5 tips om je huis verkoopklaar te maken

Bij het verkopen van je huis is het belangrijk om deze zo licht, ruim en proper mogelijk te presenteren. Wij geven je enkele tips om je huis “verkoopklaar” te maken!

1. Buitenkant van je huis: want een goede eerste indruk is belangrijk!

Niet enkel mensen, maar ook huizen hebben een persoonlijkheid. Ga daarom zelf eens voor je huis staan en wees kritisch. Wat valt je op? Wat voor indruk geeft je huis in vergelijking met de huizen in de omgeving? Zijn de ramen schoon en is de verf nog in goede staat? Als je beschikt over een voortuin, zorg er dan voor dat deze er niet verwilderd uitziet.

TIP: koop een bloemetje en zet die voor de deur, zo voelt de koper zich meteen thuis en loopt hij met een glimlach door je voordeur.

2. Binnenkant van je huis

Welke indruk geeft de binnenkant van je huis? Zorg ervoor dat alles mooi opgeruimd is vanaf het moment dat je één voet binnenzet en zorg dat het hygiënisch oogt. De koper ziet liefst zo weinig mogelijk meubels en zo veel mogelijk ruimte, want enkel zo kan hij zelf al een beeld maken van hoe hij er zou leven.

Probeer rust te creëren in je huis.. Overbodige objecten zoals foto’s en prulletjes weg halen kan al veel doen. Met symmetrie werken kan ook rust creëren Dit doe je door bijvoorbeeld je eettafel aan beide kanten even ver van de muur te zetten en door de stoelen mooi gelijk te zetten. En door je gordijnen en lamellen zo ver mogelijk te openen komt er natuurlijk licht binnen. Want licht is ruimte en ruimte is rust! Omdat niemand een huis koopt waar de kattenbak naast de eettafel staat is hygiëne een belangrijk aandachtspunt. Zorg ervoor dat je huis proper is en leg extra nadruk op de keuken, het toilet, de vloeren en ramen.

TIP: een geurspray voor de bezichtiging kan het verschil maken!

ERA Becue, Immo Becue, regio Kortrijk Zwevegem, huis te Koop
Gezin thuis, ERA Becue, Woning verkopen, verzorgde woning

3. Niet enkel je huis maar ook jijzelf moet een goede indruk maken

Niemand koopt graag een huis van een persoon die al een week niet gedoucht heeft en slordig gekleed is. De indruk die jij achterlaat is minstens even belangrijk als de indruk die je huis achterlaat. Je hoeft er niet overdreven chique uit te zien maar zorg er wel voor dat je lekker ruikt en jezelf mooi presenteert. Ontvang je kopers met een glimlach en wees voorbereid op eventuele vragen.

4. Waarom een makelaar inschakelen?

Om de verkoop van een huis vlotter te laten verlopen, schakelen veel mensen een makelaar in. Dit kan het proces enorm versnellen, dus het is zeker het overwegen waard. Een makelaar geeft je namelijk advies over bijvoorbeeld de prijs waaraan je je huis het best kunt verkopen en is gespecialiseerd in onderhandelen. Ook administratieve en juridische zaken worden geregeld door de makelaar en hij helpt je bij het maken van de juiste verkoopbeslissing.

5. Een overbruggingskrediet aangaan om niet te moeten wachten op de verkoop van je oude huis

Wil je graag zo snel mogelijk intrekken in je nieuwe woning maar is de oude nog niet verkocht dan is een overbruggingskrediet de oplossing voor jou! Als je echter verwacht dat je huis niet verkocht zal zijn binnen de looptijd van de lening, is het beter om een alternatief te kiezen.

woning bezichtigen met makelaar

Welkom bij ERA Becue

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA Becue