Welkom in Waregem

Wonen in Waregem


Met 38.000 inwoners is Waregem de op vier na grootste stad van West-Vlaanderen. Wonen in Waregem dat is wonen in een bruisende stad die u supergemakkelijk kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer. Wist u dat Waregem werd verkozen tot de tweede beste stad om te wonen in de provincie West-Vlaanderen?

Waregem & omgeving

Beveren-Leie, Desselgem en Sint-Eloois-Vijve zijn de 3 deelgemeentes van Waregem. De stad ligt op de grens met Oost-Vlaanderen en grenst aan Deerlijk, Harelbeke, Anzegem, Wielsbeke, Zulte, Wortegem-Petegem en Kruishoutem. Waregem bereikt u vlot met de wagen via de E17 Gent-Kortrijk, via de Rijksweg N382 Ronse-Roeselare of de N43 Gent-Kortrijk, met directe aansluiting via de Waregemse Ring. Alles is makkelijk te bereiken met de fiets, het openbaar vervoer en, door het nieuwe verkeersbeleid, ook met de auto. Waregem heeft ook een treinstation met een hele reeks bushaltes.

Wonen in Waregem? Dan geniet u van de perfecte combinatie van een bruisend centrum en een landelijke omgeving. De laatste jaren is het centrum van Waregem enorm gegroeid. Naast de bekende Stormestraat, Holstraat (Waar ERA Bossuyt een kantoor heeft) en de Stationsstraat met verschillende horecazaken en gezellige tearooms werd onlangs de Zuidboulevard geopend. Daar vindt u bovendien ook het Stadhuis, de stadsbibliotheek en het Boekenplein. Net buiten het centrum beginnen de residentiële wijken, die enorm gegeerd zijn.

Welkom in onze stad Waregem - Vastgoedkantoor ERA Bossuyt Waregem

Aantrekkelijk voor jong en oud

In Waregem valt altijd iets te beleven. Centraal in de stad ligt bijvoorbeeld het rustgevende park Baron Casier waar tijdens de zomermaanden telkens op maandagavond gratis optredens worden gegeven, de PARKIES. Of wat dacht u van het jaarlijkse zomerfestival Hype-O-Dream? Zo zijn er nog tal van evenementen.

Op sportief vlak heeft Waregem ook heel wat te bieden. Eerst en vooral heeft Waregem één van de weinige hippodromen die nog in gebruik zijn voor paardenwedstrijden. Met als hoogtepunt het jaarlijkse Waregem Koerse natuurlijk, dat meer dan 40.000 mensen lokt. Daarnaast heeft Waregem ook een voetbalploeg in eerste klasse: SV Zulte Waregem, den ‘Essevee’ of ‘de ‘boeren’. Sinds 2017 wordt het volledige Regenboogstadion vernieuwd. Naast de voetbaltribune zal het stadion ook ruimte bieden voor (startende) ondernemingen. Er zelfs plannen om een hotel en extra winkelruimtes te bouwen. Onze stad heeft ook een sportcomplex 'De Treffer' met zwembad, sportzalen, ... Er kan in Waregem ook gegolfd worden op de 18-holes golfbaan van de Waregem Golf Club.

Waregem Koerse in Waregem - Vastgoedkantoor ERA Bossuyt Waregem

Overtuigd om in Waregem te komen wonen?

Bent u van plan te bouwen, te verbouwen of te renoveren? Check dan zeker of u in aanmerking komt voor een premie van stad Waregem of de provincie

Welkom bij ERA Bossuyt

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA Bossuyt