Welkom in Kuurne

gratis schatting huis kuurne
Kuurne is een gemeente in volle groei, ligt langs de Leie ( ook wel genaamd “Gouden rivier “) en telt zo'n 13 600 inwoners. Heel veel jonge gezinnen vinden de weg naar Kuurne omdat de stad een waaier  van onderwijsmogelijkheden aanbiedt, zowel voor kleuter- lager als middelbaar onderwijs. In het centrum en op het marktplein kan je kennismaken met de plaatselijke horeca. Er zijn talrijke eetgelegenheden en feestzalen te vinden.
Voor boodschappen hoef je Kuurne niet te verlaten. Warenhuizen, bakkers, slagers, apotheken … alles is aanwezig.
 
Kuurne mag tevens trots zijn op de bibliotheek met spelo-theek afdeling waar kinderen naast boeken ook speelgoed, gezelschapsspelen en zo veel meer kunnen ontlenen.
 
Talrijke sportverenigingen maken gebruik van de sportzaal en het zwembad op het Sportpark. Het Sportpark en het Jeugdcentrum zijn tevens een ontmoetingsplaats voor de Kuurnse kinderen en jeugd, waar KSA, Chiro, … wekelijks samenkomen.
De “Ezelsfeesten” eerste weekend van oktober zijn een traditie, een 5-daags kermisweekend.
 

In Kuurne wordt veel belang gehecht aan groene zones. Maak hieronder kennis met enkele pareltjes in de gemeente.

Kuurne biedt een natuurpark ("de groene long") met een oppervlakte van ongeveer 7 hectare bos. Heerlijk om te wandelen langs de wandelpaden. Onderweg kan je heel wat dieren spotten! de Kuurnse kleuters maken maar al te graag kennis met de befaamde “Teletubbieberg”.

Daarnaast is er ook Het Vlaspark. Dit ongerept stukje natuur bevindt zich in het centrum van Kuurne en wordt doorkruisd door de Heulebeek. Je kan er helemaal tot rust komen en bovendien vindt er kleurrijke picknicktafels. Ideaal om een zonnige zondag in te vullen. 

Nog meer groen? Het Heulebeekdomein is ongeveer 2 hectare groot en ligt langs de Heulebeek. Hierdoor is er een grote diversiteit aan bomen, vogels, vlinders…

schatting heule

Binnen ons team is Julie een echte kenner van vastgoedregio Kuurne. Heb je dus vragen over de verkoop van je huis of appartement in Kuurne? Dan staat zij voor je klaar. In ons immokantoor kan je altijd vrijblijvend terecht voor meer info.