Verhuren

Zorgeloos verhuren met ERA IMMPULS

Als professionele makelaar ontzorgen wij jou volledig van het verhuurproces. Alvorens de zoektocht naar huurders te beginnen, bespreken we samen een realistische huurprijs voor je eigendom. Hiervoor baseren we ons op honderden reeds door ons verhuurde panden. Daarna nemen we professionele foto’s en publiceren we je huis, appartement of handelsruimte op nationaal bekende websites. Je pand wordt ook geafficheerd in onze etalage en een groot opvallend bord wordt op een goed zichtbare plaats aan je voorgevel bevestigd.

Een huurder of een goede huurder?

Elke geïnteresseerde in je eigendom wordt tijdens het bezoek ter plaatse bijgestaan door een ervaren lid van ons team, ook als je huidige huurder misschien nog in de eigendom woont. Bij elk bezoek overhandigen we een professionele brochure waarin je eigendom wordt gepresenteerd.

Ons selectieproces omvat o.a. de controle van werk, inkomen, gezinssituatie…  van de kandidaat-huurders. We helpen je een goede keuze te maken, maar de eindbeslissing ligt helemaal bij jou als eigenaar.

Voor elke eigendom wordt een gepersonaliseerde en correct opgemaakte verhuurovereenkomst ondertekend, conform het nieuwe Vlaamse woninghuurdecreet. Het huurcontract wordt nadien geregistreerd en het ontvangen en blokkeren van de huurwaarborg wordt door ons geregeld.

Het opmaken van een gedetailleerde plaatsbeschrijving bij intrede gebeurt door ons en wordt achteraf geregistreerd. Wanneer je huurder vertrekt, verzorgen wij ook het uittrede waarbij de eigendom wordt vergeleken met de beginstaat en wordt er een proces-verbaal van uittrede opgemaakt. Dit zal gebeuren door een externe expert waarmee wij reeds een jarenlange samenwerking  genieten.

Jouw bijdrage in de plaatsbeschrijving bij intrede + de kosten van het uittrede door de expert zijn slechts éénmalig te betalen. Bij elke volgende verhuring wordt uiteraard wel telkens een nieuwe plaatsbeschrijving opgemaakt, maar is je bijdrage beperkt.

Wist je trouwens dat ...

  • … wij voor jou het wettelijk verplichte energieprestatie-certificaat (EPC) laten opmaken indien je dat wenst? Via onze energiedeskundige beschik je meestal binnen enkele dagen over het certificaat.
  • … wij alle overnames doen van water, gas en elektriciteit tussen de huidige bewoner en je nieuwe huurder? Het opnemen van meterstanden, het doorgeven van de nieuwe gegevens aan de juiste maatschappij… laat alles maar aan ons over!
  • … wij je ook kunnen helpen bij kleine klusjes? Ben je een verhuurder met weinig tijd en belt de huurder voor een dringende herstelling? Wij bezorgen je een afspraak met de juiste vakman!
  • … ons kantoor de award gewonnen heeft voor best groeiend kantoor en zich dus ontwikkelt tot de top 20 beste ERA-kantoren?
  • … wij aan elke geïnteresseerde voor  je eigendom een brede waaier van bezoekmomenten aanbieden? Van maandag tot en met zaterdag kan een afspraak ingepland worden.
  • … wij beschikken over een “huurderwachtzaal”? Vanaf het moment dat je eigendom bij ons in verhuur komt, wordt het automatisch voorgesteld aan alle mensen die in ons systeem zitten waarvan wij weten dat ze naar zoiets op zoek zijn.
  • … je ons helemaal niets moet betalen indien er toch geen huurder zou gevonden worden binnen de overeengekomen termijn? Zelfs geen opstart- of administratiekosten of andere kleine lettertjes…