Welkom in Geel

Welkom in Geel, de Barmhartige Stede! De thuisbasis van ons kantoor en de stad waar iedereen welkom is.

Aangetrokken door de Heilige Dimpna, kwamen jaren geleden mensen van heinde en ver naar Geel in de hoop dat Dimpna hen zou genezen. Dimpna bracht vooral de mensen met mentale problemen troost en vele van hen besloten dan ook om in Geel te blijven. Zo ontstond de gezinsverpleging. Iets waar Geel vandaag nog steeds voor bekend staat in de hele wereld.
Gelenaren houden op tijd en stond van een goed feest of festival. Daarom wordt Dimpna en de gezinsverpleging om de 5 jaar uitbundig gevierd tijdens de Dimpnadagen en sinds 2005 wordt de legende tot leven gebracht met een heus musicalspektakel: Gheelamania.

 

Nieuwstraat Geel

Een bruisende stad

Maar ook op andere momenten valt er hier genoeg te beleven. Zo is er in het weekend van Palmzondag 4 dagen kermis en kan je je uitleven op Palmemet. In juni is er de jaarlijkse braderij en de laatste weken van het jaar is het gezelligheid troef op de Markt met Geel Wintert.
Het hele jaar door kan je lekker eten en drinken in één van de vele horecazaken die de Geelse Markt rijk is. In de zomer zet je je op een gezellig terrasje voor wat verfrissing na een middagje shoppen.

Groene schoonheid

Hou jij er meer van om in de natuur te zijn dan te kuieren in de winkelstraten? Ook dan heeft Geel veel te bieden.

In Bel kan je een 9,2 km lange wandeling maken tussen de landduinen en mooie heideterreintjes, terwijl je omringd wordt door zomereiken en vliegdennen. Of trek naar de Dekshoevevijver in Ten Aard. Een pad van 2 km neemt je mee rond de visvijver waar je veel fauna en flora kan bewonderen. Neem één van de zijpaadjes om uit te komen aan het Albertkanaal. Fietsliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen en kilometers langs het kanaal rijden omringd door de natuur.

Groen wonen in Geel

Voor elk wat wils

Rijk aan geschiedenis, natuur en cultuur is Geel een stad waar iedereen aan zijn trekken komt. Buiten de legende van Dimpna, vind je ook veel terug over WOII. Regelmatig worden er tentoonstellingen georganiseerd in de exporuimte van CC De Werft. In het cultuurcentrum zelf kan je genieten van theater, dans, comedy, ... .

Ga je liever naar de film, dan kan je je rustig in de cinemazetels zetten van de charmante cinema Studio. Klein, maar gezellig en persoonlijk.

Goede ligging

Wist je trouwens dat veel grote bedrijven gevestigd zijn in Geel? Aan werkgelegenheden dus geen gebrek en onze toekomstige werknemers worden klaargestoomd aan de hogeschool Thomas More. Mocht je toch verder van huis werken, dan ben je zo op de snelweg richting Antwerpen of Hasselt. Als je richting Turnhout of Eindhoven reist ben je zo daar dankzij de expresweg.

Infographic Geel - ERA Innoa

Overtuigd van Geel? Bekijk hier het aanbod!