Wonen in Deinze

Welkom in het groene Deinze


Deinze is een Oost-Vlaamse stad langs de Leie en telt meer dan 43.500 inwoners. Naast Deinze-centrum bestaat de gemeente nog uit de 16 deelgemeenten: Astene, Bachte-Maria-Leerne, Gottem, Grammene, Hansbeke, Landegem, Meigem, Merendree, Nevele, Petegem-aan-de-Leie, Poesele, Sint-Martens-Leerne, Vinkt, Vosselare, Wontergem en Zeveren. Als centrum van de Leiestreek is Deinze de perfecte plek om te wandelen of fietsen. Deinze heeft u als natuur-, kunst-, of sportliefhebber heel wat te bieden. Het moto van deze stad luidt dan ook: 'Deinze is er voor iedereen'.

Deinze is de toegangspoort tot de Oost-Vlaamse Leiestreek en is qua oppervlakte de tweede grootste stad van Oost-Vlaanderen. Dat maakt dat er nog heel wat groene plekjes zijn waar je aangenaam kan fietsen of wandelen. Maar ook kunstliefhebbers en fijnproevers komen er aan hun trekken.

Kasteel Ooidonk

Het kasteel Ooidonk wordt omschreven als één van de mooiste kastelen van het land en is een juweel van de Vlaams-Spaanse 16e eeuwse bouwkunst. Het buitenaanzicht van het kasteel met zijn vele torentjes, trapgevels en schoorstenen roept een beeld op van de Loirekastelen zoals in Chambord. En het mooiste van al: je kan het kasteel en de omliggende tuinen ook bezoeken!

 

Kasteel van Ooidonk Deinze

Mudel

Het mudel (Museum van Deinze en de Leiestreek) herbergt een vermaarde collectie van de Leieschilders Emile Claus, de gebroeders De Smet, Valerius de Saedeleer, Constant Permeke, Gustave van de Woestyne, George Minne en Albert Servaes. Maar ook de hedendaagse kunstenaars Raoul De Keyser en Roger Raveel zijn hier vertegenwoordigd. Kijk ook uit naar de wisselende tentoonstellingen die het beste van de Leiekunst belichten.

Stad aan de Leie

De Leie vormt het kloppend hart van Deinze en doorsnijdt de stad als een blauwe ader. Op de ‘Oude’ Leie varen betekent genieten van rust, traagjes vooruit zonder extreme golfslagen, met enkel het kabbelen van het water als geluid. Je kan bij de dienst voor toerisme een boot huren met of zonder schipper, om zalig te onthaasten op het water. Wie zijn eigen boot heeft, kan ook terecht in de verschillende jachthavens.

Provinciedomein De Brielmeersen

Het aanbod in provinciedomein De Brielmeersen is niet min: mooie wandelpaden, siervijvers, een dierenpark, een ligweide, een fit-o-meter, een schoolbos, een moerasbiotoop, jachthaven en sportvelden. Kinderen leven zich volop uit op het speelplein, terwijl de ouders een oogje in het zeil houden vanop het terras van de Laakmeershoeve.

Aantrekkelijk voor jong en oud

De grote markt werd in 2012 volledig vernieuwd. De drukke weg door het centrumplein is verdwenen, waardoor het nu een gezellige plek is met aandacht voor aangenaam wonen, werken en ontspannen. Dat blijkt ook uit het feit dat appartementen op de Markt nooit lang leeg staan. Verhuren of verkopen in het centrum van Deinze is een ideale belegging.

In Deinze wonen veel jonge gezinnen en er lopen ongeveer 8.000 kinderen school. De groene omgeving is dan ook ideaal om uitstappen te doen.

Sporten kan op de Finse piste en er is een vernieuwd skatepark aangelegd. Deinze is een stad in volle groei en heeft een duurzaam beleid. De voorbije jaren onderging de stad een echte verjongingskuur onder de noemer 'Deinze 2020'. 

Typisch voor Deinze is de Filliers Jenever en Buysse bierke, ter ere van wielrenner Julien Buysse. 

U ziet het, Deinze is de perfecte plek voor wie wil wonen in een jonge stad, zonder de nadelen van een echte grootstad.


 

Vernieuwde Markt van Deinze 2020

Welkom bij ERA Lafaut

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA Lafaut