ERA Becue voor de Warmste Week

Vlaanderen en ERA blikken terug op De Warmste Week

ERA is het grootste Vlaamse vastgoednetwerk, dus het is belangrijk dat we ons steentje bijdragen aan de grootste solidariteitscampagne van Vlaanderen. Elke ERA makelaar is bovendien perfect geplaatst om in zijn of haar directe omgeving een verschil te maken.
 
De Warmste Week, moeten we die nog voorstellen? Wat ooit begon met een wild plan in een glazen huis, groeide uit tot een week hartverwarmende radio en televisie, waar door velen telkens weer reikhalzend naar uitgekeken wordt. Niet in het minst omdat ook de totale opbrengst elk jaar weer de vorige verpulvert. Van 18 december tot en met de slotshow op 24 december was ‘place to be’ dit keer Kortrijk.

Goede doel CAW Zuid-West-Vlaanderen

Bekijk ons interview door Kirsten Lemaire van Studio Brussel 
ERA Becue zet zich samen met het hele ERA Netwerk in voor De Warmste Week. In november verkopen wij ERA chocolaatjes waarvan onze opbrengst volledig gaat naar de daklozenhulp van CAW Zuid-West-Vlaanderen.
  •  In Vlaanderen zijn maar liefst 5.300 personen dak- en thuisloos.
  • 125.000 mensen wachten op een sociale woning.
  • Elke week worden 80 tot 250 mensen uit huis gezet.
Voor de opvang van cliënten heeft het CAW verschillende locaties in heel Vlaanderen. Wij engageren ons voor het project 'Blekersstraat' in Kortrijk (op enkele meters van de plek waar de studio van De Warmste Week zal staan), waar zowel mannen, vrouwen en jongeren terecht kunnen. Gezien de staat van de gebouwen dringt een grondige renovatie zich op. De afbraak van de huidige gebouwen in de Blekersstraat is gestart en vanaf januari zal het CAW er bouwen aan 18 studio’s voor alleenstaanden, koppels of gezinnen in woonnood. ERA Becue zamelt geld in om van deze daklozenopvang een warm nest te maken.