Home | Blog | Wonen aan de kust zit in de lift

Wonen aan de kust zit in de lift

De Belgische kust blijft aantrekken. Niet enkel dagjestoeristen willen de gezonde zeelucht opsnuiven. Steeds meer kustliefhebbers investeren in vastgoed aan de Belgische zee. Op drie jaar tijd werd er bijna een derde meer gekocht in de tien kustgemeenten.

Populaire kust

Jaarlijks reizen miljoenen vakantiegangers naar de kust. Sinds 2014 stijgt de vastgoedverkoop aan de Belgische kust met 30%. Wist je dat zelfs 1 op 20 van alle Belgische eigendomswissels aan de kust gebeuren? Woningen en appartementen in de kustgemeenten zitten méér dan in de lift. 

De zee en het strand trekken jong en oud aan. Spelen in het zand, strandwandelingen maken en kuieren op de dijk: dat zijn de voornaamste redenen waarom de kust een topbestemming blijft.

Veel vraag gaat gepaard met hogere prijzen. Een appartement aan de kust kost gemiddeld 262.441 euro. Dat is 14.000 euro meer dan het gemiddelde van 2013.

Verschillen per gemeente

Aan de zee wonen is ideaal om tot rust te komen. Maar sommige plekken blijken grotere aantrekkingspolen dan andere. Oostende en Knokke zijn de populairste badplaatsen. Samen representeren ze 40% van de geregistreerde transacties in 2017.

De prijs verschilt ook sterk van kustgemeente tot kustgemeente. Voor een appartement in Westende tel je gemiddeld 209.000 euro neer, terwijl je in Knokke een slordige 650.000 euro betaalt. Dat maakt Knokke, samen met Nieuwpoort, de gemeenten met de duurste appartementen. De gemiddeld goedkoopste flats liggen in Westende, Zeebrugge en De Panne.

Wonen aan de kust is populair. Heb je ook interesse in een vastgoedinvestering in een van de 10 Belgische kustgemeenten? Grasduin door het vastgoedaanbod aan de Belgische kust.

Is dit pand niet iets voor jou?