Vastgoedblog

Snelheid is vandaag de sleutel tot succes op de vastgoedmarkt

Het kan u niet ontgaan zijn: Play4 lanceert straks het derde seizoen van Blind Gekocht. Daarin gaan dit keer acht kandidaat-kopers op zoek naar hun ideale woning. Of beter: ERA makelaar Béa Vandendael mag dat in hun plaats – en met hun centen – doen. En omdat wij Béa Vandendael ook kennen als collega van ERA IMMPULS in Overijse, blikken we graag vooruit.

ERA Immo Toye in Het Laatste Nieuws

Op huizenjacht in... Grimbergen: “Ruime woningen, veel velden en qua mobiliteit de perfect uitvalsbasis in België”. Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week nemen vader en dochter Gert (56) en Stephanie Toye (30) van ERA IMMO TOYE ons mee op sleeptouw door de parel van Brabant: Grimbergen.

 

6 vastgoedtrends in 2021

Een glazen bol hebben we niet, wel kennis van zaken, tonnen expertise en meer dan 150 ERA makelaars die – telkens met hun team – volop in de dagdagelijkse realiteit staan. En dan kan een goed gefundeerde toekomstvoorspelling niet ontbreken in de eerste maand van 2021.

Meeneembaarheid van het verkooprecht stijgt naar 13.000 euro

Wie zijn woning inruilt voor een nieuwe gezinswoning, kan onder bepaalde voorwaarden het verkooprecht ('registratierechten') dat op de eerste aankoop werd betaald 'meenemen' en het aftrekken van de belasting op de jongste aankoop. Voortaan kan dat tot maximaal 13.000 euro. Het maximaal bedrag voor de meeneembaarheid lag lange tijd vast op 12.500 euro, maar wordt nu voor het eerst geïndexeerd. 

Uitbreiding 6% btw-tarief op afbraak en heropbouw

Vanaf 1 januari 2021 kan de afbraak en de heropbouw van de enige en (hoofdzakelijk) eigen woning tijdelijk op het gehele Belgische grondgebied genieten van het verlaagd btw-tarief van 6%. De regels zijn ook tijdelijk uitgebreid naar de verkoop van woningen of appartementen na afbraak (ook al zijn de projecten reeds lopend). Ontdek er hier meer over.