUURDER = 25 euro per ruimte exclusief btw 

STAP 8 : Bij intrede worden de meterstanden van de nutsvoorzieningen (water, gas, elektriciteit) opgenomen door ons kantoor. U hoeft hier in principe niets voor te regelen.

 

Dit document is een inlichtingenfiche voor kandidaat-huurders en kan in geen enkel geval worden beschouwd als een huurovereenkomst. Bovendien verbindt dit document de verhuurder niet tot enige verplichting ten aanzien van de kandidaat-huurders. Deze gegevens worden volledig op vrijblijvende basis verstrekt door de kandidaat-huurders en het vastgoedkantoor verbindt zich er toe om deze gegevens vertrouwelijk en uitsluitend voor intern gebruik aan te wenden. Bovendien zullen deze documenten bij de ondertekening van de huurovereenkomst worden vernietigd indien u niet als kandidaat-huurder wordt geselecteerd.

Welkom bij ERA Maximmo

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA Maximmo