Verkopen in tijden van corona - Q&A

Kan ik mijn woning in deze periode verkopen?

Dat kan zeker! Deze periode biedt immers de mogelijkheid om de verkoop  van jouw woning optimaal voor te bereiden. Zoals altijd, moet een zo volledig mogelijk verkoopdossier (bodemattest, stedenbouwkundige inlichtingen, EPC, etc.) samengesteld worden om tot een rechtsgeldige verkoop te kunnen overgaan én om kopers zo goed mogelijk te kunnen informeren. De samenstelling van dit dossier kan tot een 3-tal weken duren en kan volledig achter de schermen gebeuren zodat de verkoop meteen goed van start kan gaan wanneer de coronamaatregelen versoepeld worden.

Wat is de waarde van mijn woning en kan ik een waardebepaling aanvragen?

In ideale omstandigheden komt één van onze collega's uiteraard langs om de woning grondig te bezichtigen alvorens een waardebepaling op te maken. In deze periode kunnen we ons niet fysiek tot bij jou begeven, maar jij kan ons wel foto's en plannen bezorgen per e-mail of ons virtueel rondleiden in je woning. Vervolgens doen we alle noodzakelijk opzoekwerk digitaal over je woning en kunnen we  alvast een waardebepaling en verkoopanalyse met grondig advies over de verkoopmogelijkheden van je woning geven.

Wat kan ik zelf doen om de verkoop van mijn woning voor te bereiden?

Wij nemen de grondige voorbereiding van de verkoop voor onze rekening. Jij kan er in deze periode dan weer voor zorgen dat je woning zo verkoopsklaar mogelijk wordt gemaakt. Een losse deurklink, een lekkende kraan, een veeg op de muur, ... Het zijn kleine zaken die je nu misschien kan oplossen en die bijdragen tot een nog betere presentatie van je woning. Onze ERA Verhuiswijzer kan je daar ook zeker bij helpen. Geef ons een seintje en wij bezorgen je met veel plezier een digitale versie!

Mijn woning staat te koop via jullie kantoor. Hoe verloopt de verkoop in deze periode?

In de eerste plaats willen we graag benadrukken dat, hoewel onze kantoren gesloten zijn, we tijdens onze kantooruren via e-mail en telefonisch bereikbaar zijn. Kandidaat-kopers kunnen bijna alle woningen virtueel bezoeken. Waar dat niet mogelijk is, kunnen we onze informatiebrochure met de kandidaat-koper doornemen en dit zowel telefonisch als via conference call. De woning fysiek ter plaatse bezoeken met geïnteresseerde kandidaten is op dit moment niet toegelaten, maar we zorgen er uiteraard wel voor dat:

  • De gegevens van iedere kandidaat die een bezoek aan je woning wenst goed bijgehouden worden zodat deze persoon gecontacteerd kan worden van zodra plaatsbezoeken opnieuw toegelaten zijn
  • Kandidaten die meer informatie wensen over je woning deze ook zeker ontvangen, hetzij telefonisch, hetzij per e-mail
  • We jou, als eigenaar, steeds zo goed mogelijk op de hoogte houden over mogelijke kandidaat-kopers voor je woning

Onze kantoren zijn dan wel gesloten maar ons voltallige team werkt zo goed als mogelijk van thuis verder!

Heb je vragen over een waardebepaling? Heb je interesse in een bepaalde woning? Of heb je, als eigenaar-verkoper, verdere vragen over de verkoop van je woning? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren via e-mail (immotoye@era.be) of via telefoon (02 270 90 75). We helpen je graag zo goed en zo snel mogelijk verder!