Wonen in Oostkamp

Wonen in het landelijke Oostkamp


‘Nooit files, kastelen, winkels en af en toe koers’, dat hebben de inwoners van Oostkamp over hun gemeente te zeggen. Sinds 2017 zelfs beter bekend als ‘de strafste gemeente van Vlaanderen’. Het bruisende Oostkamp kreeg in 2017 de titel uitgereikt, en dat is meer dan verdiend. De gemeente biedt echt het beste van 2 werelden: rustig en groen enerzijds en een bruisend commercieel centrum anderzijds. Met zijn 23.000 inwoners is Oostkamp een levendige gemeenschap met het hart op de juiste plaats. Het is een aangename plek om te vertoeven met voldoende ruimte voor sport, cultuur en natuur.

  Oostkamp en omgeving

  De gemeente is gelegen in een rustige, kindvriendelijke omgeving en omringd door een groene oase. De perfecte thuisbasis voor een gezin dus. Op een boogscheut van het centrum zijn overigens enkele kastelen en herenhuizen terug te vinden, waardoor de gemeente tevens een stukje cultuur met zich meedraagt. Het centrum zelf beschikt over heel wat winkels, horecagelegenheden en een ruim onderwijsaanbod. U mag er dus zeker van zijn dat zowel jong als oud er zijn gading vindt. 

  Als je op een vrije zaterdagmiddag liever het historische Gent of het pittoreske Brugge bezoekt om te winkelen of iets te eten, dan vormt dit zeker geen probleem. Net als de nabijgelegen gemeente Beernem, is Oostkamp immers vlot bereikbaar. Zo bevindt het knooppunt van E40 en E403 zich vlakbij het centrum en zijn er ook spoorwegverbindingen aanwezig richting het levendige Oostende of Kortrijk.

   

  Oostkamp bestaat uit 4 deelgemeenten die elk hun eigen troeven hebben. Aan u de keuze om te kiezen waar u zich het best thuisvoelt:

   De strafste gemeente van Vlaanderen is Oostkamp - Immokantoor ERA Dumon - Beernem en Oostkamp
   • Oostkamp-centrum is het bruisende hart van de gemeente. U vindt er winkels, restaurants, kappers, scholen en kinderdagverblijven. Middenin Oostkamp heb je het Beukenpark waar er doorheen het jaar talrijke evenementen georganiseerd worden. In Oostkamp vindt u uiteenlopende woningen: een ruim aanbod aan nieuwbouwappartementen en nieuwe wijken, maar evengoed de charme van een oude herenwoning of (op te knappen) hoeve.
     
   • Hertsberge is de kleinste deelgemeente van Oostkamp en tevens ook de groenste. Het is een bosrijk dorp waarvan het typische dorpsbeeld bewaard is gebleven met zijn kerk, school, kapel en klooster naast elkaar. De meeste woningen vindt u er in het bos en de nieuwe wijken bevinden zich langs de Proosdijstraat. Achter de kerk is er een groot speelplein en een heus skatepark waar de jeugd zich naar hartelust kan uitleven.
     
   • Waardamme bevindt zich ten zuiden van Oostkamp. Deze gezellige deelgemeente van Oostkamp beschikt over een aantal nieuwe woonwijken die zich aan het uitbreiden zijn. Als u houdt van een gezellige babbel bij de lokale bakker of van lange wandelingen langs velden en bossen, dan is Waardamme echt uw place-to-be.
     
   • Ruddervoorde heeft dan weer een gezellig centrum met verscheidende zaken in het centrum. Deze gemeente is mede door zijn rechtstreekse aansluiting op de E403 perfect gelegen voor pendelaars en toch erg rustig. Elk jaar aan het begin van het seizoen vindt hier de eerste belangrijke wedstrijd van het cyclocrossseizoen plaats.
   Sint-Pieterskerk Oostkamp - Immokantoor ERA Dumon - Beernem en Oostkamp

   Immo te koop en te huur in Oostkamp

   Doordat de gemeente naast Brugge ligt maar, in tegenstelling tot de stad, rijk is aan een stevige portie natuur, zijn de gemiddelde woonprijzen van huizen en appartementen in Oostkamp iets duurder. Toch is de omgeving een ideale plek om te settelen. 

   Met de leuke weetjes in de onderstaande infographic waant u zich alvast een Oostkampenaar:

   Redenen waarom wonen in Oostkamp - immokantoor ERA Dumon

   Welkom bij ERA Dumon

   Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
   U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
   Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

   Panden in de kijker van ERA Dumon