Wonen in Grimbergen

Wonen in Grimbergen, de Parel van Brabant


Wonen vlakbij het bruisende Brussel zonder in te boeten op de rust en het landelijk karakter van het platteland?
Dan is de gemeente Grimbergen, ofwel de ‘Parel van Brabant’, de ideale uitvalsbasis voor u en uw gezin, maar er zijn nog redenen waarom deze plaats aangenaam wonen is. Een overzicht.

Een groene gemeente met een rijk verleden

Met zo’n 37 000 inwoners en drie omliggende deelgemeenten, is het Vlaams-Brabantse Grimbergen niet bepaald klein te noemen. Toch is het er allesbehalve druk. Integendeel: met de vele velden en natuurgebieden in en rond de gemeente, waant u zich in een oase van rust waarin u een frisse neus kunt ophalen tijdens een wandeling of fietstocht na een drukke werkdag. Vooral het Prinsenbos, het Domein van Borcht en de Maalbeekvallei zijn echte aanraders.    

Naast het plattelandsgevoel, kent Grimbergen ook een rijke (bier)cultuur. Zo wordt het gelijknamige Grimbergen abdijbier gebrouwen vlakbij de barokke Sint-Servaasbasiliek en vindt u ook vele kastelen, kapelletjes, molens en musea terug in de nabije omgeving.

In het centrum van de gemeente zijn winkeltjes, horecagelegenheden en meerdere scholen terug te vinden. Ook zijn er tal van activiteiten voorzien voor kinderen zodat zij naar hartenlust stoom kunnen afblazen na hun schooluren. U mag er dus zeker van zijn dat het volledige gezin er zijn gading vindt.

Waarom wonen in Grimbergen - immokantoor ERA Immo Toye Grimbergen

Een centrale ligging

Grimbergen heeft een uitstekende ligging. Zo staat u dankzij de autosnelwegen E19 en A12 in minder dan een half uur in Brussel, Mechelen of Leuven. Ideaal voor pendelaars of als u graag buiten de gemeente ontspant tijdens het weekend.

Als kers op de taart is ook de luchthaven van Zaventem niet veraf.


Meer informatie over Grimbergen vind je terug in deze infographic

Waarom wonen in Grimbergen - immokantoor ERA Immo Toye

Welkom bij ERA Immo Toye

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA Immo Toye