Welkom in Roeselare

Wonen in het veelzijdige Roeselare


Naast twee kantoren in Ieper en Poperinge heeft ERA Domus ook een vestiging in Roeselare, een stad centraal gelegen in West-Vlaanderen. Ruim 62.000 inwoners verdelen zich over het centrum en de 3 deelgemeentes. Roeselare heeft verschillende troeven die we voor jou hieronder op een rij zetten.

Roeselare en omgeving

Roeselare ligt midden in het noeste West-Vlaanderen. Aan winkelstraten geen gebrek en ook de Expohallen, waar regelmatig beurzen plaatsvinden, vind je in Roeselare. Bezienswaardigheden zijn de Grote Markt met het belfort en het stadhuis in rococostijl. Ook de brouwerij van Rodenbach en het katholiek college Klein Seminarie zijn historische plaatsen.

Voor het groene gedeelte van de stad moet je onder andere in de Grote Bassin zijn, omringd door het Sint-Sebastiaanspark en het Noordhof. Ook het Sterrebos en natuurreservaat De Kleiputten zijn perfecte rustpunten voor natuurliefhebbers. Het is goed wonen in Roeselare. Dat zie je ook aan het aantal mensen dat de laatste jaren in onze stad is komen wonen. Dat stijgingspercentage is veel hoger dan in bv. Brugge, Ieper of Kortrijk. 

Behalve Roeselare centrum heeft onze stad nog 3 deelgemeenten: Beveren, Oekene en Rumbeke. Daarnaast vind je er ook nog de kleinere gehuchten Zilverberg en Beitem. De stad grenst aan Staden, Hooglede, Lichtervelde, ArdooieIzegem, Moorslede en Zonnebeke.

Via de autosnelweg A17/E40 sta je in een mum van tijd in Roeselare en de steenweg geeft een vlotte verbinding naar Brugge, Torhout en Menen. Daarnaast bereik je de stad ook vlot met de trein en de bus.  

Winkelstraten van Roeselare - Welkom in Roeselare

Ben je van plan te (ver)bouwen? Bekijk dan zeker welke premies en subsidies de stad Roeselare voorziet. 


Klaar om Roeselarenaar te worden? Bekijk wat ERA Domus voor jou in petto heeft: