Welkom in onze streek

De zoektocht naar een nieuwe thuis is niet vanzelfsprekend. Naast de woning zelf, speelt immers ook de omgeving een doorslaggevende rol. Als immokantoor in het West-Vlaamse Waregem, Wielsbeke, Anzegem, Zulte en deelgemeenten zijn wij reeds overtuigd van de kracht onze eigen streek. Met deze redenen tonen we ook aan jou waarom wonen in onze regio ideaal is voor je nieuw verhaal.

Waarom wonen in Waregem

Waregem met deelgemeenten Beveren Leie, Desselgem en Sint Eloois Vijve , is de op vier na grootste stad van West-Vlaanderen en telt 38 000 inwoners. Met de perfecte combinatie van een bruisend centrum en een landelijke omgeving is Waregem een aangename plek om te wonen en te werken. Immokantoor ERA Bossuyt startte meer dan 20 jaar geleden zijn activiteiten in Waregem en is er nog steeds actief als vastgoedkantoor. We zetten graag enkele troeven van Waregem voor jou in de kijker. 

  • Park Baron Casier
  • Hippodroom met zijn jaarlijkse Waregem Koerse
  • American Cemetery and Memorial
  • ....

Waarom wonen in Zulte

Zulte en zijn deelgemeenten Olsene en Machelen behoren in tegenstelling tot de andere gemeenten binnen het werkgebied van vastgoedkantoor ERA Bossuyt tot Oost-Vlaanderen. ERA Bossuyt heeft haar tweede vastgoedkantoor gevestigd in Zulte. Hier wonen ongeveer 15.000 inwoners. De naam Zulte is afkomstig van de Germaanse nederzetting "Sulta" wat modderig gebied betekent. 

Welkom in Wielsbeke

Wielsbeke en zijn deelgemeenten Ooigem en Sint-Baafs-Vijve liggen aan de linkeroever van de Leie. Ooigem ligt iets meer stroomopwaarts, gescheiden van Wielsbeke door het kanaal Roeselare-Leie. Sint-Baafs-Vijve ligt net iets meer stroomafwaarts ten opzichte van Wielsbeke. Samen tellen ze ongeveer 10.000 inwoners. Maar hier komt in 2020 verandering in want in deze regio wordt er heel wat appartementen en gezinswoningen gebouwd. Wist je trouwens dat Wielsbeke een prachtig, authentiek stadhuis heeft, beter gekend als kasteel Ten Broucke. Naast deze trekpleister vind je in Wielsbeke ook nog het recreatiedomein Hernieuwenburg. Wil je Wielsbeke beter leren kennen? 

Waarom wonen in de regio Wortegem-Petegem

Wortegem-Petegem situeert zich in de provincipe Oost-vlaanderen en heeft als deelgemeenten Elsegem, Moregem, Ooike, Petegem-aan-de-Schelde en Wortegem. Voor wie natuurliefhebber is en in een rustige omgeving wenst te wonen is deze regio een echte aanrader. Gelegen tussen Schelde en Leie en vaak met uitzicht over de Vlaamse Ardennen. Hou je van wandelen? Dan kan je in de Spitaalsbossen of het Bouvelobos de nodige stappen zetten. Rustig gelegen maar toch in de nabijheid van steden zoals Waregem, Oudenaarde, Kortrijk en Gent.

 

 

Welkom in Anzegem

Anzegem en zijn deelgemeenten GijzelbrechtegemIngooigemKasterTiegem en Vichte.zijn "the place to be"voor wie houdt van natuur. De gemeente Anzegem wordt ook wel eens de Gapersgemeente genoemd en de inwoners bijgevolg Gapers. Jaarlijks wordt er ook een verkiezing van het Gaperke georganiseerd. En wie kent er niet de traditionele piro's? Dit zijn ambachtelijke worstenbroodjes en erkend streekproduct. Anzegem en zijn deelgemeenten tellen ongeveer 14.000 inwoners. Lees meer als je deze prachtige streek wil ontdekken. 

Panden in de kijker van ERA Bossuyt