Hoe moet u verzekerd zijn als huurder of verhuurder?

korfina era becue

De verzekeringsproducten van Kofina

Voor de verhuurder

1. Rechtsbijstand verhuurder van Kofina :

Deze rechtsbijstand geldt voor alle huurgeschillen, dus niet enkel voor huurgeschillen omtrent de huurwaarborg.

Welke voordelen heb je hiermee?

 • Extra zekerheid en waarborg
  Niemand kan voorspellen welke problemen zich zouden kunnen voordoen tijdens de looptijd van een huurcontract. Met de huur - en rechtsbijstandverzekering heb je alles in handen om je te verdedigen.
   

 • Snel, soepel en eenvoudig
  Korfina biedt je een kordate, snelle en eenvoudige formule aan om uit de moeilijkheden te komen. Alles verloopt uitermate snel en efficiënt!
   

2. Dubbele waarborg :

Bij beëindiging van het huurcontract moeten huurder en verhuurder de huurwaarborg deblokkeren. Dit gebeurt via een wederzijds akkoord of soms zelf middels een vonnis van de vrederechter. Vaak dekt de waarde van de huurwaarborg niet volledig de kosten waarmee je op het einde geconfronteerd wordt. Met de dekking ‘Dubbelborg’ beschik je over een extra huurwaarborg. Dit is de betaalbare manier om toch de volledige schade (of het grootste gedeelte) te recupereren.

Voor de huurder

3. Tips aan de huurder over de huurwaarborg van Korfine :

 • Bescherm jezelf
  Echte misbruiken door de verhuurders zijn gelukkig een uitzondering. Jouw toekomstige huisbaas zal ook wel meevallen. Maar toch kan je maar beter jezelf behoorlijk beschermen. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.
   
 • Nooit cash
  Betaal een huurwaarborg nooit cash! Een verhuurder die dat van je eist is per de nitie niet helemaal zuiver op de graat. De woninghuurwet is wat dat betreft heel duidelijk. Je sluit trouwens al heel wat problemen uit als je werkt met een erkend vastgoedmakelaar.
 • Strikt geregeld 
  De huurwaarborg wordt geblokkeerd op jouw naam. Het geld komt enkel vrij als zowel jij als de verhuurder daarvoor toestemming geven.
   

 • De unieke formule van Korfine
  De Huurwaarborg van Korfine is veilig, makkelijk én snel. Je vult samen met de verhuurder een vestigingsformulier in. Je ondertekent het en doet het op de bus. Je schrijft het bedrag dat je overeenkwam met de verhuurder, over op onze rekening. Na ontvangst sturen wij een bewijs van vestiging en blokkering van de huurwaarborg naar de huurder, de verhuurder en de betrokken vastgoedmakelaar.
   

 • Gegarandeerd vast rendement
  De Huurwaarborg van Kofine wordt gevestigd in een specifieke kapitalisatiebon tak 26. Deze garandeert u een vaste intrestvoet van bij de onderschrijving en dit voor de gehele looptijd. Het rendement daarvan is gelijkaardig aan het rendement van een huurwaarborg gevestigd bij de bank. De opbrengsten zijn onderworpen aan de roerende voorheffing. Er is geen verzekeringstaks verschuldigd en er wordt geen uitstapkost aangerekend. Er is enkel een beperkte éénmalige instapkost.
   

 • Makkelijk en snel weer vrij
  Beide partijen kunnen altijd de huurwaarborg opvragen mits onderlinge toestemming. De aanvraag is eenvoudig en de procedure is makkelijk en snel. Je hebt dus vrijwel onmiddellijk je geld terug in handen.
   

4. Brandverzekering voor de huurder :

De Assurapp Brandverzekering van Korfine biedt een driedubbele bescherming die perfect beantwoordt aan de noden van de huurder.

 • Verzekering van de huuraansprakelijkheid
  Een huurder is verantwoordelijk voor de gehuurde woning. Aan het einde van het huurcontract moet hij/zij het huurpand achterlaten in de staat waarin hij/zij het gekregen heeft. Dat is de zogenoemde huuraansprakelijkheid.
   

 • Bescherming van de eigen inboedel
  Meubels, decoratie, door de huurder betaalde verfraaiingswerken (nieuw behangpapier, een laminaatvloer)... Het zijn zaken die van jezelf zijn en die wil je dan ook beschermen.
   

 • Tussenkomst bij schade aan derden
  Als bewoner ben je verantwoordelijk voor de schade aan andere mensen. De badkamer loopt bijvoorbeeld onder water omdat je vergeten was de kraan dicht te draaien, hierdoor is er ook schade bij je onderbuur.
   

Meer info over deze producten?

Contacteer ons


Keer terug naar onze nieuwspagina

Welkom bij ERA Becue

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA Becue