Home | Blog | Word ERA makelaar en ervaar het ERA-effect!

Word ERA makelaar en ervaar het ERA-effect!

Een ERA makelaar kan zijn tijd efficienter invullen dan een onafhankelijke makelaar. Volgens managing director Pol Vanacker komt dat om verschillende redenen. “ERA Belgium heeft vooruitstrevende prospectiesoftware, biedt individuele begeleiding door ERA business consultants en professionele marketing ondersteuning. Daardoor kan je je als ERA makelaar focussen op wat echt belangrijk is: op een professionele manier panden verkopen van tevreden eigenaars, een droomwoning voor je klanten vinden en nog energie overhouden voor je familie en vrienden.”

Klaar om erin te vliegen?

INTERVIEW POL VANACKER

De voordelen van een ERA samenwerking

Goede coaching
Nog voor je officieel makelaar bij ERA wordt, krijg je begeleiding en interne opleidingen. “De kans op een vlotte start is veel groter en gemakkelijker dan als je alles alleen doet”, vertelt Vanacker. “Ook na de start kan je als makelaar rekenen op coaching. Vooral dat aspect overtuigde me in de jaren ’90 om zelf een ERA kantoor op te starten.”

Ondertussen werkt de bestuurder fulltime op het hoofdkantoor, en gelooft hij erg in het ERA gedachtegoed. “Het beste bewijs? Twee van mijn kinderen zijn zelfs ERA makelaars.”

Vlotte marketing
“Als onafhankelijk kantoor betaal je je blauw aan nationale reclamecampagnes zoals een radiospot of tv-campagne. Omdat ERA de krachten bundelt, is dat opeens wél een haalbare kaart. De marketing verloopt gestroomlijnd, efficiënt en goedkoper dan bij een onafhankelijk kantoor. De tijd die je als kantoor daarmee uitspaart, kan je anders en efficiënter inzetten”, legt Vanacker uit. 

Sterk doorgroeien
ERA is een sterk internationaal merk met een betrouwbaar imago. “Daardoor kan je sneller groeien en een voorkeurspositie in de regio opbouwen. Door dat stevig fundament kan je het kantoor professioneel sterk uitbouwen. Klanten komen sneller over de vloer omdat ze het merk al kennen en vertrouwen.”

Vooruitstrevende prospectiesoftware
Een van onze grote troeven is de professionele en vooruitstrevende prospectiesoftware ERAforce. Dat programma is op maat gemaakt en gebaseerd op de wereldwijd bekende Salesforce software. ERAforce helpt makelaars om taken efficiënt te beheren, en kan aan het verkopersclienteel een zeer uitgebreide marktanalyse en verkoopsrapport bezorgen.

Elke makelaar krijgt hiervoor een opleiding en voortdurende ondersteuning door de interne helpdesk. Bovendien is ERAforce volledig GDPR-compliant: klanten kunnen gerust zijn dat we correct en veilig met hun gegevens omgaan.

Familiegevoel
“Je hebt de touwtjes van je kantoor zelf in handen, maar kan altijd terugvallen op de ERA familie. We werken hard, maar komen regelmatig samen om van elkaar te leren. En natuurlijk is er ook tijd om af en toe te ontspannen en te lachen”, glimlacht Vanacker. Makelaars uit andere regio’s verwijzen klanten met een pand in jouw regio naar je door en omgekeerd.

Witte gebieden
“Het goede nieuws? Er is nog plaats om een kantoor te openen. In België bestaan ruim 100 ERA kantoren. Dat is best veel, maar er zijn nog genoeg witte gebieden op de landkaart. In elke regio van 40.000 inwoners waar nog geen ERA kantoor bestaat, kan je in principe een nieuw kantoor starten. Of als bestaand kantoor een samenwerking met ERA aangaan”, legt Vanacker uit. Je kan ook een bestaand kantoor overnemen. Wil je zelf geen kantoor leiden? Dan kan je als zelfstandige of bediende aan de slag in een kantoor. “Gemotiveerde medewerkers zien we graag komen”, vertelt Vanacker.

Je leest het, een ERA makelaar staat sterk en heeft door alle coaching en begeleiding meer tijd. Wil je je kans grijpen om een ERA makelaar te worden? Schrijf je in via www.era-effect.be en kom langs voor een gesprek.

Is dit pand niet iets voor jou?