Wonen in Beernem

Wonen in het landelijke Beernem


Beernem is een gemeente in de groene rand rond Brugge en is een buurgemeente van Oostkamp. De gemeente telt ruim 15.000 inwoners en is vooral bekend van het Psychiatrisch Centrum Sint-Amandus. Beernem heeft een bruisend verenigingsleven en bevindt zich op een knooppunt van verbindingswegen, wat ideaal is voor pendelaars.

Beernem en omgeving

Wonen in Beernem bestaat vooral uit genieten in totale rust. Zo is de gemeente omgeven door een oase van groen en levendige flora. Vooral het park van Kasteel Bulskampveld en het aanpalende provinciaal domein Lippensgoed-Bulskampveld (van maar liefst 200 hectare!) vormen hier het ultieme bewijs van. Na het werk of in het weekend kan u er naar hartenlust uitblazen door er te wandelen, fietsen, vissen of paardrijden.

In de gemeente zelf vindt u dan weer een uitgebreid aanbod aan winkels en horecazaken waar u lekker kan gaan eten of gezellig iets kan gaan drinken. Vooral het prachtige restaurant d'Afspanning en het kindvriendelijke De Kijkuit zijn onze persoonlijke favorieten. Maar dat weerhoudt er u niet van om zelf enkele goede adresjes te gaan ontdekken in de omgeving. 

Een extra troef van deze gemeente is ongetwijfeld de vlotte bereikbaarheid. Net zoals bij de gemeente Oostkamp staat u al snel in Brugge, Gent, Aalter, Waregem of de kuststeden via de E40. Het openbaar vervoer bestaat uit een bus- én treinnetwerk, waardoor u zonder problemen doorheen Vlaanderen kan reizen.

Bulskampveld in Beernem - immokantoor ERA Dumon Beernem en Oostkamp

Immo te koop en te huur in Beernem

De bouwgrond- en woningprijzen in Beernem zijn de laatste jaren gestaag toegenomen, al zijn ze allesbehalve de hoogste binnen Vlaanderen. Zo vindt u nog steeds aan schikkelijke prijzen huizen en appartementen. Gepaard met de eerder genoemde vlotte bereikbaarheid en de groene omgeving, mag u dus zeker zijn dat u gaat wonen in een omgeving waarin het aangenaam, duurzaam en kwalitatief wonen is.

Met de leuke weetjes in de onderstaande infographic waant u zich alvast een Beernemenaar:

Redenen waarom wonen in Beernem - immokantoor ERA Dumon

Welkom bij ERA Dumon

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA Dumon