Waarom ERA Open Huizen Dag?

Elk jaar wordt onze ERA Open Huizen Dag meermaals georganiseerd door het nationale ERA-netwerk. Ook onze immokantoren in Beernem en Oostkamp zijn van de partij. Door het enorme succes van de vorige edities is dit evenement inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het Belgische immobiliënlandschap. En terecht: bijna 1 op 4 panden vindt tijdens de ERA Open Huizen Dag een nieuwe koper. Maar waarom zou een (ver)koper eraan deelnemen? We geven je 4 doorslaggevende redenen!

1. Niet zomaar een ‘opendeur’

Vastgoedkantoren organiseren steeds meer openhuizendagen, maar het is ERA die als pionier het verschil blijft maken. De nauwe samenwerking met de andere ERA-makelaars zorgt ervoor dat je als koper niet beperkt bent tot het aanbod te koop in Beernem of Oostkamp. Je hebt een ruim aanbod doorheen heel België. Bovendien voeren wij samen met alle ERA-makelaars ook een landelijke publiciteitscampagne, waarbij we de deelnemende panden nog eens extra in de kijker zetten. Dit zorgt uiteraard voor meer zichtbaarheid voor de panden én meer bezoekers. 

2. Spendeer je tijd optimaal

Als koper kan je op onze website zeer gemakkelijk alle deelnemende panden terugvinden. Bij het aanbod kan je allereerst de regio van je keuze aanduiden. Daarna kan je de knop ‘Open Huizen Dag’ aanvinken, waarmee je onmiddellijk een duidelijk overzicht krijgt van de deelnemende panden in de door jou gekozen locatie. Klik je op een pand dat je mogelijk interesseert, dan krijg je ook de bezoekuren te zien. Op die manier plan je vooraf je bezoeken in. Zonder tijdsverlies!

Ontdek hier binnenkort welke huizen deelnemen aan de ERA Open Huizen Dag van ERA Dumon

ERA Dumon - Verkocht in Brugge

3. Het ideale moment om te verkopen

Als verkoper moet je weten dat tijdens of kort na de ERA Open Huizen Dag bijna één op vier van de deelnemende panden wordt verkocht. Ervaring leert ons dat eerder geïnteresseerde kandidaat-kopers nog een (nieuw) bod uitbrengen op huizen of appartementen die aan de ERA Open Huizen Dag deelnemen. Zij weten namelijk ook dat de Open Huizen Dag voor een toenemend aantal geïnteresseerden zorgt.

4. Realistische vraagprijzen

Wat ons onderscheidt van andere vastgoedkantoren is dat we samen met de verkoper de vraagprijs zeer goed overleggen. Als ERA-makelaar hebben wij daarvoor de ERA Vergelijkende Marktanalyse ter beschikking. Deze methode combineert de gegevens van notarissen en recente ERA-verkopen om je een realistische prijs voor ogen te brengen. Op deze manier zien verkopers ook in dat de beste makelaar niet noodzakelijk diegene is die de hoogste vraagprijs noteert.


ERA Dumon ziet je graag op de volgende editie van de Open Huizen Dag. Wil je jouw huis verkopen? Stuur vrijblijvend een mailtje naar dumon@era.be of bel ons op 050 78 20 20. Natuurlijk kan je ook online inschrijven.

Welkom bij ERA Dumon

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA Dumon