Welkom in Poperinge

Wonen in het historische Poperinge


Poperinge, de hoofdstad van het goede leven en de hoppe, in het zuiden van de mooie Westhoek. Het is een prachtige stad met ruim 19 500 inwoners die zijn functie als centrum voor de regio bijzonder goed invult. Poperinge heeft enkele troeven die ervoor zorgen dat hier wonen een unieke belevenis wordt.

Poperinge en omgeving

Het rustige karakter van de streek, weg van alle fileleed, is een van de grootste plusplunten van Poperinge. De mooie groene open ruimtes in de streek zorgen voor een aangenaam landschap waar aan wandel- en fietsroutes geen gebrek is.

De vele restaurants, de zonnige terrasjes op de grote markt en de leuke activiteiten zorgen voor een heerlijke ambiance. Het Hoppemuseum, de bekende brouwerijen, de Hoppefeesten, de streekproducten, ... Geen wonder dat Poperinge werd bekroond tot “De Hoofdstad van het Goede Leven”.

Poperinge is zeer vlot bereikbaar met de auto en heeft een goede verbinding met het openbaar vervoer. We hebben zelfs een eindstation! ;-) In een mum van tijd sta je in Kortrijk, Roeselare en Waregem. Frankrijk ligt op amper 5 km en onze Vlaamse kust op slechts 30 km. 

Het aantal scholen in Poperinge is amper bij te houden. Kinderen kunnen er vanaf de kleuterklas tot aan het hoger middelbaar school lopen. Gewoon secundair onderwijs, Freinetschool, technische richtingen, beroepsopleidingen, buitengewoon onderwijs, ... Elke studie is er aanwezig. Door de vele KMO’s en dienstverlenende bedrijven in het centrum, de bedrijvenzone en de deelgemeenten is er werk verzekerd!

Waarom wonen in Poperinge? Immokantoor ERA Domus (Poperinge)

Aantrekkelijk voor jong en oud

Naast het stadscentrum van Poperinge telt de gemeente nog 5 deelgemeentenKrombekeProvenReningelstRoesbrugge-Haringe en Watou; elk met hun eigen ontmoetingscentrum, sportfaciliteiten (bv. het splinternieuw zwembad De Kouter in Poperinge), jeugdverenigingen, kinderopvang, zomerkampen, ...

Tel je bij deze troeven ook nog de betaalbare woningen in het centrum en de mooie nieuwbouwwoningen binnen de stadsring ... Dan kan je concluderen dat alle factoren aanwezig zijn om van Poperinge jouw ideale thuis te maken. Doen!


Overtuigd dat Poperinge dé gemeente voor jou is? 

Welkom bij ERA Domus

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA Domus