Wonen in Zaventem

 

De zoektocht naar een nieuwe thuis is niet vanzelfsprekend. Naast de woning zelf, speelt immers ook de omgeving een doorslaggevende rol. Als immomakelaar in het Vlaams-Brabantse Zaventem zijn wij reeds overtuigd van de kracht onze eigen streek. Met deze redenen tonen we ook aan u waarom Zaventem dè plek voor uw nieuw verhaal is.

Zaventem en omgeving

Vrijwel iedereen denkt spontaan aan de Brusselse luchthaven als ze de naam Zaventem horen vallen. Toch weet de gemeente heel wat meer te bieden.

Zaventem is, met zo'n 32 000 inwoners en drie deelgemeenten, relatief groot. Maar laat u dat niet afschrikken: Wonen in Zaventem, is wonen in het groen. Het ultieme bewijs daarvan zijn de vele wandel- en fietspaden die in en rondom de gemeente zijn terug te vinden. 

Ook in het levendige stadscentrum valt er heel wat te beleven. Zo beschikt de gemeente over verschillende winkeltjes, horeca en een uitgebreide culturele agenda. Daarnaast telt Zaventem meerdere onderwijsinstellingen en is er zowel een culturele als toeristische dienst aanwezig. 

Een ware uitvalbasis

Zaventem is ideaal voor als u in Brussel werkt. Mede doordat zoveel pendelaars hun thuis reeds in Zaventem vonden, zijn de vastgoedprijzen er echter iets hoger. Toch tracht het stadsbestuur met haar woonbeleid te streven naar betaalbare woningen om een gezonde sociale mix te behouden. 

wonen in Zaventem - immokantoor ERA Leus Vastgoed

Als extra troef is de gemeente Zaventem vlot bereikbaar met de auto. Zo loopt de R0, ofwel de Brusselse Ring, dwars door de gemeente en zijn de autosnelwegen E40 en E19 vlakbij. Hierdoor staat u in minder dan een half uur in Brussel, Leuven en/of Mechelen. 


Meer informatie over Zaventem vindt u terug in deze infographic

Waarom wonen in Zaventem infographic - immokantoor ERA Leus Vastgoed

Welkom bij ERA Leus Vastgoed

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA Leus Vastgoed