Betonstop wordt bouwshift. Wat betekent dat voor de eigenaars van bouwgrond?

De betonstop – hoe zat dat ook alweer? – heeft een nieuwe naam gekregen én een min of meer concrete invulling. Vlaamse meerderheidspartijen Open VLD, CD&V en N-VA zochten en vonden een compromis. Maar wat betekent dat voor de eigenaar van bouwgrond?

Ken je BEN? Ben je BEN?

Het zou stilaan moeten, want BEN staat voor ‘bijna-energieneutraal’ en vanaf 2021 is het standaard voor nieuwbouwwoningen in heel Europa. Het basisidee? Woningen die weinig energie verbruiken en de energie die toch nog nodig is uit groene energiebronnen halen.

6 vastgoedtrends voor 2021

Een glazen bol hebben we niet, wel kennis van zaken, tonnen expertise en meer dan 150 ERA makelaars die – telkens met hun team – volop in de dagdagelijkse realiteit staan. En dan kan een goed gefundeerde toekomstvoorspelling niet ontbreken in de eerste maand van 2021.

Afbreken en nieuw bouwen aan verlaagd btw-tarief van 6%

Vanaf 1 januari 2021 geldt voor de afbraak en heropbouw van een privéwoning tijdelijk een nieuw, verlaagd btw-tarief van 6% in heel België. Was dat al niet het geval? Nou, in 32 centrumsteden bestaat er inderdaad een aparte regeling en dat blijft zo.