Wonen in Deinze

Welkom in het groene Deinze


Deinze is een Oost-Vlaamse stad langs de Leie en telt meer dan 31.000 inwoners. Naast Deinze-centrum bestaat de gemeente nog uit de 10 deelgemeenten: Astene, Bachte-Maria-Leerne, Gottem, Grammene, Meigem, Petegem-aan-de-Leie, Sint-Martens-Leerne, Vinkt, Wontergem en Zeveren. Als centrum van de Leiestreek is Deinze de perfecte plek om te wandelen of fietsen. Deinze heeft u als natuur-, kunst-, of sportliefhebber heel wat te bieden. Het moto van onze stad luidt dan ook: 'Deinze is er voor iedereen'.

Deinze maakt, samen met Sint-Martens-Latem en Zulte, deel uit van de mooie Leiestreek. De stad bevat niet veel historische gebouwen, maar oogt wel ongelofelijk mooi. Het Kasteel Ooidonk, het Museum van Deinze en de Leiestreek en de omgeving van Astenesas en Vosselareput kunnen uw honger naar cultuur zeker stillen.

Voor de natuurliefhebber is Deinze the place to be. U kunt er prachtig fietsen via het nieuw uitgewerkte fietsnetwerk en pleziervaartjes maken op de Leie. In het kleine stadscentrum kunt u terecht voor de dagelijkse boodschappen of iets eten of drinken in een van de cafés, restaurants of kroegjes.

 

Kasteel van Ooidonk Deinze

Aantrekkelijk voor jong en oud

De grote markt werd in 2012 volledig vernieuwd. De drukke weg door het centrumplein is verdwenen, waardoor het nu een gezellige plek is met aandacht voor aangenaam wonen, werken en ontspannen. Dat blijkt ook uit het feit dat appartementen op de Markt nooit lang leeg staan. Verhuren of verkopen in het centrum van Deinze is een ideale belegging.

In Deinze wonen veel jonge gezinnen en er lopen ongeveer 6000 kinderen school. De groene omgeving is dan ook ideaal om uitstappen te doen.

Sporten kan op de Finse piste en er is een vernieuwd skatepark aangelegd. Ook de bekende Brielmeersen, dierenpark en groot buitenspeeltuin, heeft in Deinze z'n thuisbasis. Deinze is een stad in volle groei en heeft een duurzaam beleid. De voorbije jaren onderging de stad een echte verjongingskuur onder de noemer 'Deinze 2020'. 

Typisch voor Deinze is de Filliers Jenever en Buysse bierke, ter ere van wielrenner Julien Buysse. 


U ziet het, Deinze is de perfecte plek voor wie wil wonen in een jonge stad, zonder de nadelen van een echte grootstad.

Vernieuwde Markt van Deinze 2020

Welkom bij ERA Lafaut

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA Lafaut