Hygge, de Deense kunst om van uw huis een gezellige thuis te maken

Hiege? Hugge? Hoega? Het doet er niet toe hoe je hygge schrijft of spelt, het gaat om het gevoel. Net zoals Winnie de Poeh werd gevraagd hoe je een bepaald gevoel spelt. ‘Dat spel je niet, dat voel je’. Hygge gaat over gezelligheid, genieten en dankbaarheid. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw manier van leven ook een yyggelige update krijgt? We delen met liefde 3 tips om jouw huis en thuis een stuk gezelliger te maken en uw levenskwaliteit op te krikken. 

Hygge

Denemarken is het gelukkigste land ter wereld. Denen focussen zich op de dingen die er echt toe doen. Zoals qualitytime met vrienden en familie en samen genieten, zowel buitenshuis als binnenshuis. Maar hoe dat je dat nou precies? Hieronder geven we alvast een aantal tips. 

Gezelligheid, gemütlichkeit, hominess

Er bestaat geen recept voor hygge zonder kaarsen in huis. Als je aan Denen vraagt wat ze het meest associëren met hygge zal een overweldigende meerderheid van 85% antwoorden met: kaarsen. Hoewel het Belgische begrip gezelligheid en hygge sterk op elkaar lijken, zijn ze niet precies hetzelfde. De Belgen zeggen dat buitenshuis meer gezelligheid wordt ervaren, terwijl slechts 27% van de Denen het hyggelig vindt om uit te gaan. Ook wat betreft seizoenen lopen de meningen uiteen. Wij kiezen eerder voor de zomer, terwijl Denen toch echt gaan voor de herfst. Toch vinden beide groepen een gezellig huis een van de belangrijkste elementen. 

Gezellige thuis, ERA Becue, Hygge
hygge tuin, gezellige tuin, huis met tuin te koop, immo Zwevegem

Tip 1: Shine

Creëer sfeervolle verlichting in jouw huis en tuin. Je raad het al, haal die kaarsen maar tevoorschijn. Misschien moet je ook eens een kritische blik werpen op je elektrische licht. Meestal geven meerdere kleine lampen die verspreid staan door de kamer een meer hyggelig licht dan een grote lamp aan het plafond. Het doel is om her en der in de kamer of tuin kleine verlichte grotjes te creëren. Vergeet het cliché dat het enkel in de winter gezellig kan zijn in huis, de zomer heeft tal van troeven om gezellige zomeravonden te creëren in uw tuin! 

Tip 2: Spread the word

Begin met het verspreiden van hygge-woorden. Nodig je vrienden uit voor een fijne avond en maak tot laat in de avond samenstellingen met hygge: hygge-taart, hygge-knuffel, hygge-… Of het echt bestaat, dat maakt niet uit. Als het maar een gezellige avond wordt! 

Tip 3: Memories

Het is algemeen bekend dat het maakproces het leukste deel van de herinnering is. Begin daarom nieuwe tradities met vrienden of familie. Dat kan een spelletjesavond zijn op elke eerste vrijdag van de maand, of de langste dag van het jaar aan zee vieren. Iets waar jij echt blij van wordt!

Welkom bij ERA Becue

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA Becue