Home | Blog | Zes fouten die je moet vermijden als je renoveert

Zes fouten die je moet vermijden als je renoveert

Renoveren vergt veel moeite en tijd. Bijgevolg is een goede voorbereiding dus zeker nodig. Zeker als je de volgende zes fouten absoluut wil vermijden tijdens je renovatie.

1. Halsoverkop van start gaan

Weten wat je financieel aankunt, is de basis van alles. Als je je budget overschrijdt, heb je maar twee oplossingen: ofwel ga je op zoek naar extra fondsen ofwel snoei je in je uitgaven.

2. Zonder te vergelijken aankloppen bij bevriende aannemers

Niemand is perfect. Blind vertrouwen op vrienden zonder eens te gaan horen bij andere aannemers is geen goed idee.

3. Geen duidelijke doelen stellen

Hoe onduidelijker je doelstellingen, hoe talrijker de onvoorziene omstandigheden. Elk bijkomend werk zal je namelijk extra kosten.

4. Een gebrekkige coördinatie van de aannemers

Een aannemer die op een werf begint, heeft niet altijd een globaal beeld van de werken die moeten gebeuren. Ben je niet bereid de coördinatie op jou te nemen, laat je dan bijstaan door een professional.

5. Geen planning opmaken

Een planning met de data waarop de verschillende aannemers moeten beginnen en de duur van hun tussenkomst voorkomt dat de werf eindeloos aansleept.

6. Geen schriftelijke bewijzen bewaren

Elke bestelling en elke overeenkomst met je aannemer en architect moet op papier staan en aan de verschillende partijen worden bezorgd. Enkel op die manier is alles voor iedereen duidelijk.

Ik hoor het je al zeggen: dat is toch allemaal evident. Klopt, maar een verwittigd man is er twee waard. Het zou zonde zijn als je de principes kent, maar ze niet in de praktijk omzet.

Is dit pand niet iets voor jou?