Home | Blog | Wonen tussen de wolken: binnenkijken bij Hans Van Nuffel

Wonen tussen de wolken: binnenkijken bij Hans Van Nuffel

Regisseur en scenarist Hans Van Nuffel (35) vond een aantal jaar geleden zijn thuis hoog boven de wolken. Negen verdiepen hoog om precies te zijn. Het wijde uitzicht is een dagelijkse bron aan inspiratie. Wij gingen een kijkje nemen.

Zonsondergang hoog tussen de wolken

Bij zonsondergang zorgt de weerkaatsing van het licht vaak voor onwezenlijke taferelen.”

 

Wat gaf de doorslag om dit appartement te kopen?

Zonder enige twijfel het fantastische uitzicht.

Was je bewust opzoek naar een appartement hoog boven de stad?

Ik heb altijd graag hoog gewoond. Mijn vorige vriendin woonde op het 36e verdiep! Dat was me net iets te hoog, mensen lijken wel mieren en je verliest de connectie met het leven op de straat. Het 9e is het perfecte midden.

Als regisseur en schrijver kan ik me inbeelden dat zo'n weids uitzicht een grote bron aan inspiratie is. Schrijf je dan ook regelmatig en graag van thuis uit?

Absoluut, ik schrijf consequent van thuis uit, steevast met uitzicht. Vanuit mijn bureau is mijn uitzicht iets beperkter met een kijkhoek van 90 graden, dus daar trek ik me vaak terug voor het zware werk. Nadenken, dromen en bedenken doe ik vanuit mijn woonkamer, waar ik ongeveer 180 graden zicht heb over de stad.

Wat is je favoriet moment van de dag?

Zowel ’s morgens, als ’s avonds geniet ik van de lichtinval. De zonsondergang is hier magisch, het zonlicht wordt dan gereflecteerd in de ramen van het gebouw over mij, wat voor bijna onwezenlijke taferelen zorgt.

Wat moet je weten voor je hoog gaat wonen?

Ik zou iedereen een appartement in de hoogte aanraden, omdat je een geweldig gevoel van ruimte geeft. Heel welkom in de drukke stad. Maar het is niet voor iedereen. Hoog wonen is niet voor iemand met hoogtevrees en omdat je afhankelijk bent van liften is claustrofobie ook niet echt een pluspunt.

Interieur hoog tussen de wolken

3 REDENEN WAAROM HOOG WONEN EEN ABSOLUTE AANRADER IS

1. ZO VER ALS HET OOG KAN ZIEN

Wie hoog koopt, koopt niet alleen een woonst, maar ook het uitzicht. Iets waar je nooit genoeg van krijgt volgens Hans. Het landschap leeft mee met de mensen en de seizoenen. En elke dag een zonsondergang op 9 hoog is onbetaalbaar.

2. GEVOEL VAN RUIMTE IN DE STAD

In de stad kan je snel het gevoel krijgen dat de muren op je afkomen. Wie weidsheid wil in de Stad, moet het niet ver, maar wel hoog zoeken.

3. MEER DAGLICHT

Nog een reden om in een stad wat hoger te zitten is het daglicht. Hoe hoger je woont hoe meer daglicht er komt binnenvallen. Een onmisbaar voordeel voor wie overdag ook van thuis uit werkt zoals Hans.

 

Wil jij ook graag hoog wonen? Bekijk hier een voorbeeld in Antwerpen , Brussel of Westende 
De ERA Vastgoedmakelaars staan klaar om je te helpen bij je zoektocht.
Zoek een makelaar in je buurt

ERA Comfort Garantie

Is dit pand niet iets voor jou?