Wonen in Zwevegem

Wonen in het levendige Zwevegem


Op zoek naar een thuis waarin gezelligheid, natuur en feest centraal staan? Wonen in het West-Vlaamse Zwevegem biedt het allemaal. Met zijn 24 000 inwoners is het een landelijke gemeente die door haar noordelijke ligging aansluit met de stedelijke omgeving van Kortrijk. Enkele troeven op een rij.

Zwevegem en omgeving

Zwevegem is gelegen in het zuiden van West-Vlaanderen, tussen de Schelde en de Leie, en is onderverdeeld in 4 landelijke deelgemeentes: Otegem, Heestert, Moen en Sint-Denijs. Door de nabijheid van de spoorwegen in Kortrijk en Harelbeke en de snelweg E17 is Zwevegem zeer vlot bereikbaar. U staat dan ook in een mum van tijd in Kortrijk, Gent, Brugge of Roeselare.

De gemeente is in haar kern eerder dicht bevolkt, maar van zodra u iets meer naar de rand van de gemeente of de deelgemeentes trekt, kunt u genieten van het mooie glooiende landschap en de bossen. Doorheen de open velden en via het kanaal Kortrijk-Bossuit, vindt u verschillende wandel- en fietsroutes. Zo is Zwevegem dé ideale plaats om te fietsen of te wandelen.

Een gemeente voor jong en oud

Zwevegem biedt alles wat u in een 'normale' gemeente kunt vinden. Maar er is meer. Voor de waaghalzen onder ons is er in Zwevegem de mogelijkheid om te flyboarden, te paintballen of om een hoogteparcours af te leggen op de Transfosite. Er is ook een fuifzaal voor de jongeren en in de authentieke machinezaal gaan dikwijls recepties en feesten door. Bovendien bevindt de grootste duiktank van Europa zich in Zwevegem. Degene die liever pootje baden, zijn vanaf de zomer van 2018 welkom in het nieuwe zwembad 'FIT'.

Wonen in Zwevegem - Transfosite Zwevegem

Zwevegem is zonder twijfel een levendige gemeente, want elk jaar brengen verschillende evenementen heel wat volk op de been. Denk maar aan de Internationale Betafence Cyclocross in Otegem, Vlottenrock, het Internationaal Streekbierenfestival, … U hebt er in ieder geval geen tijd om zich te vervelen. 

Met de leuke weetjes in de onderstaande infographic waant u zich alvast een echte Zwevegemnaar: 

infographic - wonen in Zwevegem - Immokantoor ERA Becue in Zwevegem

Overtuigd van de troeven van Zwevegem?

Of bekijk hoe het is om te wonen in Kortrijk.

Welkom bij ERA Becue

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA Becue