Waarom ERA Lafaut

Denk je er aan om je huis, appartement, bouwgrond of handelspand te verkopen of verhuren? Wij maken graag tijd voor u bij een tasje koffie, bij ons op kantoor of bij u thuis!

Kennis en passie voor vastgoed

ERA Lafaut is thuis in alle facetten rond de transactie van jouw vastgoed. Ons team staat jullie graag bij met raad en daad gedurende de verkoop/ aankoop of verhuur/ huur. Maar wist je dat wij veel meer doen dan dat? Het verkopen van je woning vraagt veel meer werk dan u op het eerste moment zou vermoeden. Daarom delen wij graag onze kennis. Dit start bij de waardebepaling van je woning, hier voel je al meteen het verschil van een ERA makelaar. Met onze passie en kennis begeleiden we u graag door het volledige traject:

1. De verkoop van:

Wij doen ons uiterste best om je eigendom zo vlot en tegen de beste prijs te verkopen. Service en kwaliteit zijn voor ons zeer belangrijk. Ons team staat jullie steeds met een glimlach te woord. Naast onze drukke agenda, maken we graag tijd vrij voor u. 

2. De verhuur van:

3. Waardebepaling/ schattingen:

Wij voeren een correcte en grondige waardebepaling uit van jouw eigendom. We maken een vergelijkende marktanalyse en een unieke schatting voor jouw pand.

4. Administratie en vereiste attesten:

Naast het ontvangen van kandidaten, zowel binnen als buiten de kantooruren, vragen we ook de wettelijke vereiste attesten op: kadastrale legger en plan, stedenbouwkundige inlichtingen, bodemattest, elektriciteitskeuring, EPC-attest, keuring stookolietank, syndicus inlichtingen, basisakte, enzovoort (want hiermee zijn we nog niet klaar). Wij doen ons uiterste best om het dossier volledig uit te pluizen, zodat de notariële akte vlot verleden kan worden. Ook na de verkoop blijven wij je bijstaan tot het verlijden van de notariële akte.

5. Begeleide bezoeken en opmaken compromis:

Bij interesse door een koper, regelen wij een bezoek ter plaatse aan het pand. Onze vastgoedmakelaar geeft elke geïnteresseerde kandidaat een individuele rondleiding. Onze verkoper houden we graag op de hoogte via onze verkoopverslagen en evaluaties van de bezoeken. Bij interesse, volgen de nodige onderhandelingen en het afhandelen van de verkoop bij een akkoord tussen koper en verkoper.

6. Marketingmix/ publiciteit:

Om jouw woning zo snel als mogelijk te verkopen en ons aanbod zo duidelijk mogelijk weer te geven aan potentiële kopers, maken wij daarom graag uitgebreide publiciteit. Alle panden worden weergegeven in onze 3 etalages, online, buurmailings (magics),... Aan jouw eigendom hangen we het geschikte bord of plaatsen we onze ERA-tuinpaal. Op deze manier valt jouw huis ook op in het straatbeeld. 

7. ERA Open Huizen Dag:

Als extra bovenop al onze reclametools, organiseren wij met het ganse ERA netwerk een ERA Open Huizen Dag.

8. Jouw zoektocht:

Wij helpen je graag bij de zoektocht naar jouw "nieuw verhaal"! Alle potentiële panden die voldoen aan jouw zoekopdracht, ontvang je als één van de eersten in jouw mailbox. De zoekprofielen die we op deze manier bijhouden zijn ook interessant voor onze verkopers. We weten zo welke kandidaat-kopers er zitten te wachten op een bepaald type huis, appartement, (bouw)grond of handelspand.

9. Verkavelingen:

Wij helpen je bij het verkavelen van jouw eigendom.

10. Projecten:

Bij de ontwikkeling van vastgoedprojecten staan wij je bij met onze kennis en ervaring.

11. Netwerken:

Het ERA netwerk biedt je ook heel wat voordelen. Het netwerk ondersteund elkaar, maar zorgt ook voor versterking en advies binnen een regio waar we minder vertrouwd mee zijn. Concreet wil dit zeggen dat je mee van de steun geniet van het hele ERA netwerk van een 100-tal kantoren. Ook het internationale netwerk brengt ons de nodige inzichten bij.