Welkom in Ieper

Wonen in het dynamische Ieper


Ieper is met zijn 35 000 inwoners de op één na grootste stad van West-Vlaanderen én de hoofdstad van de Westhoek. Sommige mensen hebben het wel eens over 'de Kattenstad' en sinds paus Johannes Paulus II onze stad passeerde, staat Ieper ook bekend als ‘Vredesstad'.

­Ieper en omgeving

Er bestaat geen twijfel: Ieper beschikt op zijn minst over een historisch verleden. Het was één van de grootste steden in de middeleeuwen en werd in de Eerste Wereldoorlog jammer genoeg volledig verwoest. Na de heropbouw kon Ieper uitgroeien tot een bruisende stad: de dagelijkse Last Post om 20u onder de Menenpoort, de wereldbekende rally, de Kattenstoet, het jaarlijkse gratis straattheaterfestival, … Er valt altijd wel iets te beleven. De vele cafés en restaurants op de Grote markt zorgen voor een gezellige sfeer.

Het centrum heeft alles wat een grootstad ook heeft: cultuur, scholen, het Jan Yperman ziekenhuis, openbaar vervoer, gastronomie, winkelstraten, … Er heerst altijd een aangename drukte door de vele toeristen, maar wist je dat Ieper ook omringd is door een groene gordel waar het heerlijk wandelen is?

De talrijke scholen, kinderopvangs, jeugdverenigingen, jongerencentra, een volwaardig cultuurcentrum, een volledig gerenoveerd stationsplein en het park geven Ieper een jeugdige toets. Wonen in onze stad is voor vele jonge gezinnen de laatste jaren enorm populair geworden.

Ontdek alle troeven van Wonen in Ieper - Immokantoor ERA Domus Ieper

Immo in Ieper

Op vlak van woonbeleid zijn de laatste jaren grote inspanningen geleverd, waardoor wonen in Ieper nog nooit zo aantrekkelijk is geweest. Belangrijke panden werden gerenoveerd tot prachtige appartementen en aan de rand van de stad liggen verschillende nieuwbouwwoningen en -appartementen, op wandel- en fietsafstand van het centrum. In de omliggende gemeenten worden voortdurend nieuwe verkavelingen aangesneden en de ontsluiting van alle gemeenten is bijzonder goed ingevuld. Zowel de A19 als de ring rond Ieper zorgen ervoor dat je in amper 15 minuutjes in Kortrijk staat.

Ieper telt 11 deelgemeentes: Boezinge met het gehucht Pilkem, Brielen, Dikkebus, Elverdinge, Hollebeke, Sint-Jan, Vlamertinge, Voormezele, Zillebeke en Zuidschote

Aan werkgelegenheid geen gebrek in Ieper. De industriezone breidt voortdurend uit en bestaat uit een mooie mix van grote beursgenoteerde bedrijven (zoals Picanol en Melexis) en familiebedrijven. De FLV-site groepeert de dienstverlenende bedrijven. Het industrieterrein ligt op fietsafstand!

Rustig wandelen in de Groene gordel in Ieper - Immokantoor ERA Domus Ieper

Het is duidelijk. In Ieper profiteer je van de troeven van een grootstad, maar heb je toch het plezier van een rustige omgeving. Iedereen is welkom, dus waarom nog wachten? Tot binnenkort!


Klaar om Ieperling te worden?

Welkom bij ERA Domus

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA Domus