Welkom in Kasterlee

Welkom in Kasterlee, het pompoenparadijs van de Kempen

Ben je op zoek naar een woonplaats in het groen en landelijk dan zal je je snel thuis voelen in Kasterlee!

Groen wonen in Kasterlee

Duinenrug

Doordat tienduizenden jaren geleden de Poederleezee in deze regio stroomde werd er zand, leem en klei aangevoerd. Verplaatst door de wind en vastgehouden door de planten vormde dit zand de duinenrug die Kasterlee vandaag de dag nog steeds zijn kenmerkend uiterlijk geeft.

Kindvriendelijke, actieve gemeente

Met je kinderen kan je gaan spelen op de speeltuin van camping Ark van Noë, minigolfen op het recreatiedomein De Putten of, als het wat avontuurlijker mag, kunnen jullie gaan kajakken op de Kleine Nete.
Heb je kleinere kinderen dan kunnen jullie kabouters gaan zoeken op de Kabouterberg. Of wat dacht je van de Slapende Reus te gaan zoeken? Dan kan je onmiddellijk enkele kilometers wandelen van de 250 km lange Kempense Heuvelrug.

Pak je mountainbike en test het mountainbikepad. Of ontdek kilometers aan fietspaden.

Actief wonen in Kasterlee
Pompoenfeest in Kasterlee (bron: GvA)

Pompoengekte

Vroeger werd er vooral aan veeteelt en landbouw gedaan. Een gewoonte dat nog steesd verder leeft.

Hét bekendste streekproduct van Kasterlee is zonder twijfel de pompoen. Als de aardappeloogst in de jaren 1700 tegenviel aten de Kasterleenaren altijd pompoenpap. Dat gaf hen dan ook de bijnaam Pompoenpapeters.
Gelukkig is er vandaag voldoende te eten, mede dankzij de vele brasserieën en restaurants, maar men houdt hier de pompoen nog steeds in ere. Elk jaar in oktober organiseert Kasterlee verschillende evenementen met de pompoen in de hoofdrol. Denk maar aan het kweken van giant pumpkins, het maken van pompoenstandbeelden en een heuse pompoenregatta.

Veel recreatie

Voor industrie is er weinig ruimte in deze groene gemeente. Maar Kasterlee is wel de thuisbasis van het Ijsboerke met haar overheerlijke Cornet d'Amour.
Wonen in Kasterlee betekent ook dat je binnen 10 minuten aan de poorten van Bobbejaanland bent en dat je dicht bij het jeugdcentrum de Hoge Rielen woont dat jaarlijks duizenden kinderen en jongeren met hun school of organisatie trekt.

Hoge Rielen in Kasterlee (bron: GvA)
Infographic Kasterlee - ERA Innoa

Overtuigd om ook een Pompoenpapeter te worden? Bekijk dan snel ons aanbod in Kasterlee