Een virtuele rondleiding in uw eigendom

virtual reality era becue vr

Met behulp van een Virtual Tour, de virtuele rondleiding, krijgen kandidaat-kopers een scherp beeld van uw eigendom. Via panoramische lmpjes van elke verdieping krijgen kandidaat- kopers een realistisch beeld van het volume en de positie van de kamers. Het brengt hen in een virtuele wereld, bijna echt maar vooral zeer overtuigend. Niets kan aan het oog van de camera ontsnappen.

  1. Luxe virtual tour : via een uitgebreide fotogalerij krijgen kandidaat-kopers een eerste indruk van de inrichting en sfeer van uw woning. De opmaak en montage wordt gerealiseerd door een professioneel team. Er worden spectaculaire foto’s genomen in de hoogte.

  2. Onze samenwerking met Around Media : Dankzij de Around Box van Around Media kunnen we volledig zelf onze 360° virtuele tours samenstellen en op een eenvoudige manier op onze website plaatsen. Meteen wordt deze tour ook gedeeld op de bekende portaalsites. Daarom kunnen wij deze service op grote schaal aanbieden en wordt de marketing van uw pand nog strakker.

Ook vandaag kijken we in de toekomst: Hoe een virtuele realiteit uiteindelijk werkelijkheid wordt

Een interview met AROUND MEDIA

Virtual Reality. Het is erg hip en in tegenwoordig, maar heeft het ook zijn meerwaarde binnen de vastgoed- en bouwsector? Wij, van Around Media, zijn daar rots- vast van overtuigd. Kopen op plan is allerminst een eenvoudige beslissing. Veel mensen hebben moeite met het inbeelden van hoe hun toekomstige stek er zal uit zien. Hier en daar wordt al wel eens een kleine visualisatie gemaakt, maar dit heeft ook zijn beperkingen. Het inschatten van ruimtes is op een visualisatie niet altijd even gemakkelijk. Laat net dit een van de sterktes zijn van Virtual Reality. Door een 360° beeld te maken en deze weer te geven via een zogenaamde ‘Virtual Reality’-bril, kunnen mensen zich in de ruimte wanen alsof ze er zelf fysiek aanwezig zijn.

2016 een cruciaal jaar voor Virtual Reality

Reeds decennia lang komt VR om de hoek kijken. Al jaren zijn mensen op zoek naar een manier waarop ze zo realistisch mogelijk fantastische ervaringen kunnen beleven, maar de technologie was nog nooit zo klaar als vandaag om een grote doorbraak te forceren. Wordt 2016 het jaar van de grote doorbraak van Virtual Reality? Alles wijst in die richting. De mogelijkheden worden eindeloos. Het is dan ook een evidentie dat Virtual Reality ook dit jaar een prominente rol krijgt op hét digital event van het jaar.

"Door een 360° beeld te maken en deze weer te geven via ‘Virtual Reality’-bril, kunnen mensen zich in de ruimte wanen alsof ze er zelf fysiek aanwezig zijn."

Je hebt deze brillen in verschillende vormen en versies, naargelang de kostprijs. De goedkope versies, zoals Google Cardboard, waarvan Around Media een eigen versie heeft gemaakt, kunnen perfect worden gebruikt in combinatie met een smartphone. De iets duurdere versie, bv Gear VR, kan enkel worden gebruikt met een specifieke smartphone, maar hier heb je dan heel wat meer mogelijkheden. In het duurdere segment spreken we dan bijvoorbeeld over een Oculus Rift. Met deze laatste twee zijn de mogelijkheden eindeloos en kunnen we zelfs zo ver gaan dat een fotorealistische weergave van een te bouwen ruimte mogelijk wordt. Dankzij de nieuwste technologie, voornamelijk ontleent uit de gamesindustrie, weten we bij Around Media als geen ander hoe we gebruik moeten maken van virtual reality.

ERA Becue : Voor een aantal van onze projecten zal het dit jaar mogelijk zijn om de klanten een ultieme beleving te geven van hun nieuwe woonst of bouwproject, en dit nog voor de eerste steen is gelegd.

Hoe gebruik ik een virtuele tour?

Als je een woning hebt gevonden op onze website en je wenst de virtual tour te bekijken, klik dan op ‘bekijk hier de virtual tour’. Er wordt een nieuw scherm ge-opend en je kan starten met de virtuele wandeling. Door op de linkermuisknop te klikken, deze ingeduwd te houden en je muis te verslepen, kun je de foto naar alle kanten draaien. Zo kun je elke kamer tot in het detail bekijken. Op de virtuele tour zijn verschillende elementen zichtbaar:

  • De witte navigatiepunten

Door op deze punten te klikken kun je gemakkelijk van kamer naar kamer wandelen. Boven elk wit punt is de naam van de volgende kamer zichtbaar. Zo kun je je erg gemakkelijk oriënteren.

  • De gallerij

Door op de knop linksboven te klikken, open je een overzicht van alle kamers die zijn gefotografeerd. Zo kun je gemakkelijk van kamer naar kamer springen zonder de ganse weg nog eens opnieuw af te leggen. De gallerij opnieuw sluiten, kun je doen door ofwel naast de gallerij of op ‘Verberg Overzicht’ klikken.

  • Volledig scherm

De knop rechtsboven laat je toe om de virtuele tour op je volledige scherm te bekijken. Op deze manier is het gemakkelijker om alles beter te bekijken. Door opnieuw op hetzelfde icoontje te klikken, sluit je het scherm.

  • Extra informatie

Indien de makelaar extra informatie toegevoegd heeft aan de virtuele tour, is dit merkbaar aan de witte informatiepunten die je kunt terugvinden in bepaalde tours. Klik je op een van deze informatiepunten, krijg je wat meer uitleg over bepaalde zaken. Zo kan het zijn dat niet zichtbare zaken (bv. vloerverwarming) toch het vermelden waard zijn.

  • Smartphone of tablet

Ook via een smartphone of een tablet zijn onze virtuele tours te bekijken. In het me- nu linksboven komen enkele extra opties tevoorschijn. Met de optie ‘gyroscope’ kan je de virtuele tour bekijken door je smartphone of tablet fysiek rond te draaien. Met de optie ‘Virtual Reality’ kan je, in combinatie met een Google Card- board, je nog meer in de woning wanen.

Wil u zelf weten wat de virtuele mogelijkheden zijn voor uw eigendom?

Contacteer ons


Keer terug naar de nieuwspagina

Welkom bij ERA Becue

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA Becue