Home | Blog | Zo geef je een frisse indruk aan potentiële kopers

Zo geef je een frisse indruk aan potentiële kopers

Verkoop jij straks ook je woning dankzij één van onze ERA vastgoedmakelaars? Fijn! Wij geven je graag deze tips & tricks mee om je huis snel een frisse make-over te geven. Want de eerste indruk is alles.

Maak je huis fris voor verkoop

Deze snelle kuistips maken het verschil

1. Met heldere blik naar buiten kijken

Je ramen kuisen klinkt misschien als een evidentie, maar het wordt vaak over het hoofd gezien. En toch maakt het een wereld van verschil. Heldere ramen zijn een must voor wie zijn huis wil verkopen. Je kan dit heel snel en eenvoudig doen. Meng drie eetlepels azijn in een emmer water. Gebruik een zeemlap om je ramen te kuisen, trek het overvloedige water af en dep tenslotte alles af met krantenpapier om strepen te voorkomen. En het klusje is alweer geklaard.

2. Zo goed als nieuwe muren

Neen, je hoeft niet onmiddellijk naar de verfpotten te grijpen. Dat kost iets te veel tijd en moeite. Gewoon je muren wassen kan vaak al wonderen doen! Doe een beetje afwasmiddel in een emmer met water. Probeer het eerst even uit op een klein stukje muur alvorens je heel de oppervlakte onder handen neemt.

3. Alles mag weg

Dit is dé gelegenheid om eens goed op te ruimen. Maak kasten en kamers leeg, plan een tripje in naar het containerpark en ga eventueel eens op een rommelmarkt staan. Minder rommel geeft een nette indruk. Daarbij maakt het je makkelijker bij het verhuizen.

Tips om je interieur een eigentijds jasje te geven

1. Zeg het met accessoires

Je hoeft niet al te veel te investeren om je interieur een eigentijdse look te geven. Alle kleine beetjes helpen. Investeer in kleurrijke kussens met moderne print voor in je salon. Voeg wat sfeer toe met nieuwe kaarshouders. Haal ook bloemen en planten in huis om je woning een frisse, groene look te geven. Tips nodig? Lees ook het artikel Planten in huis

2. Overweeg nieuwe gordijnen

Na een aantal jaren kunnen gordijnen er afgeleefd uitzien. Vaak verbleken ze ook door het zonlicht. Investeer in nieuwe gordijnen en je huis ziet er al snel heel wat eigentijdser uit. Daarbij kan je de nieuwe gordijnen mee doorverkopen aan de volgende eigenaars.

3. Vermijd flashy kleuren

Het is belangrijk dat potentiële kopers een zo leeg mogelijk canvas te geven, zo kunnen ze hun droomwoonst beter visualiseren. Tien jaar geleden vond jij een fel rode muur misschien wel helemaal het einde. Maar daarom deelt vandaag een nieuwe, potentiële koper je stijl niet. Een eenvoudig lekje verf kan daarom wonderen doen. Ook die Winnie the Pooh kinderkamer kan misschien wat neutraler.

Met deze handige snelle tips is je huis in no time klaar om potentiële kopers te ontvangen!

Wens ook jij deel te nemen aan onze volgende ERA Open Huizen Dag? Schrijf je hier alvast in.

Met een deelname aan deze dag kan je je woning openstellen voor kandidaat-kopers over het hele land en hen mogelijke vragen laten stellen. De ultieme verkoopstroef voor een snelle en efficiënte verkoop.

Is dit pand niet iets voor jou?